Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η απαράδεκτη τιμωρητική λογική του διδύμου Μέρκελ - Σόιμπλε έναντι της Ελλάδος

Γράφει ο Ανδρέας Γ.Μπανούτσος  

Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου ύστερα από 17 ώρες επίπονων διαπραγματεύσεων στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης για την Ελλάδα, η Ελληνική κυβέρνηση υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και  οι ηγέτες των κυβερνήσεων των χωρών μελών της ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία για το νέο Δάνειο που θα χορηγηθεί στην Ελλάδα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)  ύψους 86 δις ευρώ που θα συνοδεύεται από ένα «Μνημόνιο Κατανόησης» (MoU) το γνωστό πλέον σε όλους μας «Μνημόνιο 3» που περιλαμβάνει δυσβάστακτα μέτρα για τους Έλληνες φορολογούμενους, συνταξιούχους και επιχειρήσεις αλλά και μια σειρά από αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές.

Δυστυχώς, ο τρόπος που καταλήξαμε στο «Μνημόνιο 3»  καταδεικνύει όχι μόνο τα τραγικά λάθη και παραλείψεις της κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα κατά τους τελευταίους 5 ½  μήνες στη διαπραγμάτευση που έγινε με τους Ευρωπαίους εταίρους αλλά και την ακραία τιμωρητική λογική και τις προσωπικές ευθύνες της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκέλα Μέρκελ και του Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που με περισσή αλαζονεία θέλησαν να συντρίψουν την Ελλάδα και τους Έλληνες επειδή τόλμησαν να αμφισβητήσουν το δικό τους μοντέλο διακυβέρνησης της ευρωζώνης και της ΕΕ γενικότερα.

Η Γερμανική πολιτική ηγεσία των Μέρκελ-Σόιμπλε σήμερα δεν θυμίζει σε τίποτα τη φιλο-Ευρωπαϊκή  στάση που επέδειξαν κατά το παρελθόν όλοι οι μεταπολεμικοί ηγέτες της Γερμανίας (Κόνραντ Αντενάουερ, Βίλι Μπραντ, Χέλμουτ Σμιτ, Χέλμουτ Κολ και Γκέρχαρντ Σρέντερ).
Σε αντίθεση με αυτούς τους φωτισμένους και οραματιστές ηγέτες που συνέβαλαν αποφασιστικά στην οικοδόμηση μιας Ενωμένης Ευρώπης που στηριζόταν πάνω στις αξίες του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού  το δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε εφαρμόζει μια πολιτική που στοχεύει στην Γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη, δηλαδή σε μια Γερμανική Ευρώπη και όχι σε μια Ευρωπαϊκή Γερμανία. 
Ειδικότερα απέναντι στην Ελλάδα απέδειξαν ότι στόχος τους δεν είναι η ανάπτυξη της χώρας μας και κατ’ επέκταση η βιωσιμότητα του Δημόσιου Χρέους αλλά η παραδειγματική τιμωρία του Ελληνικού λαού, έτσι ώστε και οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης και ειδικότερα αυτοί του Νότου (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία) να μην τολμήσουν να αντισταθούν στις καταστροφικές επιλογές τους.

Είναι τόσο χαρακτηριστική η επίδειξη τιμωρητικής διάθεσης εκ μέρους του διδύμου Μέρκελ-Σόιμπλε έναντι της Ελλάδος που ακόμα και μια χώρα μη-μέλος της ΕΕ, την Ουκρανία, με μια κυβέρνηση που αποτελείται από νέο-ναζιστικά στοιχεία την αντιμετωπίζουν με πολύ μεγαλύτερη επιείκεια αν όχι και εύνοια.
Η μόνη λύση για να ξαναβρεί η Ευρώπη το δρόμο της και να επιστρέψει στις ιδρυτικές της αρχές και αξίες είναι ο Γερμανικός λαός να αναλογιστεί τα ιστορικά του λάθη και στις επόμενες εθνικές εκλογές να στείλει το καταστροφικό δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε στο χρονοντούλαπο της Ευρωπαϊκής Ιστορίας. Διαφορετικά αν διαπράξει το λάθος να εμπιστευτεί ξανά τους Μέρκελ-Σόιμπλε στη διακυβέρνηση της Γερμανίας τα διαλυτικά φαινόμενα στην ΕΕ θα ενταθούν και η τελική κατάρρευση του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος θα αποτελεί πλέον ζήτημα χρόνου.

Πηγή RizopoulosPost


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Επειδή η βούληση του ανθρώπου είναι στενά συνδεδεμένη με την θεία δύναμη ,την υπέρτερη δύναμη του Θεού ,πρέπει να είμαστε σίγουροι ,ότι το θείο πνεύμα θα φωτίσει τον Γερμανικό λαό και θα καταψηφίσει το σημερινό δίδυμο Μέρκελ - Σόιμπλε που έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους την διάλυση της Ευρωζώνης και ΕΕ με σκοπό την επικράτηση της Γερμανικής ΕΛΙΤ στα Ευρωπαικά οικονομικά δρώμενα . Η φώτιση των νέων Γερμανών από τον Κύριο και η δημιουργία αντίδρασης από την Γερμανική κοινωνία θα διώξει από την εξουσία το δίδυμο που σήμερα εμφανίζεται ως το ισχυρότερο πολιτικό Ευρωπαικό κατεστημένο παγκόσμια. Με την δύναμη του Θεού πολύ σύντομα θα καταρρεύσει ο αντίχριστος και θα δικασθεί όπως ακριβώς η προηγούμενη Κυρία που νόμισε ότι θα αντικαταστήσει τον Θεό και θα κυβερνήσει τον κόσμο επειδή έχει στόλο και αεροπλάνα . Το τέλος της ήλθε από άνοια,αρρώστια. Σήμερα προβάλετε στους κινηματογράφους και μετά στα κανάλια των τηλεοράσεων όπου οι σκηνοθέτες μας δείχνουν την ανθρώπινη απληστία και στην συνέχεια την τιμωρία της από τον θεό στην διάρκεια της ζωής της.. Άλλο παράδειγμα οι ναζί με αρχηγό τους τον Χίτλερ και την Γερμανική Ελίτ που προσπάθησε να κατακτήσει την ΕΥΡΏΠΗ με τα όπλα για να κυριαρχήσει ο αντίχριστος σκοτώνοντας 6000000 Εβραίους και εκατομμύρια άλλους Στο τέλος καταδικάστηκε από την υπέρτατη δύναμη του θεού , Τα ανθρώπινα λάθη τους επανέφεραν ξανά στην εξουσία . Πιστεύω ότι είναι η τελευταία τους . Κρίμα για ένα λαό που ακολουθεί τυφλά δήθεν ηγέτες που αναδεικνύονται από τον αντίχριστο. Η ζωή συνεχίζεται ο θεός μας καθοδηγεί μας διορθώνει ,προσπαθεί να μας φέρει στον δρόμο της αλληλεγγύης και πάντα το επιτυγχάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Άγιος Παίσιος έχει προβλέψει ότι η ΕΕ θα διαλυθεί αλλά και μεις θα κριθουμε πως θα συμπεριφερθουμε τα κρίσιμα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]