Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπ. Ναυτιλίας: «4 εκ. πρόσφυγες αυτή την ώρα στην Τουρκία ίσως περιμένουν να περάσουν απέναντι»

Το 36% των σκαφών του Λιμενικού είναι σε ακινησία

Οικονομική στήριξη των νησιών που δέχονται τις μεγάλες προσφυγικές ροές και που αντιμετώπισαν κατάρρευση της τουριστικής κίνησης, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης στη σημερινή συνέντευξη τύπου για το προσφυγικό.

Ο ίδιος τόνισε ότι δέκα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών με εμπειρία στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων θα διατεθούν στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
«Τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες αυτή την ώρα στην Τουρκία ίσως περιμένουν να περάσουν απέναντι, και τα στοιχεία αυτά έχω την υποχρέωση να μην τα αποκρύψω και πρέπει να τα πούμε στους εταίρους μας»,
παρατήρησε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το προσφυγικό.

Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση στον στόλο πλωτών μέσων του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Ζώης, από τα 240 πλοία του Λιμενικού, το 36% είναι ακινητοποιημένα, ενώ από τα επτά αεροπλάνα τα τέσσερα είναι σε ακινησία, και από τα έξι ελικόπτερα μόνο το ένα πετάει, λόγω καταπόνησης και δυσκολίας εύρεσης χρημάτων.

Εκτός μάχης βρίσκονται δεκάδες μονάδες του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής αφενός εξαιτίας της μεγάλης καταπόνησης που υφίσανται το υλικό απόρροια της λαθρομετανάστευσης αφετέρου εξαιτίας διαρκών προβλημάτων στην εφοδιαστική υποστήριξη. Ειδικότερα μόνιμα το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκονται τα 3 από τα 4 περιπολικά ανοιχτής θαλάσσης. Σε όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος λειτουργούν για πάνω από 16 ώρες την ημέρα ακατάπαυστα.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννη Μουζάλα, ο στρατός θα βοηθήσει μόνο με το να διαθέσει οχήματα και κάποιες εκτάσεις στρατοπέδων, ενώ θα διαθέσει και καράβια του πολεμικού ναυτικού αν χρειαστεί να αποσυμφορήσει τα νησιά. Επίσης, θα γίνει χρήση στρατιωτικών μαγειρείων για τη σίτιση, αλλά και παροχή προσωπικού για να μπορέσει να βοηθήσει να στήσει σκηνές όπως ανέφερε ο υπουργός.

Πηγή Lifo


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]