Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο top secret κόσμος μετά την 11η Σεπτεμβρίου και τα δισ. που κόστισε!

Ο top-secret κόσμος της αμερικανικής κυβέρνησης που δημιουργήθηκε ως απάντηση στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, είχε γίνει τόσο μεγάλος, τόσο δυσκίνητος , και τόσο μυστικοπαθής που το μόνο σίγουρο είναι ότι κόστιζε,κοστίζει και θα συνεχίσει να κοστίζει πάρα πολλά δισεκατομμύρια δολάρια,τροφοδοτώντας όχι μόνο κρατικές υπηρεσίες αλλά και πάρα πολλές ιδιωτικές.Η τρομοκρατία και αντιμετώπισή της έχει και πολύ χρήμα.

Αυτά είναι μερικά από τα ευρήματα μιας διετούς έρευνας που είχε γίνει από την Washington Post . Μια έρευνα που αποκάλυψε μια εναλλακτική γεωγραφία των Ηνωμένων Πολιτειών, έναν Top Secret κόσμο μακρυά από τη δημόσια θέα και χωρίς κανένα έλεγχο. Και παρά το γεγονός ότι μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι εκ του αποτελέσματος -εντοπισμός και εξόντωση Μπιν Λάντεν- αυτός ο “κόσμος” λειτούργησε δεν μπορεί να αγνοηθεί το κόστος του.

Η έρευνα της αμερικανικής εφημερίδας,είχε δημοσιοποιηθεί λίγες εβδομάδες πριν από τον εντοπισμό Λάντεν και είχε μερικά εκπληκτικά στοιχεία να δείξει. Ας πούμε οι αριθμοί των οργανισμών κρατικών και ιδιωτικών που ασχολήθηκαν με το θέμα “ασφάλεια” είναι εντυπωσιακοί:

* 1.271 κρατικοί οργανισμοί και 1.931 ιδιωτικές εταιρείες σχετίζονται με την αντιτρομοκρατία, την εσωτερική ασφάλεια και τις πληροφορίες.

* 854.000 άνθρωποι,απασχολούνται σε εργασίες που σχετίζονται μ΄ αυτά τα αντικείμενα .

* Στην Ουάσιγκτον και τη γύρω περιοχή, 33 κτιριακά συγκροτημάτα για άκρως απόρρητες επιχειρήσεις είχαν κατασκευαστεί από τον Σεπτέμβριο του 2001!

* Πολλές από τις υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών παρέχουν την ίδια εργασία. Για παράδειγμα, 51 ομοσπονδιακοί οργανισμοί που λειτουργούν σε 15 πόλεις των ΗΠΑ, έχουν αποστολή να παρακολουθούν τη ροή χρημάτων προς και από τρομοκρατικά δίκτυα.

Κάθε μέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, 854.000 δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικοί αλλά και ιδιωτικές εταιρείες δραστηριοποιούνται σε γραφεία με άκρως απόρρητες άδειες ασφαλείας , γραφεία που προστατεύονται από ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές, ελέγχους αμφιβληστροειδούς κάμερες και οχυρωματικά τείχη απ΄όπου καμία τεχνολογία υποκλοπών δεν μπορεί να εισχωρήσει.

Έτσι ο προϋπολογισμός των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ ήταν τεράστιος. Το 2010 ανακοινώθηκε δημοσίως ότι έφθασε τα 75 δισ. δολάρια!

Δυόμιση φορές πάνω από το μέγεθος που είχε στις 10 Σεπτέμβρη 2001. Αλλά ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει πολλές στρατιωτικές δραστηριότητες ή εγχώρια προγράμματα αντιτρομοκρατίας.

Τουλάχιστον το 20% των κυβερνητικών οργανισμών που υπάρχουν για να αντιμετωπίσουν τις τρομοκρατικές απειλές ιδρύθηκαν ή ισχυροποιήθηκαν στον απόηχο της 9/11.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών,του Πενταγώνου για παράδειγμα, αύξησε τη δύναμή της από 7.500 εργαζόμενους το 2002 σε 16.500 το 2010. Ο προϋπολογισμός του Εθνικού Οργανισμού για την Ασφάλεια, ο οποίος διεξάγει ηλεκτρονικές υποκλοπές, διπλασιάστηκε. Ήταν εντυπωσιακή ανάπτυξη που ξεκίνησε σχεδόν αμέσως μετά από την 11η Σεπτεμβρίου.

Εννέα ημέρες μετά τις επιθέσεις, το Κογκρέσο δέσμευσε 40 δισεκατομμύρια δολάρια πέρα από αυτά που υπήρχαν στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για την εσωτερική ασφάλεια και για να ξεκινήσει μια παγκόσμια επίθεση κατά της Αλ-Κάιντα.

Είκοσι τέσσερις υπηρεσίες δημιουργήθηκαν από το τέλος του 2001. Το 2002, 37 ακόμη δημιουργήθηκαν για τον εντοπισμό όπλων μαζικής καταστροφής.

Συνολικά, τουλάχιστον 263 οργανώσεις έχουν δημιουργηθεί ή ανασυσταθεί ως απάντηση στις επιθέσεις της 9 / 11.

Με τόσους πολλούς οργανισμούς το πράγμα άρχισε να μπερδεύεται επικίνδυνα. Για να διορθωθεί αυτή η κατάσταση ο George W. Bush αποφάσισε να δημιουργήσει έναν οργανισμό το 2004 με πρωταρχική ευθύνη τον συντονισμό των υπηρεσιών! Ζήτησε το γραφείο του διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ODNI) να ασκήσει την κολοσσιαία προσπάθεια για τον έλεγχό τους.

Τελικά μπόρεσαν μετά από αρκετά χρόνια να παρουσιάσουν ένα χειροπιαστό αποτέλεσμα. Ο Μπιν Λάντεν είναι νεκρός. Όχι όμως και η τρομοκρατία. Συνεπώς το κυνήγι αλλά και η ανεξέλεγκτη σπατάλη δισεκατομμυρίων συνεχίζεται!

Πηγή Onalert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]