Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Die Zeit: Ο Σόιμπλε μένει πια μόνος του

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι το «όχι» τού κόστισε συμμαχίες προς όφελος της Ελλάδας

Απομόνωση του Σόιμπλε μετά το «όχι» του στο ελληνικό αίτημα και αλλαγή των συμμαχιών βλέπει σε άρθρο της η γερμανική Zeit, που επισημαίνει ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μένει πλέον μόνος του.

Το αίτημα της Ελλάδας για παράταση της δανειακής σύμβασης καλωσορίστηκε ως καλό σημάδι αλλά στο σημερινό Γιούρογκρουπ αντί να δοθεί ένα τέλος στο δράμα του χρέους ελλοχεύει μια αναταραχή, σημειώνει η εφημερίδα.

Αυτή τη φορά όμως, όπως επισημαίνει, «τα φύλλα μοιράζονται διαφορετικά», καθώς ο Σόιμπλε με το «όχι» του επιφύλαξε ένα χτύπημα στον Γιούνκερ και γύρισε μέρες πίσω τις Βρυξέλλες και το Eurogroup.

«O Bαρουφάκης αυτή τη φορά έχει στο πλευρό του τον Γιούνκερ ενώ και η ΕΚΤ και το ΔΝΤ φαίνεται ότι καλοβλέπουν την ελληνική αίτηση, σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν στις Βρυξέλλες’ γράφει η εφημερίδα και συνεχίζει: «Κι εδώ βρίσκεται η ειρωνεία της Ιστορίας: Η Κομισιόν, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ -οι τρεις θεσμοί που σχηματίζουν την τρόικα- γυρίζουν την πλάτη στον γερμανό υπουργό Οικονομικών που όχι μόνο επινόησε την τρόικα, αλλά την υπερασπίστηκε κατά του βαρουφάκη. Τώρα οι θεσμοί περιμένουν μία λύση, αλλά ο Σόιμπλε πατά φρένο...».

Τα «στρατεύματα» του Σόιμπλε σε αυτή τη μάχη θα είναι, κατά την εφημερίδα, η Φινλανδία, το Βέλγιο, η Ισπανία και η Πορτογαλία. «Ωστόσο οι γραμμές που, αρέσει να χαράσσει ο Σόιμπλε, δεν υπάρχουν πλέον», υπογραμμίζει ο αρθρογράφος.

Σούλτς: Έμεινα έκπληκτος από τη στάση Σόιμπλε
Έκπληκτος από τη στάση Σόιμπλε στο ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης δηλώνει ο Μάρτιν Σούλτς, χαρακτηρίζοντας από κοινού με τον Αυστριακό καγκελάριο Φάιμαν ως «ζήτημα σεβασμού» το να δοθεί μια ευκαιρία στην Ελλάδα.

Όπως είπε ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου η επιστολή Βαρουφάκη έχει «πολλή ουσία» και πρέπει να εξεταστεί. Διερωτήθηκε μάλιστα αν η άλλη επιλογή είναι να θέλουμε να δούμε τους Έλληνες γονατισμένους τη στιγμή που πρέπει να αναζητηθεί μια ρεαλιστική λύση.

Ο Καγκελάριος Φάιμαν ζήτησε από την πλευρά του να υπάρξει κατανόηση για την Ελλάδα και να δοθεί η ευκαιρία να αλλάξει η κυβέρνηση συγκεκριμένα σημεία του προγράμματος.
Επισήμανε ότι αν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν, τότε και οι άλλες χώρες του ευρώ θα χάσουν χρήματα. «Οι Έλληνες έκαναν ένα βήμα, τώρα πρέπει να κάνουν και οι άλλες χώρες» είπε ο κ. Φάιμαν, επισημαίνοντας ότι με λιτότητα και μόνο δεν μπορεί να αναπτυχθεί η οικονομία.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]