Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία βυθίζεται στο χάος του εμφυλίου

Ταραχές υπήρξαν την νύχτα στο Μάναβγκατ, στην πατρίδα δηλαδή του μάρτυρα στρατιώτη Ουγούρ Γιλντίζ που σκοτώθηκε στην Ντάλιτζα του νομού Χακκάρι. Σε σημαντικές τουριστικές περιοχές όπως στο Σίντε και στο Τσόλακλι πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις σε μαγαζιά επειδή δεν είχαν κρεμάσει την τουρκική σημαία, ενώ πυρπολήθηκαν και δύο ρεστοράν.

Βραδινές ώρες συγκεντρώθηκε πλήθος με αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, κατευθύνθηκαν σε σημαντικά τουριστικά κέντρα όπως σε Σίντε, Τσόλακλι και Ίλιτζα και επιτέθηκαν σε επιχειρήσεις που φέρεται να ανήκουν σε πολίτες που κατάγονται από τα ανατολικά και δεν είχαν κρεμάσει την τουρκική σημαία. Πυρπόλησαν πολλές επιχειρήσεις.

Τα γεγονότα άρχισαν σε ένα ρεστοράν που βρίσκεται στην παραλιακή οδό του Σίντε και σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από την στρατοχωροφυλακή. Το ρεστοράν βρίσκεται μεταξύ ξενοδοχείων και η πυροσβεστική έσβησε μεν την πυρκαγιά που προκάλεσαν οι διαδηλωτές , αλλά το ρεστοράν έγινε στάχτη. Κάποιοι τουρίστες παρατηρούσαν την πυρκαγιά από την παραλία, ενώ εντύπωση προκάλεσε πως παρά το προχωρημένο της ώρας, κάποιοι ετοίμασαν τις βαλίτσες τους και έφυγαν από τα ξενοδοχεία. Μια άλλη πυρκαγιά προκλήθηκε σε ένα ρεστοράν στην είσοδο της αρχαίας Σίντε. Το ρεστοράν έγινε στάχτη, ενώ ζημιές υπέστη και παρακείμενο γραφείο επιχείρησης ενοικίασης οχημάτων που δεν το είχαν πειράξει επειδή είχε κρεμασμένη τουρκική σημαία.

Κατά την πορεία που έγινε, πολλές επιχειρήσεις στην αγορά της αρχαίας Σίντε, υπέστησαν ζημιές. Το πλήθος με πέτρες και ξύλα έσπασε βιτρίνες, ενώ αργότερα τα καθάρισαν οι έμποροι και οι δημοτικοί υπάλληλοι.



Δημοσιογράφοι προτρέπουν σε... "σφαγή"!!!

Την ώρα που καθημερινά αυξάνονται τα μηνύματα μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτά που κοινοποίησε ο ανταποκριτής του επίσημου κρατικού πρακτορείου ειδήσεων ΑΑ σου παγώνουν το αίμα Η είδηση από την Τζουμχουριέτ έχει ως εξής:

Την ανάρτηση με την φράση: ¨Το καθήκον μας έναντι του μάρτυρα δεν είναι μεταφέρουμε την σορό του, πρέπει να χύσουμε αίμα, αίμα, σε εκείνα τα βουνά πρέπει να χυθεί αίμα… Το τελευταίο μας καθήκον πρέπει να γίνει η ΣΦΑΓΗ… Νέοι, γέροι, έγκυες, παιδιά, όλους αδιακρίτως¨ που έκανε ο ανταποκριτής του ΑΑ Μουσταφά Ουιγκούν, στήριξε και ο επίσης ανταποκριτής του ΑΑ στην ίδια περιοχή Μπουράκ Ακάι. Ο Ακάι έγραψε πως ¨Ορκίζομαι ας μου δώσουν αρμοδιότητα και θα κάνω σφαγή… Πολύ άσχημη ψυχολογία έχω¨.
Ενώ ο ανταποκριτής του IHA στο Τσανάκκαλε ο Γκιουρκάν Ντουζενλί, έκανε κοινοποίηση στην οποία έγραφε πως ¨Η συμπόνια στον εχθρό είναι προδοσία στην πατρίδα¨.

Τον έδειραν επειδή έμοιαζε με Κούρδο!

Σύμφωνα με το πρακτορείο Αττάλεια, το περιστατικό συνέβη στα γραφεία του κόμματος HDP στην συνοικία Γιουξεκαλάν της πόλης Μουράτπασα. Βραδινές ώρες ομάδα περίπου 200 ατόμων συγκεντρώθηκαν επί της οδού Καπαλί, επιτέθηκαν στα γραφεία του HDP, έσπασαν τα τζάμια εκεί και κάνοντας το σήμα των Γκρίζων Λύκων, φώναξαν συνθήματα όπως ¨Οδόντα αντί οδόντος, αίμα για το αίμα, εκδίκηση-εκδίκηση¨.

Μαχαιρώθηκε εποχιακός εργάτης

Οι φασίστες στον περίβολο των γραφείων επιτέθηκαν σε άτομα που φέρεται να ήταν μέλη του HDP και μαχαίρωσαν έναν εποχιακό εργάτη. Ο άνθρωπος νοσηλεύεται στην εντατική.

Επίθεση από 10 άτομα

Ακολούθως η φασιστική ομάδα επιτέθηκε σε ένα μελαχρινό άτομο στην στάση του AVM. Ομάδα 10 ατόμων τον έδειραν με μπουνιές και κλωτσιές. Η ομάδα έσυρε στο έδαφος τον νέο και συνέχισε να τον κλωτσά. Ο νέος στο σταυροδρόμι Σαραμπόλ εγκατέλειψε τα παπούτσια του και προσπάθησε να φύγει. Το πλήθος τον κυνήγησε, τον έπιασε και άρχισαν πάλι να τον δέρνουν. Αστυνομικοί με πολιτικά τον γλύτωσαν από το λιντσάρισμα.

"Μα κι εγώ είμαι μέλος του ΜΗΡ, γιατί με δείρατε;"

Τότε ο νέος είπε στους αστυνομικούς ¨Κύριε εγώ κατάγομαι από το Μπούρντουρ, δεν κατάλαβα γιατί με έδειραν¨. Ο αστυνομικός πήρε την ταυτότητα του και δείχνοντας την στο πλήθος τους φώναξε ¨Ο άνθρωπος είναι από το Μπουτζακλί του Μπούρντουρ, μα τι είναι αυτά που κάνετε, το κεφάλι σας δεν λειτουργεί¨. Μετά από αυτό και ο νέος απευθυνόμενος στο πλήθος τους είπε ¨Μα κι εγώ είμαι μέλος του MHP, γιατί με δείρατε;¨.
Ο νέος δήλωσε πως θα υποβάλλει μηνύσεις.

Πηγή "Τουρκικά Νέα"



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]