Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στόχος τζιχαντιστών τα Βαλκάνια!

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί να επιτεθεί πρώτα στην ορθόδοξη Σερβία και έπειτα να επεκταθεί σε ολόκληρη τη χερσόνησο

Η ισλαμοτρομοκρατική απειλή εναντίον των βαλκανικών χωρών επανέρχεται στο προσκήνιο ηχηρή όσο ποτέ να θυμίσει τη στρατηγική σημασία του να παραμείνουν ισχυροί οι ευρωπαϊκοί θύλακες σταθερότητας της περιοχής. Ενα δεύτερο βίντεο, κατασκευασμένο από την προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους που μεταδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προειδοποιεί ότι οι τζιχαντιστές έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τα Βαλκάνια. Το βίντεο, που αναρτήθηκε στις 10 Ιουλίου στο You Tube, προειδοποιεί ότι πρώτος στόχος των τζιχαντιστών είναι η ορθόδοξη Σερβία! Μετά τη Σερβία θα «κατακτήσουν», υποστηρίζουν, Κροατία, Μαυροβούνιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αλβανία, ΠΓΔΜ και Κόσοβο. Τα σχέδιά τους να επεκταθούν σε ολόκληρη τη Βαλκανική αλλά και την πρόσκληση συστράτευσης που απευθύνουν στους μουσουλμάνους της περιοχής τα διατυπώνουν με στίχους (θρησκευτικής ωδής «κασίντα»): «Χαρείτε, Βαλκάνιοι, πλησιάζουν καλύτερες μέρες, έρχονται οι μουσουλμάνοι, είμαστε το Ισλαμικό Κράτος».

Η μετάδοση της βιντεοσκοπημένης απειλής από τη σερβική τηλεόραση Β9 χθες συνέπεσε με την επίσκεψη στη χώρα του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Στην ατζέντα των επαφών του με τη σερβική ηγεσία, πέραν των ευρωπαϊκών τέθηκε και το θέμα των παράνομων μεταναστευτικών εισροών στη χώρα, κυρίως εκτοπισμένων από τη Συρία, ανάμεσα στους οποίους η Ε.Ε. έχει εκφράσει κατά καιρούς τον φόβο ότι εισχωρούν και μαχητές του Χαλιφάτου.

Σερβικός ήταν άλλωστε και ο στόχος του πρώτου φονικού χτυπήματος των τζιχαντιστών στην περιοχή φέτος, αρχές Μαΐου, σε αστυνομικό τμήμα της πόλης Σβόρνικ της «Σερβικής Δημοκρατίας» της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, με νεκρό έναν αστυνομικό και τον τζιχαντιστή εκτελεστή που είχε στρατολογηθεί από ακραίο ιμάμη της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο απειλητικό για τα Βαλκάνια βίντεο του Ι.Κ. (είχε μεταδοθεί στις 5 Ιουνίου) ήταν ένα ντοκιμαντέρ στο οποίο απειλούσαν τους «άπιστους» σε Αλβανία, Κόσοβο και Σκόπια πως «θα έρθουν με βόμβες», καλώντας το μουσουλμανικό στοιχείο (έντονο και στις τρεις χώρες) να τους ακολουθήσει στον δρόμο της Τζιχάντ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]