Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κοινοβουλευτική δικτατορία

Γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου

Μόνο έτσι μπορεί να περιγραφεί αυτό που ζούμε από χθες το βράδυ. Και η δικτατορία του πολιτικού ληστρικού κατεστημένου εκφράζεται σε δύο επίπεδα. Κατά πρώτον έχουμε μία κυβέρνηση της οποίας την βασική πολιτική επιλογή επιδοκίμασαν 120 συμπολιτευόμενοι βουλευτές.
Το τρίτο μνημόνιο δεν είναι ένας σημαντικός νόμος, δεν είναι καν μία οικονομική στρατηγική, αλλά αποτελεί ολόκληρο το πρόγραμμα πλέον αυτής της κυβέρνησης. Όλες οι επιλογές δεν επηρεάζονται απλώς, αλλά καθορίζονται απόλυτα από το μνημόνιο, όπως ήδη φαίνεται από το κείμενο που ψηφίστηκε χθες, αλλά θα φανεί ακόμη καθαρότερα, όταν θα ρυθμιστούν οι παράμετροι της συμφωνίας και θα έρθουν οι εφαρμοστικοί νόμοι. Ούτε εξωτερική πολιτική δεν μπορεί πλέον να ασκήσει η κυβέρνηση έξω από τις προβλέψεις του μνημονίου. Άρα, όσοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν ΟΧΙ δεν είναι δυνατόν να στηρίζουν πλέον την κυβέρνηση και ας εξακολουθούν να δηλώνουν την υποστήριξή τους.
Η κυβέρνηση πλέον δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο, εκτός από όσα προβλέπονται στο μνημόνιο, το οποίο καταψήφισαν. Πρόκειται δηλαδή για τους απόλυτους ξεφτίλες, σχιζοφρενείς ατάλαντους απατεώνες, περισσότερο ίσως αξιοκατάκριτους από τους ανοικτά κωλοτούμπες συναδέλφους τους, οι οποίοι από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έφτασαν να ψηφίσουν το σκληρότερο μνημόνιο που έχει επιβληθεί ποτέ (όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως).

Από χθες λοιπόν κυβερνά τη χώρα ένα κόμμα του οποίου το ένα τρίτο των βουλευτών κάνει αντιπολίτευση στην κυβερνητική πολιτική στο σύνολό της και ταυτόχρονα αντιπολίτευση και στην πραγματική αντιπολίτευση, η οποία χθες ψήφισε ως συμπολίτευση πειθαρχημένα και συλλήβδην ΝΑΙ.
Βέβαια, από μια μεριά, καλά κάνει η κυβέρνηση. Εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι στο σύνολο της πραγματικής αντιπολίτευσης, με εξαίρεση ως ένα βαθμό την ΧΑ και το ΚΚΕ, κυριαρχεί απόλυτα το μεταπολιτευτικό ληστρικό πολιτικό κατεστημένο, το οποίο για να διασωθεί ψηφίζει το ο,τιδήποτε θα μας κρατήσει στην ΕΕ, ώστε να μπορούν οι γόνοι των κλεφτών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να συνεχίσουν να έχουν την εξουσία και φυσικά να κλέβουν. Και οι υποστηρικτές της ΝΔ βαυκαλίζονται ότι καλά τα λέει ο Μεϊμαράκης, ότι το μνημόνιο αυτό είναι του Τσίπρα και του Καμμένου. Με αυτό το πλευρό να κοιμούνται οι ψηφοφόροι και τα εκτός διαφθοράς στελέχη της ΝΔ. Στη συλλογική συνείδηση είναι ξεκάθαρο ότι αυτό το μνημόνιο πέρασε πάλι από την ΝΔ, καθώς είναι προφανές ότι, αν το καταψήφιζε, αυτό είτε δεν θα περνούσε είτε θα αναγκάζονταν για το καλό της πατρίδας οι 39 καμπαλέρος του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν ως γερμανοτσολιάδες.
Αλλά είπαμε το άγχος της ηγετικής ομάδας της ΝΔ να σώσει τον ευατό της και τους ακόμη πιο διεφθαρμένους Πασόκους πρώην υπουργούς και πρωθυπουργούς από τα δικαστήρια για εσχάτη προδοσία είναι τέτοιο, που δεν αφήνει οποιαδήποτε άλλη επιλογή από την πιστή υποστήριξη οποιουδήποτε μνημονίου.

Αλλά από χθες η Βουλή πλέον λειτουργεί δικτατορικά και σε ένα άλλο τόσο ουσιαστικό όσο και τυπικό επίπεδο. Πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων την βούληση του ελληνικού λαού. Οι Έλληνες ψηφίσαμε πριν δέκα μέρες ΟΧΙ στο μνημόνιο αυτό, ΌΧΙ σε τέτοια μέτρα.
Και χθες η Βουλή μας αγνόησε επιδεικτικά και υιοθέτησε πλήρως την απόφαση της πολιτικο-μιντιακής διαφθοράς να γίνουν αποδεκτά τα μέτρα. Σε αυτήν μάλιστα την περίπτωση δεν υπάρχει μόνο η όντως πολιτική διάσταση του θέματος, ότι αν πιστεύεις στις δημοκρατικές διαδικασίες δεν μπορείς να ψηφίζεις ακριβώς το αντίθετο από αυτό που επιθυμεί η πλειοψηφία, αλλά υπάρχει και η καθαρά νομική, ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟ.
Όσοι λοιπόν χθες ψήφισαν ΝΑΙ, είναι και νομικά έκθετοι και αντιμετωπίζονται πλέον από τον νόμο ως πραξικοπηματίες κυριολεκτικά.
Όταν θα κατορθωθεί να σχηματιστεί επιτέλους μία εξουσία που θα κυβερνήσει προς το συμφέρον των Ελλήνων, τότε όλοι αυτοί, που παραβίασαν το δεσμευτικό του δημοψηφίσματος θα λογοδοτήσουν (οι περισσότεροι βέβαια ενέχονται και άμεσα στην δημιουργία του χρέους, οπότε θα έχουν να λογοδοτήσουν πολλαπλώς).


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]