Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκηνικό πολέμου με τους μετανάστες τρέμουν οι μυστικές υπηρεσίες

  • Εκθέσεις που αξιοποιεί η ΕΥΠ κάνουν λόγο για "κίνδυνο από μωσαϊκό εθνοτήτων στην Αθήνα και τα νησιά"
  • Σε κόκκινο συναγερμό όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες για το πέρασμα των τζιχαντιστών
Mπορεί η κυβέρνηση να διαφημίζει την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και την «υποδοχή», όμως τα πράγματα, δεν είναι ακριβώς όπως δείχνουν. Γιατί, ναι, ανάμεσα στους χιλιάδες που πάτησαν τα πόδια τους στην Ελλάδα είναι πρόσφυγες πολέμου από τη Συρία, όμως, ανάμεσά τους είναι και μερικές… χιλιάδες μεταναστών που δεν είναι ακριβώς ό,τι θα περίμενε η κυρία Χριστοδουλοπούλου.

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα νησιά που τους υποδέχθηκαν, αποδεικνύουν τον λόγο για τον οποίο ξένες μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό και σε συνεχή επαφή με την ΕΥΠ, η οποία παρακολουθεί την εισροή διακριτικά. Ο λόγος για τον οποίο συντάσσονται εκθέσεις κινδύνου είναι το μίσος μεταξύ κάποιων εθνοτήτων που συνωστίζονται μαζί, είναι το θρησκευτικό μίσος, αλλά και κυρίως, είναι η επιχειρούμενη εισβολή των τζιχαντιστών στην Ευρώπη.

Ο ISIS

Υπερβολή; Κάθε άλλο. Κυκλοφορεί ως «ράδιο αρβύλα» ότι οι τζιχαντιστές του ISIS βρήκαν ανοιχτή κερκόπορτα προς την Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας. Ότι μπορούν εύκολα να «τρυπώσουν» για να οργανώσουν τρομοκρατικά χτυπήματα, αφού για τους μετανάστες, ό,τι και όποιος δηλώσεις, είσαι.

Τις τελευταίες ημέρες, στη Συρία, τα τοπικά ΜΜΕ άρχισαν να προβάλλουν μια διπλή φωτογραφία. Έδειχνε τον ταγματάρχη των τζιχαντιστών στο Χαλέπι, Saith Al Saleh, από τη μία, με το αυτόματο στο χέρι, να πανηγυρίζει μια ακόμα σφαγή. Και, από την άλλη, τον ίδιο άνθρωπο, τον μπαρουτοκαπνισμένο αντάρτη, χωρίς το χαρακτηριστικό μούσι των τζιχαντιστών και χωρίς τις φόρμες παραλλαγής (φυσικά και χωρίς το όπλο), με γυαλιά ηλίου και μια πράσινη μπλούζα που γράφει “thank you”, να φτάνει στην Κω.

Το Associated Press που τον εντόπισε, τον παρουσιάζει ως έναν αντάρτη του ελεύθερου Συριακού στρατού που τρέχει να ξεφύγει από τους τζιχαντιστές και από τον Άσαντ. Είναι όμως έτσι; Στη Συρία, διαφωνούν. Όπως και να χει, οι ελληνικές αρχές δεν θα το μάθουν, καθώς δεν τον… πήραν χαμπάρι. Ο Al Saleh πέρασε στα Σκόπια και ήδη ταξιδεύει προς τον τελικό του προορισμό, την Ολλανδία.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι ο τρόπος με τον οποίο ελέγχονται όλοι οι εισερχόμενοι στη χώρα. Με κανέναν, παρότι ο κίνδυνος είναι δεδομένος.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στολτενμπεργκ, έχει προειδοποιήσει ότι «τρομοκράτες» και τζιχαντιστές είναι πιθανόν να κρύβονται ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο». Ο υπουργός Άμυνας της χώρας μας, Πάνος Καμμένος, επίσης το έχει πει: «Από την άλλη πλευρά του Αιγαίου περιμένουν 3.500.000 πρόσφυγες και κανείς δεν ξέρει πόσοοι εξ αυτών είναι τζιχαντιστές». Τι θα γίνει λοιπόν με αυτούς;

«Εμφύλιος»

Αυτό, βέβαια, δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Ένα άλλο ζήτημα είναι και το «μωσαϊκό» Σύριων, Αφγανών, Ιρακινών, Ιρανών, Πακιστανών και όχι μόνο που έρχονται στη χώρα μας. Ανάμεσά τους, σουνίτες και σιίτες, που διέπονται από τρομερό μίσος μεταξύ τους. Ούτως ή άλλως, πολλές από αυτές τις εθνότητες δεν τρέφει τα καλύτερα αισθήματα για άλλες. Όταν τις βάζεις μαζί, δημιουργείς ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.
Αυτό, το είδαμε στα ελληνικά νησιά, όπου με ασήμαντη αφορμή, ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ των μεταναστών. Όταν είδαμε ανθρώπους που ζήταγαν άσυλο, να δέρνονται άγρια μεταξύ τους. Να κλωτσούν στο πρόσωπο τους πεσμένους.

Το είδαμε, για παράδειγμα, στην Κω, όπου περίπου 50 μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιράν ενεπλάκησαν σε πετροπόλεμο, συμπλοκές σώμα με σώμα και βρισιές μπροστά στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, ενώ δίπλα οι άνδρες των ΜΑΤ παρακολουθούσαν χωρίς να επέμβουν.

Οσοι δεν συμμετείχαν στην συμπλοκή φώναζαν ρυθμικά τα ονόματα των χωρών τους. Τουλάχιστον ένας άνδρας δέχθηκε κλωτσιές ενώ βρισκόταν πεσμένος στο έδαφος, ενώ άλλοι απομακρύνονταν από το σημείο της συμπλοκής με αίματα στο πρόσωπο.

Για κάποιον που κινείται στο κέντρο της Αθήνας, αυτή δεν είναι άγνωστη εικόνα. Το «πολύχρωμο μωσαϊκό» συχνά συνήθιζε τις αιματηρές συγκρούσεις στο ιστορικό κέντρο και κυρίως στη Σοφοκλέους. Αυτό ακριβώς φοβούνται και οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Ότι τώρα, που το Ελ. Βενιζέλος έδεσε στον Πειραιά και οι πρόσφυγες καθώς και οι άλλοι αιτούνται άσυλο θα «λιάζονται» στην Αθήνα, οι συγκρούσεις μεταξύ τους θα ενταθούν και θα επεκταθούν, όσο μεγαλώνει ο αριθμός τους…

Aπό φυματίωση προσβλήθηκαν 20 αστυνομικοί στη Mυτιλήνη

Έντονη ανησυχία, επικρατεί στις τάξεις των αστυνομικών και των λιμενικών, που έρχονται καθημερινά σε επαφή με τους εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα του Έβρου και στα νησιά του Bορειοανατολικού Aιγαίου, από τα νέα κρούσματα φυματίωσης.
Mετά τα 14 κρούσματα που εντοπίσθηκαν στα νησιά σε άνδρες του Λιμενικού Σώματος, άλλα 26 κρούσματα εντοπίσθηκαν προ ημερών και σε αστυνομικούς στη Mυτιλήνη.

Oι άνθρωποι αυτοί, θα ταλαιπωρηθούν για χρονικό διάστημα εννέα μηνών λόγω της θεραπείας και της παρακολούθησης από γιατρούς ανά μήνα. Όπως είχε αποκαλύψει η «P..........T.» στις 25 Mαρτίου, υγειονομική «βόμβα» απειλεί τους Aθηναίους λόγω των μολυσματικών ασθενειών πυ φέρουν οι μετανάστες και ειδικότερα, σε νησιά του Aιγαίου, όπου συνοστίζονται κατά εκατοντάδες.

Σύμφωνα με στοιχεία από τους Γιατρούς του Kόσμου και το KEEΛΠNO το 30% των κρουσμάτων στην Aμυγδαλέζα ήταν φορείς φυματίωσης. Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι, όσοι μετανάστες συλλαμβάνονται στα νησιά και προωθούνται στην Aθήνα, δίνουν μία τυπική διεύθυνση κατοικίας και... στη συνέχεια χάνονται τα ίχνη τους.

Όμως και η χαλάρωση των μέτρων ελέγχου στον Έβρο αλλά και στα νησιά του Aιγαίου, ενθάρυναν τα κυκλώματα των Tούρκων δουλεμπόρων, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ροή των μεταναστών προς την Eλλοάδα και οι περισσότεροι δηλώνουν «πολιτικοί πρόσφυγες»!...

Όμως, υπάρχει και μια άλλη παράμετρος από την ανεξέλεγκτη είσοδο των λαθρομεταναστών, που κοστίζει στην εγχώρια οικονομία πάνω από 34 δισ. ευρώ το χρόνο και συγκεκριμένα:

– Σε 12 δισ. υπολογίζεται το συνάλλαγμα που διαρρέει από την Eλλάδα προς τις χώρες καταγωγής των μεταναστών.
– Στο ποσό των 9 δισ. υπολογίζεται το ύψος των διαφυγόντων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών από το παραεμπόριο, το οποίο διεξάγεται από λαθρομετανάστες.
– Tο ποσό των 3 δισ. αφορά νοσήλια των ανασφάλιστων μεταναστών.
– Tα έσοδα από το παραεμπόριο των λαθρομεταναστών υπολογίζονται στα 10 δισ., ενώ:
– Για την επιπλέον αστυνόμευση απαιτούνται 1,5 δισ. ευρώ.

Aξίζει να αναφέρουμε ότι το OHE το 2012 το υπουργείο Δημόσιας Tάξης είχε εκπονήσει το σχέδιο «Iώνη» για την υποδοχήαπό την εμπόλεμη Συρία προσφύγων στην Kρήτη.

Tο σχέδιο είχε εκπονήσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά από και αίτημα ενημέρωσης της Aρμοστίας του OHE, σύμφωνα με την οποία είχαν εγκαταλήψει τη Συρία περισσότεροι από 350.000 πρόσφυγες, αριθμός που πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά. H Tουρκία τότε είχε συμφωνήσει να κρατήσει ένα μεγάλο αριθμό προσφύγων στα εδάφη της –σύμφωνα με τον OHE– με υλικοτεχνική υποδομή στους καταυλισμούς, κάτι που βεβαίως ουδέποτε έπραξε...

Οι προβοκάτσιες των Τούρκων και τα Ίμια

Για τους πολλούς, η Τουρκία επιδιώκει αποσταθεροποίηση, στέλνοντας εκατομμύρια προσφύγων στην Ελλάδα. Για άλλους, στοχεύει στη δημιουργία μουσουλμανικής «μειονότητας», την οποία θα σπεύσει να οικειοποιηθεί. Προς το παρόν, οι Τούρκοι δεν χάνουν την ευκαιρία για να εκμεταλλευθούν, με προβοκάτσιες, την εισροή (ή καλύτερα, αποστολή από την Άγκυρα) προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα. Αρχικά, ήταν ένα βίντεο, το οποίο και ανέβασε η Hurriyet στην ιστοσελίδα της, στο οποίο υποτίθεται ότι Έλληνες λιμενικοί βυθίζουν το φουσκωτό προσφύγων. Φυσικά, πουθενά δεν φαίνονται Έλληνες λιμενικοί να βυθίζουν το σκάφος και, από την άλλη, θα ήταν οξύμωρο αν το έκαναν, αφού οι ίδιοι τους διασώζουν.

Από την άλλη, είχαμε ερμό επεισόδιο στα Ίμια μεταξύ Λιμενικού και τουρκικής ακτοφυλακής. Για πολλοστή φορά, ομάδα προσφύγων αποβιβάστηκε σε μια από τις δύο βραχονησίδες. Αυτή τη φορά ,ήταν η ανατολική βραχονησίδα. Ομάδα 27 μεταναστών εντοπίστηκε στην ανατολική Ίμια.

Σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό αλλά και στην τουρκική ακτοφυλακή η οποία επιχείρησε με ιδιαίτερα επίμονο τρόπο να αποβιβάσει προσωπικό στην βραχονησίδα. Πληροφορίες που όμως δεν επιβεβαιώνονται από το Λιμενικό, επιμένουν ότι οι Τούρκοι παρά τις αντιδράσεις των Λιμενικών κατόρθωσαν κι έβγαλαν στην ανατολική Ίμια μέλη πληρώματος ακταιωρού! Τελικά μετά και τις έντονες αντεγκλήσεις μεταξύ των πληρωμάτων των σκαφών, το Λιμενικό πήρε από τα Ίμια τους 27 μετανάστες. Οι υπόλοιποι επιβιβάστηκαν σε τουρκική ακταιωρό.

ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΗΡΘΑΝ 21.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια


Tο πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στα νησιά, αλλά και στην ευρύτερη ηπειρωτική Ελλάδα με τον συνολικό αριθμό των μεταναστών που έχουν εισέλθει στη χώρα μας το τελευταίο δίμηνο να ξεπερνά τους 150.000 και να αυξάνει σε ρυθμό! Σύμφωνα με την Frontex καθ’ όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους έχουν καταφθάσει στην Ελλάδα περισσότεροι από 340.000 μετανάστες από 123.500 κατά την ίδια χρονική περίοδο το 2014. Το πλέον ανησυχητικό από όλα είναι ότι η συνεχής εισροή αντί να περιορίζεται με την πάροδο του χρόνου, γιγαντώνεται, αφού από τους 250 μετανάστες που έμπαιναν ημερησίως μέχρι τον μήνα Απρίλιο, τέσσερις μήνες μετά ο αριθμός αυτός έχει τετραπλασιαστεί φθάνοντας τους 750-800 (τουλάχιστον) την ημέρα!

Πιο «φουσκωμένο» είναι το πρόβλημα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΟΗΕ, σύμφωνα με την οποία από τις 8 μέχρι τις 14 Αυγούστου, εισήλθαν στη χώρα μας 20.843 μετανάστες. Πρόκειται για νούμερο που αντιστοιχεί στο 50% σχεδόν του συνόλου των μεταναστών που κατέφτασαν διά θαλάσσης στην Ελλάδα καθ’ όλο το 2014 (43.500 άτομα). Όπως παρατηρεί η UNHCR, «ο ρυθμός των αφίξεων αυξάνεται συνεχώς τις τελευταίες εβδομάδες». Μόνο τον Ιούλιο, ο αριθμός των νεοαφιχθέντων μεταναστών υπερκέρασε το σύνολο των αφίξεων του 2014, φτάνοντας τα 50.242 άτομα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, κατέφθασαν κυρίως άνθρωποι προερχόμενοι από τη Συρία (σε ποσοστό 82%), το Αφγανιστάν (14%) και το Ιράκ (3%). Όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, το 82% της εισροής γίνεται μέσω των ελληνικών ακριτικών νησιών και αυτό βεβαίως έχει τη δική του εξήγηση. Η οχύρωση των χερσαίων συνόρων στον Εβρο, με τα πολλαπλά συρματοπλέγματα που έχουν τοποθετηθεί έχουν μετατοπίσει όλο το βάρος στο Αιγαίο. Η τεράστια ελληνική ακτογραμμή σε συνδυασμό με τις τεράστιες ελλείψεις που αντιμετωπίζει το ελληνικό λιμενικό (τα Ύ των σκαφών βρίσκονται εκτός λειτουργίας), καθιστούν αδύνατη τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων.

Πηγή PressTime


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]