Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Τούρκοι στη Βουλγαρία στοχεύουν σε 40 δημάρχους σε όλη τη χώρα

Το τούρκικο κόμμα στη Βουλγαρία, «Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών» (DPS) κατέστησε σαφές ότι θα κατεβάσει Τούρκο υποψήφιο για δήμαρχο στη βουλγαρική πρωτεύουσα, Σόφια.

Όπως έγινε γνωστό ο ηγέτης του Κινήματος Λιούτβι Μεστάν παρουσίασε 6.600 υπογραφές που θέλουν να κατεβάσει το τούρκικο κόμμα δικό του δήμαρχο στη Σόφια.

Σύμφωνα με το βουλγαρικό δημοσίευμα, στόχος του DPS είναι να εκλεχθούν τουλάχιστον 40 δήμαρχοι σε όλη τη Βουλγαρία, όπως τόνισε στην ομιλία του στην κεντρική επιτροπή του κινήματος ο ηγέτης του.

Ο Λιούτβι Μεστάν πρόσθεσε ότι αρχίζουν διαβουλεύσεις με τις τοπικές οργανώσεις από την ερχόμενη Δευτέρα και ελπίζει να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία μέσα σε μια εβδομάδα ή δέκα ημέρες, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ετοιμασίες για τις εκλογές του Οκτωβρίου.

Πηγή Exedoros

Σχόλιο ιστολογίου: Για κάποιους άγνωστους λόγους, καμία βουλγαρική κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει αντιληφθεί την πραγματικότητα που επιβάλλει η Άγκυρα μέσω των τούρκων της Βουλγαρίας. Αυτή ακριβώς η αδυναμία κατανόησης και η απραξία των βουλγαρικών κυβερνήσεων απέναντι σε τακτικές αποδόμησης τόσο πολιτικής και οικονομικής όσο και κοινωνικής (έως γεωγραφικής διάσπασης;) θα πρέπει να προβληματίσουν την Ελλάδα, αφού η νότια Βουλγαρία έχει πλέον μετατραπεί σε μία περιοχή τουρκοφρόνων... H είσοδος των ισλαμιστών στην πολιτική σκηνή της Βουλγαρίας λειτουργεί με καθαρά τουρκικά συμφέροντα και η Ελλάδα θα πρέπει να κατανοήσει τις πιθανότητες μεταφοράς του πολιτικού Ισλάμ (όπως εκφράζεται στην Βουλγαρία η τουρκική εξωτερική πολιτική) στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα ενδεχομένως να δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα (στα ήδη υπάρχοντα) σε ευαίσθητες εθνικά περιοχές που έχουν γίνει στόχος της Άγκυρας. Το δικαίωμα ψήφου που έχουν αποκτήσει (σύμφωνα με αναφορές του ελληνικού Τύπου) περί τους 100.000 ιθαγενοποιημένοι λαθρομετανάστες ενδέχεται να δημιουργήσει ένα νέο πολιτικό σκηνικό ή να επηρρεάσει στον μέγιστο βαθμό πολιτικά κόμματα εξαναγκάζοντάς τα (με την είσπραξη του ψηφοθηρικού οφελους) να λειτουργήσουν ως "δούρειοι ίπποι" (κατά τη γνώμη μας αυτό ήδη συμβαίνει με τουλάχιστον 4 πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα)


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]