Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

P-3 Orion - Δικαίωση Καμμένου η ενόχληση Τούρκων, ΠΟΤΑΜΙΟΥ και Θέμου

P-3 ORION HELLENIC AIRFORCE NAVY (1)

Μετά από την καθήλωση των P-3B Orion του Πολεμικού Ναυτικού, το 2009, το Αιγαίο έμεινε αφύλακτο μετά από 40 χρόνια από αεροσκάφος παρακολούθησης, αλλά δεν ενοχλήθηκε κανείς από τους κύριους που τώρα διαρρυγνύουν τα ιμάτια τους. 
Ουτε ο Θεμος ενοχλήθηκε τότε, ούτε ο ΠΟΤΑΜΗΣ , που είναι γνωστός για τις φιλοσκοπιανές θέσεις του ή ακόμη πιο πρόσφατα στο enikos όταν υιοθετησε την θέση των κεμαλοναζι του Τουρκικού Προξενείου.
Και φυσικά, ούτε οι Τούρκοι "ενοχλήθηκαν", καθώς χωρίς τα P-3 να πετούν στο Αιγαίο, βρήκαν ευκαιρία να καλύψουν το κενό με τα μικρότερα δικά τους  .
Και φυσικό είναι, η απόφαση των επιτελείων να ξαναπετάξουν άμεσα τα Ελληνικά P-3 να ξυπνήσει απότομα, όσους ονειρεύονταν πάρτυ με μίζες για νέα αεροσκάφη που άρχισαν να βρίσκουν κάθε δικαιολογία να εμποδίσουν αυτή την Εθνικά υπεύθυνη απόφαση που βάζει ξανά στο παιχνίδι την Ελλάδα, στο Ελληνικό Αιγαίο, στον τομέα που καλύπτει το P-3
Φυσικά μαζί με αυτούς δυσαρεστήθηκαν οι εταιρίες που θέλουν να πουλήσουν καινουργια ωστε να δουλέψουν οι δικές τους γραμμές παραγωγής, πάρα να δουλέψουν τα υπόστεγα της ΕΑΒ και οι έλληνες μηχανικοί αεροσκαφών.

P-3 ORION HELLENIC AIRFORCE NAVY (5)

Πιο πολύ βεβαίως ενοχληθηκαν οι Τούρκοι, γιατί το P-3 με τις καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με το Τουρκικό, είναι το μόνο που θα μπορεί να επιτηρεί την θαλάσσια περιοχή της επικείμενης Ελληνικης ΑΟΖ, από το Ιόνιο και το Αιγαίο, μέχρι τα 250νμ την Λιβύη, την Αιγυπτο και την Κύπρο, πράγμα που ούτε ονειρεύονται οι Τούρκοι.

P-3 ORION HELLENIC AIRFORCE NAVY (4)

  • Το P-3 αγοράστηκε απο την Ελλάδα το 1994 για αντιμετωπιστούν οι μειωμένες επιχειρησιακές δυνατότητες των υπέργηρων αεροσκαφών HU -16B Albatross που πετούσαν από το 1969 και που τελικά απεσύρθησαν.

  • Το P-3 είναι το καλύτερο παγκοσμίως, έχει κατασκευαστεί για ως κυνηγός των σοβιετικών πυρηνικών υποβρυχίων στους ωκεανούς και εκτελεί αυτήν την αποστολή για δεκαετίες, υπερκαλύπτει με το παραπάνω τις απαιτήσεις μιας κλειστής θάλασσας όπως είναι το Αιγαίο και το Ιόνιο
  • Για την ανακήρυξη της ΑΟΖ είναι απαραίτητη η παρουσία τέτοιων Αεροσκαφών για την περιπολία και έτσι την άσκηση Εθνικής Κυριαρχίας. Μετά μάλιστα από την επίσκεψη του ΥΕΘΑ στην Αιγυπτο που συμφωνήθηκε η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου τα P-3 είναι τα μόνα από τον ανταγωνισμό κι άμεσα παραδοτέα που μπορούν να περιπολούν στα 250νμ της ΑΟΖ
  • Ειναι μεγαλύτερο από όλο την ανταγωνισμό EADS CASA C-295,  CASA/IPTN CN-235 εκτός από το νέο και πανάκριβο Αμερικάνικο P-8 για το οποίο μάλιστα υπήρξαν επικρίσεις στις ΗΠΑ γιατι να αγοραστεί νέο αεροσκάφος "απλά για να αγοραστεί" , όταν το P-3 εκτελεί άψογα την αποστολή του
  • Τα γαλλικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας που μας είχε προτείνει να "νοικιάσουμε" ο Ολάντ εκτός είναι επίσης υποδεέστερα, επίσης παλαιά κι θα χρειαζόμαστε επανεκπαίδευση, νέες μονάδες συντήρησης, αποθήκευσης κτλ.
  • Λόγω του μεγέθους του έχει καλύτερες επιδόσεις, σε οπλισμό, ταχύτητα, οικονομία, αυτονομία, ώρες περιπολίας, υψόμετρο.
  • Οι περισσότερες χώρες που το χρησιμοποιούν επέλεξαν επίσης τον εκσυγχρονισμό πχ Βραζίλια P-3AM, Πορτογαλία P-3P, Αυστραλία AP-3C-II
  • Ειναι άμεσα επιχειρησιακό καθώς υπάρχουν ήδη εκπαιδευμένα πληρώματα, βασικό επιχείρημα στην παρούσα συγκυρία, με τα Τουρκικα Αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας (ΑΦΝΣ)  να εποφθαλμιούν τον έλεγχο του Αιγαίου και επίσης την έξαρση των μεταναστευτικών ρευμάτων, αλλά και για τους στρατιωτικούς σκοπούς για τους οποίους αποκτήθηκαν
  • Το 1/3 του ποσού για τον εκσυγχρονισμό θα πάει στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία για την δομική αναβάθμιση ανακατασκευή, προσφέροντας κατασκευαστικό έργο και νέες θέσεις εργασίας που τόσο έχει ανάγκη η ΕΑΒ , που σε όποια άλλη περίπτωση αγοράς νέου αεροσκάφους θα γινοταν στο εργοστάσιο της κατασκευάστριας εταιρίας.
  • Μετά τις εργασίες τα αεροσκάφη θα εξέλθουν δομικά άρτια και με δυνητική προοπτική να υπηρετήσουν μέχρι το 2040
Οσο για το κόστος που λένε για την αγορά νέου αεροσκάφους, μιλάνε μόνο για την τιμή άδειου αεροσκάφους, χωρίς τα νέα υπόστεγα, νέα μηχανήματα, νεο στοκ ανταλλακτικών, νεα εκπαίδευση προσωπικού, νέα εκπαίδευση πιλότων, νέα όπλα που μπορούν να πενταπλασιάσουν το κόστος!

P-3 ORION HELLENIC AIRFORCE NAVY (3)


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]