Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για να λέει Γερμανός «μην ξεπουλάτε»… φαντάσου «πάρτι»

Εντυπωσιακό είναι το ρεπορτάζ που φιλοξενεί το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) που αφορά στις δηλώσεις του Γερμανού υφυπουργού Οικονομικών, Γενς Σπαν, ο οποίος προέβη σε έμμεση έκκληση-σύσταση προς την Αθήνα, να μην προχωρήσει σε «ξεπούλημα» των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας, αφού σε μια τέτοια περίπτωση, δεν θα αποδώσουν τα προσδοκώμενα έσοδα!

Κατά τα άλλα, εξέφρασε την ικανοποίηση για το ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στήριξε την συμφωνία με τους Θεσμούς από την προεκλογική κιόλας περίοδο και όλα αυτά κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Συνέδριο του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υφυπουργό, το νέο πρόγραμμα στήριξης αποτελεί «ευκαιρία που πρέπει από κοινού να αξιοποιηθεί» δίνοντας έμφαση στην υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων και τόνισε με νόημα, ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα είναι ένα από τα κομβικά σημεία στην αξιολόγηση των Θεσμών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην ανάγκη ρευστότητας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, λέγοντας πως αν και υπήρχαν αρχικά διαφορετικές σκέψεις, έχει αποφασιστεί συνειδητά η συμμετοχή στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, «για να δώσουμε σε αυτή τη δύσκολη φάση το μήνυμα ότι θέλουμε να τηρήσουμε αυτό που υποσχεθήκαμε» (σ.σ. αναφέρεται στην συμμετοχή της κρατικής γερμανικής τράπεζας KfW με 100 εκατομμύρια ευρώ).

Αυτό που χρήζει σχολιασμού είναι σαφώς η αναφορά στην ανάγκη αποφυγής του ξεπουλήματος των περιουσιακών στοιχείων. Διότι ενώ θα μπορούσε να ερμηνευτεί ότι πρόκειται για μια καθησυχαστική πολιτικώς ορθή αναφορά, σύμφωνη προς τη διάθεση της ελληνικής κοινωνίας, έχει και αντίστροφη ανάγνωση, ότι δηλαδή στην Ελλάδα γινόταν «πάρτι» στον τομέα, με τα συνήθη «αρπακτικά να θησαυρίζουν σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας, αποκομίζοντας τεράστιες υπεραξίες, έναντι πινακίου φακής. Ενίοτε δε και χωρίς να βάλουν ούτε ένα ευρώ…

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. μήπως δε θα αγοράζει αυτός από δω και πέρα....και τον έπιασε κόψιμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορεί κάποια στιγμή θα τιμωρηθούν, δεν γίνεται να συνεχίζεται άλλο αυτό το ξεφτιλίκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο χέρι μας είναι και μαλιστα το γρηγορότερο δυνατόν διοτι σε λιγο καιρο κανα δυο -τρία εκατομμύρια Ελληνες θα υπάρχουν και τοτε θέμα ελάχιστου χρόνου να χάθουμε απο προσώπου γης σαν Εθνος και φυλη και δικαίως .

      Διαγραφή
  3. Αν δεν αλλαξουμε σαν ανθρωποι απ αυτη τη παρακμιακη ξεφτιλα που μας εχουν καταντησει, μην περιμενετε. Οταν ερχεται το προβλημα στη πορτα μας θελει σωστη αντιμετωπιση, οχι γενικα και αοριστα.....Τον πληρωνεις τον υπαλληλο σου; κοροϊδευεις τον σπιτονοικοκυρη σου;κλεβεις το κρατος ζημιωνοντας τη πατριδα σου; πετας τα αγεννητα παιδια σου στα σκουπιδια; περηφανευεσαι γιατι εκανες λεφτα με κομπινες; Απο αυτα αν αρχισουμε υπαρχει περιθωριο να ανεβουμε, αλλιως πιο βαθια θα βυθιζεται το καραβι στη λασπη μεχρι να εξαφανιστει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστα αυτα που περιγραφετε. Ομως θα ηθελα να ρωτησω, ποια εποχη η κλεψια εγινε μαγκια; Κατ' εμε το '80, τοτε ξεκινησε η μεγαλη κατηφορα και η παρακμη του Ελληνα.
      Φυσικα και πρεπει να πληρωνουμε φορους, το θεμα ομως ειναι, που καταληγουν αυτοι την τελευταια 5ετια και αν υπαρχει ανταποδοτικοτητα.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]