Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξεκίνησε ο πόλεμος της Δημοκρατίας απέναντι στην Ολιγαρχία

Γράφει ο Όθωνας Ιακωβίδης

Ήδη άρχισαν οι πρώτες εχθροπραξίες, με την Ελλάδα να δέχεται “πυρ ομαδόν” από τους “δανειστές”, που ετοιμάζονται να “κλείσουν τη στρόφιγγα” της ρευστότητας στις Ελληνικές τράπεζες, ώστε η Ελληνική κοινωνία να πάει στο Δημοψήφισμα, με τη γεύση χρεωκοπίας.

Το ότι η “Κοινοβουλευτική Δημοκρατία”, για εμάς τους “Αμεσο/Δημοκράτες” είναι μία Δημοκρατία ημιτελής και ανάπηρη (που χρησιμοποιείται από την Ολιγαρχία, για να κρύβεται κάτω από τον μανδύα της Δημοκρατίας προκειμένου να ξεγελά την κοινωνία ώστε να τη λεηλατεί) δεν πρέπει να μας εμποδίζει να βλέπουμε καθαρά τα τεκταινόμενα στην τρέχουσα πραγματικότητα.

Αυτά, με τη δική μου οπτική, έχουν ως εξής:

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (σε πολύ γενικές γραμμές)

Όλοι παρακολουθούμε ότι, η Οικονομική Ολιγαρχία, μετά την πρώτη φάση κατά την οποία άνοιξε τον δρόμο στην “Παγκοσμιοποίηση της Οικονομίας”, περνά σε μία ολομέτωπη επίθεση με σκοπό να περάσει στην επόμενη φάση της παγκόσμιας κυριαρχίας της, κατά την οποία επιδιώκει να κάνει ξεκάθαρη την αλλαγή της ιεραρχίας των Αξιών, στην κορυφή του διεθνούς συστήματος “Εξουσίας”.

Επιχειρεί να βγάλει από την κορυφή αυτή την (έστω και ανάπηρη) Δημοκρατία και να εγκαταστήσει εκεί, αναφανδόν, την Οικονομία/Χρήμα.

Με άλλα λόγια, η Οικονομία/Χρήμα (που ως τώρα υπάγονταν στις αποφάσεις της Δημοκρατίας) επιχειρεί να ανατρέψει αυτό το status και, από τούδε, να υπαγορεύει αυτή, τις αποφάσεις τής Δημοκρατίας, σύμφωνα με τη δική της βούληση.

Η επιδίωξη της αυτή, επιχειρείται και πραγματοποιείται με την πρακτική τής προσχώρησης στις επιδιώξεις της, κορυφαίων ηγετικών πολιτικών στελεχών των κρατών, στα οποία επιδιώκει να εφαρμόσει το νέο δόγμα της (ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ,ΤΟ ΧΡΗΜΑ).

Επειδή το δόγμα αυτό δεν μπορεί να εμφανίζεται έτσι (καθώς θα απορρίπτονταν αυτομάτως από τις κοινωνίες, ως χυδαίο πρόταγμα) κρύβεται κάτω από ενδιάμεσες μορφές, με κυρίαρχη μορφή του την “κατανάλωση” άχρηστων, ψυχοφθόρων και σωματοφθόρων “καταναλωτικών” αγαθών και υπηρεσιών που το σύστημα αυτό δημιουργεί καθημερινά και προωθεί μέσω μίας τερατωδών διαστάσεων διαφήμισης, το κόστος της οποίας πληρώνει ο “καταναλωτής/πιστός” του δόγματος αυτού, που βαθμηδόν, γίνεται η νέα παγκόσμια θρησκεία....

Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μέσα σε αυτό το (έτσι διαμορφούμενο) διεθνές περιβάλλον, η Ελλάδα είναι η Χώρα που σήμερα προσφέρεται από τη συγκυρία (αν αυτή δεν έχει δημιουργηθεί επί τούτοις) για ένα μεγάλο πείραμα εφαρμογής αυτής της “επιχείρησης ανατροπής” και επιβολής της Οικονομίας/Χρήμα επί της Δημοκρατίας.

Η (κατά την “διαπραγμάτευση” με τους “δανειστές” της) χθεσινή άρνηση της Ελλάδας να αποδεχθεί αυτή την ανατροπή και να στρέξει στην εκπαραθύρωση της Δημοκρατίας και την μονιμοποίηση τής ενθρόνισης τής Οικονομικής Ολιγαρχίας (εκπροσωπούμενης από τους “θεσμούς”) αποτελεί σημαντική πράξη με μεγάλη ιστορική σημασία.

Αποτελεί το πρώτο ΟΧΙ στις επελαύνουσες αυτές δυνάμεις που απειλούν την Ευρώπη με ένα νέο Μεσαίωνα.

Το πρώτο ΟΧΙ που, ήδη, αφυπνίζει και τις άλλες Ευρωπαϊκές κοινωνίες, προετοιμάζοντας το μεγάλο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Μέτωπο που θα αναμετρηθεί με τη “Διεθνή του Χρήματος” στο Ευρωπαϊκό πεδίο, αυτού του “μεγάλου πολέμου”.

Ενός πολέμου που θα καταλήξει, είτε μέ μία “Ευρώπη των Λαών”, είτε με μία “Ευρώπη των Μονοπωλίων” και της “Διεθνούς του Χρήματος”.

Η κομματοκρατία της Ελλάδας, ένοχη της καταστροφής και τυφλή, ανίκανη να δεί πέραν της ανούσιας και ρηχής κομματικής αντιπαράθεσης, είναι αδύνατον να δεί και να αντιληφθεί αυτή την πραγματικότητα, όπως ήταν ανίκανη να αντιληφθεί , όλα τα χρόνια της “μεταπολίτευσης”, το ότι οδηγούσε το καράβι στα βράχια και στον πάτο.

Η Ελληνική κοινωνία, και ειδικά οι “ψαγμένοι” πολίτες, πρέπει να αντιληφθούμε εγκαίρως αυτή την πραγματικότητα και να στρατευθούμε σ' αυτό τον μεγάλο αγώνα, καθώς είναι ο μόνος δρόμος που, όταν ανοίξει, μπορεί να οδηγήσει στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τις δημοκρατιες οι ολιγαρχιες τις κατασκευασαν για να περασουν απο το δυσκαμπτο φεουδαρχικο τους συστημα στο «αντιπροσωπευτικο».τωρα τις καταργουνε και αυτες διοτι επετελεσαν τον πλανο σκοπο τους,κερδισαν χρονο μη εξεγερσης και τωρα αντικαθιστουνε τους ενδιαμεσους αλλα και ασχετους με τους διαφορους τομεις ,ρουφιανους τους με ατομα που γνωριζουν την δουλεια του ο καθενας και θα ειναι και αν πασα μστιγμη ανακλητα,τους τεχνοκρατες.Αυτο ειναι μονοδρομος και την εννοια αλλα και ηχητικα αιολη λεξη ‘δημοκρατια’ να μαθουμε να την ακουμε βερεσε διοτι εγινε μεγαλη καταχρηση στο ονομα αυτης για τον ελεγχο των μαζων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]