Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Service air condition – Συντηρείστε μόνοι σας το κλιματιστικό σας!Service air condition – οδηγίες για μη ειδικούς.


Η τακτική συντήρηση του air condition, είναι πολύ σημαντική για μια σειρά λόγους:

 • Εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για το κλιματιστικό μας.
 • Διασφαλίζει ότι το κλιματιστικό μας θα λειτουργεί πάντα με τον υψηλότερο βαθμό απόδοσης.
 • Πιο σημαντικό από τα παραπάνω, διαφυλάσσει την υγεία μας.

Τα κακώς συντηρημένα κλιματιστικά αποτελούν στοιχείο μόλυνσης του αέρα εσωτερικού χώρου, αφού μια σειρά από μήκυτες και βακτηρίδια δημιουργούν μόλυνση στα φίλτρα και το στοιχείο του κλιματιστικού μας.

Οι ασθένειες αυτές είναι σοβαρές, και μπορούν να καταλήξουν ακόμη και στο θάνατο, όπως συμβαίνει με το μικρόβιο της λεγεωνέλας.

Αν αισθανθείτε ποτέ ένα ή παραπάνω από τα παρακάτω συμπτώματα, τότε θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι αυτά δεν προέρχονται από την κακή συντήρηση του κλιματιστικού, καλώντας τεχνικό:

 • Ξηρός βήχας – ερεθισμένος λαιμός.
 • Ερεθισμός στα μάτια
 • Επιπεφυκίτιδα
 • Πόνος στα αυτιά, απώλεια αναπνοής
 • Στηθάγχη
 • Μυικοί πόνοι

Το service του air condition, κανονικά είναι μια εργασία που θα πρέπει να φέρει εις πέρας ένας τεχνίτης ψυκτικός τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο.

Ο ψυκτικός θα χρησιμοποιήσει τα κατάλληλα καθαριστικά και απολυμαντικά για να είστε σίγουροι ότι ο αέρας που αναπνέετε είναι καθαρός, και θα πραγματοποιήσει όλους τους απαιτούμενους ελέγχους για να είστε βέβαιοι ότι το κλιματιστικό σας λειτουργεί όπως πρέπει να λειτουργεί.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν εργασίες που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας, ώστε να μπορείτε να κάνετε service air condition σε αραιότερα διαστήματα, εξοικονομώντας χρήματα.

Ακολουθήστε λοιπόν προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες και κάντε service στο air condition σας μόνοι σας.


Εργαλεία που θα χρειαστείτε

 1. Καθαριστικό υγρό για κλιματιστικά. (ήπιο, όχι για επαγγελματική χρήση)
 2. Τρόμπα από αυτές που ψεκάζουμε τα φυτά (από σούπερ μάρκετ)
 3. Πινέλο 4cm με μακριά τρίχα
 4. Κατσαβίδι σταυρωτό
 5. Σκάλα


Προετοιμασία

Διαβάζουμε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης στην ετικέτα του καθαριστικού υγρού που πήραμε, και τις εφαρμόζουμε πιστά.

Διαλύουμε στην συνιστώμενη αναλογία το καθαριστικό με νερό μέσα στην τρόμπα που έχουμε προμηθευτεί.Καθαρισμός εσωτερικής μονάδας

Το κλιματιστικό μας έχει ένα κάλυμμα (καπάκι) στο μπροστινό του μέρος, πάνω από την περσίδα που βγαίνει ο αέρας.

Το καπάκι αυτό ανοίγει τραβώντας δύο αυτάκια που βρίσκονται δεξιά και αριστερά του.

Όταν ανοίξουμε το καπάκι, θα δούμε τα φίλτρα του κλιματιστικού.Τα αφαιρούμε βγάζοντας τα συρταρωτά, και τα πλένουμε στο μπάνιο με καθαρό νερό.  Αν τα φίλτρα είναι πάρα πολύ βρώμικα, μπορεί να χρειαστεί να τα ψεκάσετε με διάλυμα καθαριστικού.

Στη συνέχεια πρέπει να καθαρίσουμε το στοιχείο του εσωτερικού μηχανήματος.

Για να το καθαρίσουμε, ψεκάζουμε το στοιχείο με το διάλυμα με το καθαριστικό που ετοιμάσαμε.  Βοηθάμε με το πινέλο να εισχωρήσει το καθαριστικό υγρό στο στοιχείο του κλιματιστικού.Ψεκασμός στοιχείου κλιματιστικού 

Αφήνουμε το καθαριστικό να δράσει για 5 λεπτά (ή όσο γράφουν οι οδηγίες) και στη συνέχεια ξεπλένουμε την τρόμπα από το διάλυμα και την γεμίζουμε με νερό.

Ξεπλένουμε καλά το στοιχείο από το διάλυμα που έχει μείνει πάνω του.
Καλό είναι να τοποθετούμε μια λεκάνη κάτω από το κλιματιστικό για να μαζέψουμε τα νερά που τυχόν θα τρέξουν.

Όταν το στοιχείο στεγνώσει, επανατοποθετούμε τα φίλτρα της εσωτερικής μονάδας.

Εδώ ολοκληρώνεται ο καθαρισμός της εσωτερικής μονάδας.Καθαρισμός εξωτερικής μονάδας

Το service που χρειάζεται (και μπορούμε να κάνουμε χωρίς τη βοήθεια τεχνικού) περιορίζεται στον καθαρισμό του στοιχείου της.

Ο καθαρισμός αυτός μπορεί να γίνει στις συνήθεις περιπτώσεις με νερό με πίεση (π.χ. με ένα λάστιχο).

Αν το κλιματιστικό έχει μείνει πολύ καιρό ασυντήρητο, μπορεί να χρειαστεί να καθαρίσουμε το στοιχείο με καθαριστικό διάλυμα (λιγότερο αραιωμένο από όσο χρειάστηκε για το εσωτερικό).

Στην περίπτωση αυτή, ψεκάζουμε το διάλυμα με την τρόμπα και βοηθάμε με το πινέλο το καθαριστικό να εισχωρήσει στα φυλλαράκια του στοιχείου.

Στη συνέχεια ξεπλένουμε με αύφθονο νερό.  Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε, το κλιματιστικό μας είναι κατασκευασμένο ώστε να δέχεται νερό από οπουδήποτε χωρίς να κινδυνεύει από βραχυκύκλωμα.Έλεγχοι


Κατά τον καθαρισμό του κλιματιστικού μας, ελέγχουμε αν η απόδοση του είναι όπως συνήθως, και αν ακούμε κάποιον ύποπτο θόρυβο που δεν θα έπρεπε να ακούμε.

Τόσο στην πρώτη περίπτωση όσο και στην δεύτερη, θα πρέπει να καλέσουμε τεχνικό ψυκτικό για να λύσουμε το πρόβλημα, πριν αυτό φτάσει να καταστρέψει το κλιματιστικό μας.


https://klimatistika.wordpress.com/2015/09/06/service-air-condition-συντηρείστε-μόνοι-σας-το-κλιματι/Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
 • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
 • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]