Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εμπλοκή πολεμικών αεροσκαφών ΗΠΑ και Ρωσίας στα ανοιχτά της Συρίας

Αμερικανικό αεροπλανοφόρο κατηγορίας Νίμιτς παρακολουθεί από απόσταση τις στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιούν οι ρώσοι στα ανοιχτά της Ταρτούς και συμπεριλαμβάνουν γυμνάσια θαλάσσης αέρους αλλά και εδάφους.

Το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ και 3 πολεμικά τους πλοία που σταθμεύουν στην κυπριακή ακτή στη δυτική πλευρά του νησιού από 100 χλμ απόσταση παρακολουθούν τις ασκήσεις τών ρώσων.
Από το αεροπλανοφόρο απογειώθηκαν 4 μαχητικά αεροσκάφη για πιο στενή παρακολούθηση των ρωσικών ασκήσεων, αλλά ταυτόχρονα σηκώθηκαν και 2 MiG-31 ρωσικά που τα αναχαίτισαν και δεν τους επέτρεψαν να πλησιάσουν περισότερο και να πετάξουν πάνω από τον οριοθετημένο χώρο που πραγματοποιούνται τα ρωσικά γυμνάσια και όπου κινούνται τα ρωσικά θωρηκτά.
Υπήρξε εμπλοκή.

Η Ρωσία υπέβαλε και διαμαρτυρία στις ΗΠΑ σχετικά με αυτήν την πολεμική της ενέργεια επικαλούμενη ότι αποτελεί παραβίαση της ελευθερίας κινήσεων δυνάμεων της σε ασκήσεις που έεουν προαναγγελθεί.
Υπάρχει και ο κίνδυνος δυστυχήματος αν συνεχιστεί αυτή η διαδικασία.
Οι ρωσικές δυνάμεις διαθέτουν 1500 άνδρες επί συριακού εδάφους που συμμετέχουν στα γυμνάσια

Ρωσικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά
Η Ρωσία εντατικοποίησε ναυτικές ασκήσεις στα ανοιχτά της συριακής ακτογραμμής και προετοιμάζεται να επιδοθεί και σε περισσότερα στρατιωτικά γυμνάσια ανέφεραν πηγές προχθές. Πέντε πλοία του πολεμικού ναυτικού επανδρωμένα με κατευθυνόμενους πυραύλους ξεκίνησαν ασκήσεις στα χωρικά ύδατα της Συρίας που θα συμπεριλαμβάνουν και εκτόξευση ρουκετών γνωστοποίησε πηγή που πρόσκειται στο ρωσικό ναυτικό.

«Πρόκειται για εκπαίδευση απόκρουση σε επίθεση από αέρος και για υπεράσπιση της ακτής. Θα υπάρξουν βολές και πιστοποίηση των συστημάτων αεράμυνας» πρόσθεσε δηλώνοντας ότι οι ασκήσεις είχαν συμφωνηθεί με τη συριακή κυβέρνηση.

"Η Ρωσία έχει προειδοποίησε την Κύπρο για να υπάρξει εκτροπή από την κανονική πορεία πτήσης αεροσκαφών καθώς σχεδιάζει να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις στα ανοικτά των ακτών της Συρίας" την επόμενη εβδομάδα, δήλωσαν αξιωματούχοι της νήσου την Παρασκευή.

Αναφορές από τη Μόσχα υπογραμμίζουν ότι η Ρωσία είχε αποστείλει ΝΟΤΑΜ (ανακοίνωση προς πιλότους) στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τις ασκήσεις ανοιχτά από το λιμάνι της Ταρτούς και στα 100 χλμ από Κύπρο.
Μια πηγή από το κυπριακό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία είχε εκδώσει ΝΟΤΑΜ για ασκήσεις καθώς και για την την εκτόξευση πυραύλων.Το χρονοδιάγραμμα των ασκήσεων είναι από 8 Σεπτέμβρη ως και 15.

Παράλληλα όπως μεταδίδει το Reuters η Ρωσία σύντομα θα παραδώσει στη Συρία το νέο αντιαεροπορικό σύστημα SE 22.

Πηγή Dimpenews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]