Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ψευτράκος και ο Κοτζιάς;

Παρέμβαση – καταγγελία του εξαφανισμένου πρώην υπουργού Εξωτερικών διαψεύδει το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών!

Τελικά, ή μας κυβερνούν ψεύτες ή τα ψέματα περίσσεψαν και ξεβράζονται σαν ακαθαρσίες από έναν γεμάτο βόθρο ή η υπηρεσιακή κυβέρνηση ψεύδεται προσπαθώντας να αποφύγει εγκληματικές ευθύνες… Σε οποιαδήποτε περίπτωση, το ψέμα στην πολιτική ζει και βασιλεύει και κανένας ασχολούμενος με την «διάσωση της χώρας» δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί πως αυτές οι πολιτικές πρακτικές και τακτικές είναι που κατέστρεψαν την χώρα…!

Ο Κοτζιάς κατηγορεί την υπηρεσιακή κυβέρνηση για μη τήρηση της γραμμής του ΥΠΕΞ στον ΟΗΕ για το χρέος

Την δυσαρέσκειά του για την αποχή της Ελλάδας από το κρίσιμο ψήφισμα του ΟΗΕ για την αναδιάρθρωση των κρατικών χρεών, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, κατηγορώντας την υπηρεσιακή κυβέρνηση ότι υπερέβη κατά πολύ τις αρμοδιότητές της.
«H υπηρεσιακή κυβέρνηση οφείλει να υπηρετεί τη χώρα προς τις εκλογές και όχι να αλλάζει την πολιτική της προηγούμενης και εκλεγμένης κυβέρνησης», είπε.

Ο κ. Κοτζιάς εξήγησε ότι «βάση οδηγιών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το υπουργείο Εξωτερικών, μόλις ανέλαβε τον Ιανουάριο η κυβέρνηση σωτηρίας, έδωσε σαφείς οδηγίες στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία μας στον ΟΗΕ, όπως συμμετάσχει ενεργά στην ομάδα του ΟΗΕ για το χρέος με την προοπτική υπερψήφισης του ψηφίσματος που ετοίμαζε η ομάδα».

Ο πρώην υπουργός υπογραμμίζει την ύπαρξη πληθώρας οδηγιών και τηλεγραφημάτων που πιστοποιούν τις οδηγίες του ΥΠΕΞ για αυτή τη συμμετοχή και την προετοιμασία στήριξης από πλευράς Ελλάδας του ψηφίσματος, και τονίζει ότι «η θέση αυτή προωθήθηκε σθεναρά επί 7 μήνες παρά τις πιέσεις που δεχόταν η χώρα από ισχυρούς εταίρους».

Παράλληλα επισημαίνει ότι «η αλλαγή της πολιτικής σήμερα από το υπουργείο Εξωτερικών, υπό την προτροπή του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών, υπερβαίνει κατά πολύ τις αρμοδιότητες υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία το ελάχιστο που όφειλε να κάνει ήταν να διαβουλευθεί προηγούμενα με τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας Α. Τσίπρα».

Διαψεύδει Κοτζιά το ΥΠΕΞ – Η απελθούσα κυβέρνηση ουδέποτε έδωσε οδηγίες για την ψηφοφορία στον ΟΗΕ

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει (έστω και μία φορά), τη δυσαρέσκειά τους, εξέφρασαν, κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών, σχετικά με τα σχόλια του πρώην υπουργού Νίκου Κοτζιά, ο οποίος κατηγόρησε την υπηρεσιακή κυβέρνηση ότι υπερέβη τις αρμοδιότητές της, απέχοντας από την ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, για τη διαγραφή κρατικών χρεών.

Οι εν λόγω κύκλοι, επισήμαιναν ότι οι αποφάσεις του ΟΗΕ δεν έχουν, ούτως ή άλλως, δεσμευτικό χαρακτήρα και υποχρεωτική νομική εφαρμογή, οπότε η χρησιμότητά τους είναι, πρακτικά, περιορισμένη.
Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι το ελληνικό χρέος δεν έχει σχέση με τα χρέη που αφορά το ψήφισμα του ΟΗΕ, αφού είναι διαφορετική η φύση του (χρέος προς κράτη με πολύ χαμηλό επιτόκιο).

Επιπλέον τυχόν υποστήριξη του ψηφίσματος θα έφερνε την Ελλάδα σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, που απείχαν και τη Βρετανία που το καταψήφισε, και από τις οποίες η Ελλάδα αναμένει την ελάφρυνση του χρέους της.

Το θέμα του επίδικου ψηφίσματος αφορούσε κυρίως αναπτυσσόμενες χώρες, όπως η Αργεντινή, και από αυτές υποστηρίχθηκε.
Ουδέποτε, εξάλλου, τόνισαν οι ίδιοι διπλωματικοί κύκλοι, δεν δόθηκαν από την απελθούσα κυβέρνηση οδηγίες στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία για το πώς θα ψηφίσει στον ΟΗΕ.
Οι τελευταίες οδηγίες είχαν δοθεί το 2014 από την τότε κυβέρνηση και προέβλεπαν και τότε αποχή, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους.

Όποιος πιστεύει πως αυτού του είδους το πολιτικό προσωπικό η χώρα μπορεί να σωθεί, πλανάται πλάνη οικτρά! Δυστυχώς, κανείς δεν έχει βάλει μυαλό. Και, δυστυχώς, κανείς δεν θέλει να σώσει την χώρα. Όλοι τρέμουν τις ευθύνες τους, και προσπαθούν να κρυφτούν από αυτές, θυσιάζοντας χωρίς δεύτερη σκέψη την ίδια τη χώρα…
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]