Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Bild: Κάνουν ρεκόρ οι πρόσφυγες στη Γερμανία

Έως και 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες ενδέχεται να φτάσουν φέτος στη Γερμανία, ένας αριθμός πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που ανέφερε ως τώρα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, η οποία επικαλείται «ένα απόρρητο έγγραφο».

Μέχρι στιγμής οι γερμανικές αρχές έκαναν λόγο για 800.000 με 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες για το 2015, γεγονός που αποτελεί ούτως ή άλλως ρεκόρ για τη χώρα αλλά και την Ευρώπη.

Όμως σύμφωνα με ένα «απόρρητο έγγραφο» το οποίο επικαλείται η γερμανική εφημερίδα, πλέον το Βερολίνο εκτιμά ότι τους επόμενους τρεις μήνες ενδέχεται να υποδεχθεί 920.000 νέους πρόσφυγες και μετανάστες, ανεβάζοντας το σύνολό τους σε 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους για το 2015.

«Η μεταναστευτική πίεση θα αυξηθεί. Για το τέταρτο τρίμηνο αναμένουμε 7.000 με 10.000 παράτυπες εισόδους καθημερινά», αναφέρει το έγγραφο αυτό, την προέλευση του οποίου δεν ξεκαθαρίζει η Bild.

«Ο σημαντικός αριθμός των αιτούντων άσυλο κινδυνεύει να επιβαρύνει ιδιαίτερα τα κρατίδια και τις κοινότητες» της Γερμανίας, προσθέτει το έγγραφο, στο οποίο γίνεται λόγος και για «κίνδυνο κατάρρευσης των παροχών».

Ήδη παρουσιάζονται ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως καταλύματα και εγκαταστάσεις υγιεινής, ενώ τα κρατίδια και οι κοινότητες έχουν φτάσει στα όρια των δυνατοτήτων τους.

«Αν η εισροή συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς, οι κοινότητες της Γερμανίας θα ξεπεράσουν τις δυνατότητές τους αναφορικά με την φροντίδα, τη στέγαση και την ενσωμάτωση των προσφύγων», επεσήμανε ο Γκερντ Λάντσμπεργκ επικεφαλής της γερμανικής ένωσης πόλεων και κοινοτήτων στην εφημερίδα Passauer Neuen Presse.

Κάθε πρόσφυγας στον οποίο χορηγείται άσυλο στη Γερμανία έχει το δικαίωμα να φέρει στη χώρα την οικογένειά του, υπενθυμίζει η Bild. Σύμφωνα με το έγγραφο που επικαλείται, με αυτό τον τρόπο κάθε πρόσφυγας θα μπορέσει να φέρει στη χώρα κατά μέσο όρο «τέσσερις με οκτώ» συγγενείς του.

Ήδη ο υπουργός Εσωτερικών του Μεκλεμβούργου- Άνω Πομερανίας Λόρεντς Καφίερ είχε δηλώσει μιλώντας στη Welt am Sonntag ότι η Γερμανία αναμένει φέτος 1,2 με 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Τόμας ντε Μεζιέρ έχει επισημάνει ότι είναι δύσκολο να γίνει λόγος για ακριβή αριθμό προσφύγων, καθώς «ένα σημαντικό ποσοστό» των προσφύγων δεν καταγράφεται, ενώ άλλοι παρότι καταγράφονται σε μια περιοχή μετακινούνται σε μια άλλη.

Άραγε, τι θα συμβεί στην Ελλάδα, εάν οι ευρωπαϊκές χώρες (προεξάρχουσας της Γερμανίας) αποφασίσουν να σταματήσουν - απαγορεύσουν την είσοδο λαθρομεταναστών - προσφύγων στις επικράτειές τους; Μήπως μία τέτοια ενέργεια επιστρέψει εκατομμύρια λαθρομετανάστες στην Ελλάδα;

Όσο για τα παπαγαλοειδή της κυβέρνησης που επιμένουν να ισχυρίζονται και να διαλαλούν ότι "ευτυχώς που μείναμε στην Ευρώπη -με τα καταστροφικά μνημόνια- ειδάλλως όλοι οι λαθρομετανάστες θα εγκλωβίζονταν στην Ελλάδα", απλά τους υπενθυμίζουμε ότι εάν η Ελλάδα δεν ήταν στην Ευρώπη τότε δεν θα είχαν κανέναν απολύτως λόγο οι μετακινούμενοι λαθρομεταναστευτικοί πληθυσμοί (και οι πρόσφυγες της Συρίας) να ερχόντουσαν στην Ελλάδα των μνημονίων και της φτώχειας και θα έψαχναν για εισόδους στην Ευρώπη και όχι στην Ελλάδα. Ας σταματήσουν, λοιπόν, το παραμυθάκι τους που απευθύνεται και γίνεται "πιστευτό" μόνο από ηλιθίους...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]