Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το «βολικό» πλαστικό χρήμα «τρυπάει» τις τσέπες

Μία μεγάλη συζήτηση άνοιξε και επίσημα το τελευταίο διάστημα, η οποία αφορά το «πλαστικό χρήμα», δηλαδή τη συναλλαγή με τις πιστωτικές κάρτες. Είναι μία «συζήτηση» πειθούς, που επιχειρεί να εισάγει το αφήγημα της «οικονομικής ορθότητας» και το άνοιγμα του δρόμου προς την οικονομική επανάκαμψη της χώρας.

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Πολλές οι αναφορές του προπαγανδιστικού μηχανισμού, που τροφοδοτείται από τις τράπεζες (οι οποίες με τη χρήση του πλαστικού χρήματος θα εισπράττουν για κάθε συναλλαγή των πολιτών) αλλά και από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης (οι «σοφοί» του οποίου διέγνωσαν μία μοναδική οδό υπέρβασης του υφιστάμενου προβλήματος μη ύπαρξης ρευστού στην αγορά).

Από την άλλη πλευρά, σειρά άρθρων (που δημοσιεύονται, φυσικά, μόνο στο διαδίκτυο) καταδεικνύουν την πολύμορφη επικινδυνότητα του εγχειρήματος (αχρήματης κοινωνίας), ενώ αρκετές φορές επισημαίνονται οι κίνδυνοι σχετικά με την απόλυτη κατάργηση των προσωπικών δεδομένων έως και τον απόλυτο έλεγχο (σε σημείο τιμωρίας) που μπορεί να επέλθει σε όσους αρνηθούν να μετάσχουν του πειράματος που η νεοταξίτες «πρώτη φορά αριστερά» κυβερνώντες αποφάσισαν να επιβάλουν στη χώρα.

Είναι τέτοια η «αγωνία» εφαρμογής του πειράματος στους κυβερνητικούς αρμόδιους, ώστε έχουν θέσει και χρονοδιάγραμμα για την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του. Έτσι, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν στον Τύπο, σάρκα και οστά φαίνεται να λαμβάνουν τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών για την ευρεία χρήση του πλαστικού χρήματος και τον περιορισμό της χρήσης μετρητών, όπως άλλωστε σπεύδει να διαμηνύει με κάθε ευκαιρία η ηγεσία του υπουργείου.

Στόχος του υπουργείου είναι μέχρι τα τέλη του 2015 να έχει καταρτιστεί το σχέδιο προώθησης και διευκόλυνσης της χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών, με ταυτόχρονη μείωση της χρήσης μετρητών.

Για τον λόγο αυτό, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, συστήνεται Ομάδα Εργασίας, βασική αποστολή της οποίας θα είναι η επεξεργασία και εκπόνηση κοστολογημένου σχεδίου για την ευρεία χρήση του πλαστικού χρήματος.
Όπως ορίζει η απόφαση της ΓΓΔΕ, τα θέματα στα οποία θα επικεντρωθεί η Ομάδα Εργασίας είναι τα εξής:

- Υποχρεωτική αποδοχή καρτών πληρωμών από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, μέσω της χρήσης τερματικών αποδοχής καρτών (POS)
- Υποχρεωτική χρήση μεταφορών πιστώσεων για τις εισπράξεις στα Τελωνεία (ICISnet)
- Αποδοχή καρτών πληρωμών έκδοσης αλλοδαπών φορέων παροχής υπηρεσιών πληρωμών για εισπράξεις του υπουργείου Οικονομικών,
- Καθολική απαγόρευση χρήσης μετρητών στις εφορίες,
- Ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού παραβόλου, ιδίως μέσω της ένταξης σε αυτό και των υπουργείων που μέχρι στιγμής δεν έχουν προβεί στις σχετικές ενέργειες ένταξης παραβόλων τους στο e-παράβολο, αλλά και λοιπών Φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Η Ομάδα Εργασίας θα συνεργασθεί με την Ομάδα Εργασίας που λειτουργεί στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, για την εξέταση των δυνατοτήτων άμεσης και on-line διαβίβασης των στοιχείων των εκδιδόμενων φορολογικών παραστατικών για χονδρικές πωλήσεις αγαθών, καθώς και παροχής υπηρεσιών, όπως και με άλλες Ομάδες Εργασίας ή Επιτροπές της ΓΓΔΕ ή του υπουργείου Οικονομικών και με Υπηρεσίες και Φορείς που εμπλέκονται σε θέματα και διαδικασίες που σχετίζονται με το έργο της.
Η Ομάδα Εργασίας θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2015.

Πόσο ασφαλές όμως μπορεί να είναι ένα τέτοιο σύστημα; Η απάντηση έρχεται από την Βρετανία, όπου χάκερς κατάφεραν και έκλεψαν εκατομμύρια λίρες από τραπεζικούς λογαριασμούς…!
Σύμφωνα με πληροφορίες, η NCA ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με το FBI και άλλες αρχές με στόχο τον περιορισμό της δράση του malware, ενώ ένας ύποπτος έχει ήδη συλληφθεί. Ένας ειδικός δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο BBC ότι οι χάκερς ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να αποφύγουν τον εντοπισμό.
Τουλάχιστον 20 εκατομμύρια βρετανικές λίρες κατάφεραν να κλέψουν χάκερς από τραπεζικούς λογαριασμούς της χώρας αυτής, ενώ η Εθνική Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος (NCA) αναζητά τα ίχνη τους.

Συγκεκριμένα, οι κυβερνο-εγκληματίες χρησιμοποίησαν ένα κακόβουλο λογισμικό (malware) με την ονομασία Dridex και κατάφεραν να υποκλέψουν τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών χιλιάδων πολιτών.

Η NCA ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με το FBI και άλλες αρχές με στόχο τον περιορισμό της δράση του malware, ενώ ένας ύποπτος έχει ήδη συλληφθεί. Ένας ειδικός δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο BBC ότι οι χάκερς ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να αποφύγουν τον εντοπισμό.

«Χρησιμοποίησαν ένα ιδιαίτερα ύπουλο λογισμικό, το οποίο εκμεταλλεύεται ανθρώπους που δεν είναι προσεκτικοί με τις online τραπεζικές τους συναλλαγές», δήλωσε ο καθηγητής 'Αλαν Γούντγουορντ, ειδικός στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου ο οποίος παρέχει συμβουλές στη Γιούροπολ. «Φανταστείτε τους κλέφτες να κάνουν αναλήψεις μικρών ποσών, παρά μεγάλων, ώστε να περνούν απαρατήρητοι», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το Dridex Tojan κατάφερε να εισχωρήσει σε χιλιάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέσω ενός «μολυσμένου» εγγράφου του Microsoft Office, το οποίο εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των θυμάτων με τη μορφή τιμολογίου. Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το BBC, το κακόβουλο λογισμικό βασίζεται στην «αφέλεια» ορισμένων χρηστών και όχι σε κάποια «τρύπα» στο λειτουργικό σύστημα των υπολογιστών τους. Μόλις οι χρήστες εγκαταστήσουν -εν αγνοία τους- το malware, αυτό αρχίζει να παρακολουθεί τη δραστηριότητά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και στέλνει τις πληροφορίες στους χάκερς.

«Οι τράπεζες έχουν εγκατεστημένα προγράμματα ασφαλείας για τον εντοπισμό οποιασδήποτε ύποπτης συναλλαγής, ωστόσο οι χάκερς χρησιμοποιούν τα αυθεντικά στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών και έτσι είναι δύσκολο να εντοπιστεί η παράνομη δραστηριότητα», δήλωσε ο Γούντγουορντ. «Με χιλιάδες υπολογιστές να έχουν προσβληθεί, το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνουν ανάληψη ενός μικρού ποσού από κάθε τραπεζικό λογαριασμό και να καταλήξουν να έχουν κλέψει εκατομμύρια λίρες».

Στην ανακοίνωσή της η NCA αναφέρει ότι γίνονται εντατικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση του Trojan -σε συνεργασία με παρόχους υπηρεσιών Internet ώστε να καταφέρουν να αποτρέψουν τις προσπάθειες του κακόβουλου λογισμικού να αποστείλει τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών στους χάκερς.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τον Αύγουστο είχε συλληφθεί στην Κύπρο ένας άνδρας από τη Μολδαβία, ο Αντρέι Γκίνκουλ και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ζητήσει την έκδοσή του.

Από την πλευρά του το FBI συνέστησε στους χρήστες να χρησιμοποιούν πάντα προγράμματα anti-virus για την προστασία των ηλεκτρονικών τους υπολογιστών.

«Ισχύουν οι συνηθισμένες συμβουλές», δήλωσε ο Γούντγουορντ. «Μην ανοίγετε αρχεία που έχουν επισυναφθεί σε emails από άγνωστους αποστολείς, ακόμα κι αν αυτά φαίνεται ότι προέρχονται από τράπεζα. Και πρέπει να ελέγχετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς για οποιοδήποτε ύποπτη δραστηριότητα. Να ρωτάτε για οτιδήποτε σας φαίνεται περίεργο, ακόμα κι αν πρόκειται για ένα μικρό ποσό, καθώς οι εγκληματίες μπορεί να κλέβουν ένα μικρό ποσό από εκατομμύρια άλλους ανθρώπους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Φυσικά, από τη στιγμή που έγινε γνωστή η συγκεκριμένη «δραστηριότητα» των χάκερς, αναμένουμε να αρχίσουν να εμφανίζονται ειδήσεις στις οποίες θα αναφέρονται κλοπές μετρητών από σπίτια πολιτών, κλοπές σε δρόμους έως και… δολοφονίες για 100 ευρώ (ίσως και λιγότερα), από αδίστακτους εγκληματίες…

Στον κόσμο της προπαγάνδας και προς την κατεύθυνση ικανοποίησης των στοχεύσεων των ισχυρών (βλ. τραπεζών και διεφθαρμένων πολιτικών), το μόνο βέβαιο είναι ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Κι επειδή έχει γίνει κατανοητό πως έχει αποφασισθεί να αφαιρεθεί όλο το ρευστό από ευρώ στην Ελλάδα (πρόκειται για στυγνή αφαίμαξη και αφαίρεση του τελευταίου ίχνους άμυνας που μπορεί να χρησιμοποιήσει η χώρα) με ταυτόχρονη εφαρμογή «δυτικών οικονομικών προτύπων και συνηθειών» που θα αποσαθρώσουν την ελληνική οικονομία και, κυρίως την ελληνική κοινωνία που ένα σημαντικό της τμήμα ακόμη ανθίσταται.

Εισερχόμενοι στην κόλαση που μας ετοίμασαν, θα πρέπει να απογυμνωθούμε από οτιδήποτε μπορεί να μας οδηγήσει έξω από αυτήν, αλλά θα πρέπει και να «ξεχάσουμε» οτιδήποτε μπορούμε να δημιουργήσουμε για να διαφύγουμε από την «τιμωρητική θεραπεία» που στοχεύει στην απώλεια του συνολικού πλούτου (δημόσιου και ιδιωτικού) της χώρας… Το ύστατο όπλο υποταγής είναι το πλαστικό χρήμα, που ταυτόχρονα αθωώνει όλους εκείνους που κατέκλεψαν την χώρα και σήμερα συνεργάζονται με τους επιβουλείς της για την ολοκληρωτική της καταστροφή, μέσα από τη δημιουργία μίας "εικονικής οικονομίας" που στοχεύει αποκλειστικά στην υφαρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας...

Κοιτάζοντας προς την κυβέρνηση και, ιδιαίτερα προς τον πρωθυπουργό, αντιλαμβανόμαστε ότι «ο διάβολος πριν αποστατήσει είχε αγγελικό πρόσωπο»…

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]