Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Την παραίτηση του Υπουργού Παιδείας ζήτησαν οι Έλληνες του Πόντου

Την παραίτηση του Έλληνα Υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, ζήτησε το πρωί της Κυριακής η 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας.

Η Συνδιάσκεψη διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, με την συμμετοχή 500 και πλέον νέων από 23 χώρες. Η παραίτηση Φίλη ζητήθηκε κατά την διάρκεια των αποτελεσμάτων της Συνδιάσκεψης.

Στα αποτελέσματα τους, οι νέοι εξέφρασαν την αποφασιστικότητα τους να συνεχίσουν μια τεράστια προσπάθεια να διατηρήσουν την μνήμη για την χαμένη τους πατρίδα και την ίδια ώρα να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να κρατήσουν ψηλά τον Ελληνισμό, σε όποιο μέρος του κόσμου και αν ζουν.

Στη Συνδιάσκεψη μίλησαν έλληνες του Πόντου από Αυστραλία, Αμερική, Καναδά, Γερμανία, Ουκρανία, Ρωσία, Καζακστάν, Γεωργία, Κύπρο, Αρμενία και άλλες χώρες. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Την Παρασκευή μίλησε μεταξύ άλλων ο μεγάλος χορηγός της Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ιβάν Σαββίδης ο οποίος είπε ότι πιστεύει ακράδαντα πως το μέλλον ανήκει στους νέους πόντιους που έχουν δραστήρια αντίληψη και τρόπο ζωής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της Συνδιάσκεψης Άλκης Αναστασιάδης, είπε ότι κανένας δεν μπορεί να αμφισβητεί την ιστορία των Ποντίων και να τους προσβάλει με αυτό τον τρόπο. Η Συνδιάσκεψη ζήτησε άμεσα την παραίτηση του Υπουργού Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, σε άρθρο του στην εφημερίδα Αυγή δείχνει πως αρνείται την γενοκτονία των Ποντίων και αναφέρει αυτές τις απόψεις ως εθνικιστικές.

Συγκεκριμένα μέσα στο άρθρο αναφέρει: “Τα περί Γενοκτονίας ήταν μια απόφαση εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας και όχι διεθνούς σημασίας.

Γι’ αυτό και το ελληνικό κράτος ποτέ δεν προέβαλε στα διεθνή φόρα θέμα αναγνώρισης αυτής της “Γενοκτονίας”, σε αντίθεση με τους Αρμένιους, οι οποίοι επεχείρησαν και πέτυχαν για τη δική τους περίπτωση απόφαση της γαλλικής Γερουσίας.

Αντιθέτως, η κυβέρνηση Σημίτη, με υπουργό Εξωτερικών τον Γ. Παπανδρέου, είχε προσπαθήσει να υποβαθμίσει τη σημασία της απόφασης περί Γενοκτονίας, μετά μάλιστα την αντίδραση της τουρκικής πλευράς. Η απόφαση αναδεικνυόταν σε “αγκάθι” για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.”

Κείμενο Γιώργος Χρυσάνθου – εφημ. "Αλήθεια", Κύπρου


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ζήτησαν και τους έγραψαν οπως συνήθως , εαν ομως απαιτούσαν ; Εαν απαιτούσαν και συγχρόνως σταματώντας να πληρώνουν τους παχυλούς μισθούς τους ;
    Το να ζητας απο τον εχθρο σου τον αθεο και αγυρτη , αμόρφωτο ντουβάρι να σου κάνει την χάρη δυο μπορει να συμβούν .
    Α ) να σας γράψει ΚΑΝΟΝΙΚΑ
    Β) να τον βαλουν σε άλλο πόστο να διαλύσει κάτι άλλο εθνικο πατριωτικο και στη θεση του να βαλουν χειρότερο βούρλο , απατριδες πολλοι ..
    Μας μισουν ρε ξυπνάτε και Εμπεδωστε το γιατι δεν έμεινε καιρος , εμείς , ή , αυτοι . ( κοινοβουλευτισμος ) .
    Ολα τα αλλα ειναι μέχρι να βγει η ψυχη σας .
    Δεν υπάρχει κανεις να γράψει δυο άρθρα με προτάσεις για το πως να ελευθερωθουμε ;
    Ειναι πολλοι που δεν ξέρουν τι να κάνουν και θα ΣΦΑΚΤΟΥΝ έν ριπή οφθαλμου ... Αλλα εσεις ολοι θα έχετε κάνει τις διαπιστώσεις ...και θα λετε οτι τα λέγατε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαββίδη επειδή είσαι ένας ευφυής και μεθοδικός άνθρωπος, εύχομαι να μην μας προδόσεις περιμένω πολλά από εσένα, το μόνο ντεσαβαντάζ σου είναι η μη γνώση της ελληνικής γλώσσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]