Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εγκρίθηκε από το τουρκικό Κοινοβούλιο η πραγματοποίηση στρατιωτικών επιχειρήσεων εκτός συνόρων

Εγκρίθηκε από το τουρκικό Κοινοβούλιο η πρόταση με την οποία εξουσιοδοτείται η τουρκική κυβέρνηση να στείλει στρατεύματα εκτός συνόρων και να πραγματοποιήσουν πολεμικές επιχειρήσεις.

Η εντολή αφορά την Βόρεια Συρία και το Βόρειο Ιράκ όπου δρουν ομάδες του κουρδικού PKK. Στις περιοχές αυτές η κουρδική οργάνωση διατηρεί βάσεις ανεφοδιασμού και εξόρμηση στο έδαφος της Τουρκίας.

Υπέρ της εξουσιοδότησης της κυβέρνησης για την πραγματοποίηση στρατιωτικών επιχειρήσεων εκτός συνόρων ψήφισαν εκτός από το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), και τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης Ρεπουπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και Κόμμα Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ).

Το φιλοκουρδικό κόμμα HDP ψήφισε εναντίον της εξουσιοδότησης. Με τη ψηφοφορία που έγινε δόθηκε παράταση στις επιχειρήσεις εκτός συνόρων για ένα ακόμη χρόνο.

Πηγή ViaDiplomacy


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]