Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στην κατεχόμενη Αμμόχωστο είχε αγκυροβολήσει το πλοίο με όπλα που κατασχέθηκε στην Κρήτη

Στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου αγκυροβόλησε για λίγες μέρες εντός του Αυγούστου, το φορτηγό πλοίο HADDAD 1, με σημαία Βολιβίας, που κατασχέθηκε ανοιχτά της Κρήτης από το ελληνικό Λιμενικό Σώμα, με φορτίο όπλα που φέρεται να προορίζονταν για το ISIS στη Λιβύη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Κίπρις, το πλοίο είχε πάει στο τουρκικό λιμάνι της Αλεξανδρέττας από την Αίγυπτο και από εκεί βρέθηκε στο λιμάνι της Αμμοχώστου μεταξύ 18 και 24 Αυγούστου. Μετά την αναχώρησή του από το κατεχόμενο λιμάνι, το πλοίο πήγε πίσω στην Αλεξανδρέττα και στις 29 Αυγούστου αναχώρησε από εκεί για την πόλη Μισράτα της Λιβύης.

Σύμφωνα με Έλληνα δημοσιογράφο τοπικής εφημερίδας στα Χανιά, στο πλοίο έγινε έρευνα από ειδικές δυνάμεις και εντοπίστηκαν 12 κοντέινερ με όπλα, πυρομαχικά και εκατοντάδες σφαίρες των 9 mm.

Ο Τουρκοκύπριος διευθυντής της εταιρείας Sabah Shipping που βοήθησε στην αγκυροβόληση του HADDAD 1 στην Αμμόχωστο ανέφερε στην Κίπρις ότι κατά την παραμονή του στο λιμάνι, το πλοίο δεν προέβη σε φορτοεκφόρτωση, αλλά παρέμεινε λόγω προβλημάτων με τα ναύλα. Δήλωσε ότι τα όπλα που έφερε το πλοίο ήταν κυνηγετικά, πράγμα που έκανε και στο παρελθόν. Ο καπετάνιος του πλοίου φέρεται να δήλωσε στις ελληνικές Αρχές ότι το φορτίο ήταν “πλαστικά υλικά”.

Το πλοίο βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου διεξάγονται περαιτέρω έρευνες ενώ έχει συλληφθεί όλο το προσωπικό που προέρχεται από την Ινδία, την Αίγυπτο και τη Συρία.

Πηγή Philenews/ΚΥΠΕ

Σχόλιο ιστολογίου: Αυτές οι αντιφάσεις του καπετάνιου του πλοίου προς τις λιμενικές αρχές, είναι και το σημείο το οποίο επιβεβαιώνει πως το φόρτίο όπλων δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα μεταφοράς, αλλά, αντίθετα, ήταν παράνομο και εκτελούσε μία "ιδιαίτερη πορεία" προκειμένου να ξεγελάσει τις αρχές και να παραδώσει το θανατηφόρο φορτίο του στους παραλήπτες -προφανώς- τζιχαντιστές της Συρίας. Η συγκεκριμένη επισήμανση εκ μέρους μας γίνεται προκειμένου να καταδειχθεί και να καταγγελθεί μία "τάση" κάποιων ελληνικών ΜΜΕ που έτρεξαν να δηλώσουν (με δημοσιογραφικές πληροφορίες πάντα) πως το φορτίο όπλων ήταν νόμιμο και πήγαινε προς την Λιβύη, με τελικό παραλήπτη την κυβέρνηση της Λιβύης. Ενδέχεται το παιχνίδι που παίζεται στα ελληνικά ΜΜΕ να είναι μία απόπειρα συγκάλυψης τεράστιων (τόσο ελληνικών όσο και ξένων) οικονομικών συμφερόντων...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]