Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΗΠΑ και Ρωσία ετοιμάζονται για μετωπική σύγκρουση στην Συρία

Ισχυροί φόβοι για εκκίνηση του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου 

Θεωρείται δεδομένο πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι αρκετά ενδιαφέρον έως λίαν επικίνδυνο, αφού οι "παίκτες" της περιοχής θα τοποθετηθούν αναλόγως των συμφερόντων τους. Εάν λάβουμε υπόψη μας και τον "πυρετό" εξοπλισμών αραβικών κρατών στο διάστημα του τελευταίου έτους, όλα δείχνουν πως αναμένεται μία σύγκρουση τεράστιας ισχύος που θα βυθίσει στο απόλυτο χάος την περιοχή της Μέσης και Εγγύς Ανατολής και όχι μόνο...

Γράφει ο  Γεωργίου Μιχαήλ

Το πυραυλικό αντιαεροπορικό σύστημα που στήνουν οι ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα με πολεμικά τους πλοία και η ήδη υπάρχουσα εμπλοκή της Γαλλίας στο "μέτωπο της Συρίας", είναι ένας προάγγελος των συμφερόντων που θα βρεθούν αντιμέτωπα, για να διεκδικήσουν τον έλεγχο μίας περιοχής που ανέκαθεν αποτελούσε το "μήλο της έριδος" των ισχυρών... Συμφερόντων που έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξαναγκάσουν ακόμη και ισχυρά κράτη ή να χρηματοδοτήσουν μία βίαιη στρατιωτική αντιπαράθεση, προκειμένου να εγκαθιδρυθούν στο σημείο του πλανήτη από το οποίο μπορούν να ανοίξουν οι πύλες της κόλασης για όλη την ανθρωπότητα.

Με τα γεγονότα στη Συρία να εξελίσσονται πλέον σε ταχύτατους ρυθμούς λόγω της ενεργούς πλέον ανάμιξης των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή, νέες πληροφορίες φωτιά φαίνεται πως πρόκειται να φέρουν τα πάνω κάτω στην Μέση Ανατολή αλλά και στο παγκόσμιο στερέωμα.

Η είδηση βόμβα ήρθε μέσα από πρόσφατο ρωσικό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο
«από τις αρχές Αυγούστου, υπάρχει ειλημμένη απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με την οποία η αεροπορική και η ναυτική δύναμη των ΗΠΑ στην περιοχή έχει σχεδιάσει να «χτυπήσει» όχι μόνο τα κέντρα επιχειρήσεων του ισλαμικού στρατού , αλλά και τα στρατεύματα του Μπασάρ Άσαντ».
Με απλά λόγια οι ΗΠΑ πρόκειται να ταχθούν εναντίον του συριακού στρατού, απόφαση η οποία πρόκειται να φέρει ΗΠΑ και Ρωσία σε μεγάλη ρήξη.

Πιο αναλυτικά, έχουν τεθεί ήδη σε λειτουργία οι διαδικασίες αποδυνάμωσης της συριακής αεράμυνας (καταστολή αεράμυνας DEAD), με χρήση πυραύλων ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς, τύπου «Tomahawk».

Για την εκπλήρωση του στόχου έχουν ήδη βάλει πλώρη για τη Συρία τα εξής αμερικανικά αντιτορπιλικά: 4 «Arleigh Burke» (εξοπλισμένα με αντιβαλλιστικό σύστημα AEGIS), «Ross» DDG-71, «Donald Cook» DDG-75, «Porter» DDG-78, «Carney» DDG-64.

Η Ρωσική κυβέρνηση από την άλλη μεριά, φαίνεται πως έχει αρχίσει να παίρνει τα μέτρα της καθώς αποστέλλει ενισχύσεις, με τη μορφή του κατεπείγοντος, προς τη Συρία, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζονται ασκήσεις των δυνάμεων της 810ης Ταξιαρχίας των Ρώσων Πεζοναυτών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, των δυνάμεων καταδρομών (Spetsnaz), αλλά και ναυτικών ασκήσεων μεταξύ 8 και 17 Σεπτεμβρίου, περίπου 70 χλμ από το συριακό λιμάνι Ταρτούς.

Η συσσώρευση στρατιωτικών δυνάμεων αυτού του μεγέθους στρώνει το χαλί για πυρετώδεις αναμετρήσεις, με πολλούς εμπλεκόμενους, οι οποίες δεν πρόκειται να περιοριστούν στην επικράτεια της Μέσης Ανατολής, καθώς σύμφωνα με αυτό το σενάριο η εμπλοκή του Αιγαίου και της Ελλάδα είναι αναμενόμενη.

Εάν (τονίζουμε το "εάν") η συγκεκριμένη είδηση που αφορά την απόφαση των ΗΠΑ να χτυπήσουν τον επίσημο στρατό της Συρίας είναι αληθινή, τότε πρόκειται για μία εξέλιξη της οποίας τα αποτελέσματα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, αφού τα συμφέροντα της Ρωσίας στην συγκεκριμένη περιοχή είναι δεδομένα και επ' ουδενί η Μόσχα δεν θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να την απομακρύνουν (αποβάλλουν) από το σκληρό παιχνίδι των γεωπολιτικών και ενεργειακών ανακτατάξεων που θα κρίνουν τους ισχυρούς για τα επόμενα 100 (και πλέον) χρόνια.

Μία τέτοια εξέλιξη είναι δεδομένο πως θα επηρρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την Ελλάδα, αλλά και την Τουρκία, η οποία προ πολλού έχει επιλέξει στρατόπεδο. Και, δυστυχώς, κανείς δεν μπορεί να αποδώσει με βεβαιότητα τις αντιδράσεις (στρατηγικές ή τυχοδιωκτικές) της Άγκυρας, η οποία διαθέτοντας έναν πολύ μεγάλο στρατό ενδεχομένως να επιχειρήσει ένα ταυτόχρονο μέτωπο σύγκρουσης (που με τις ευλογίες των ΗΠΑ θα κλείσει μετά από μερικές ώρες) σε περιοχές τις οποίες η Άγκυρα ανέκαθεν θεωρούσε ως "ζωτικούς χώρους" ή χώρους άμεσου τουρκικού ενδιαφέροντος...
Εάν το συγκεκριμένο σκεπτικό το συσχετίσουμε με το τεράστιο κύμα λαθρομετανάστευσης που "χτυπάει" τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τους κινδύνους που υποκρύπτονται και που έχουν επισημανθεί από πάρα πολλούς ειδικούς επιστήμονες (τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό) και μυστικές υπηρεσίες, τότε η ανησυχία στην ελληνική πλευρά θα πρέπει να είναι έντονη, ενώ οι προετοιμασίες για οποιαδήποτε εξέλιξη θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. Συμβαίνει, όμως, κάτι τέτοιο; Προετοιμάζεται η Ελλάδα για κάποια αιφνίδια εξέλιξη επί των συνόρων της ή έχει παρασυρθεί στο κλίμα των εκλογών και των μνημονίων;

Επειδή, όμως, δεν μπορούμε να εικάζουμε, καλό θα είναι να καταγράφουμε και να παρατηρούμε κινήσεις και εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίες ενέχουν την δυναμική εκκίνησης πανίσχυρων συγκρούσεων και μεταβολών...

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]