Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρόκληση από τον τούρκο ΓΕΑ στο Αιγαίο

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Σε μια άκρως προκλητική κίνηση προέβη ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας της Τουρκίας στο Αιγάιο, επιλέγοντας μάλιστα μια περίοδο όπου βρίσκονται εν εξέλιξη πολύ σημαντικές διαδικασίες τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, ο αρχηγός του Επιτελείου Αεροπορίας της Τουρκίας, πτέραρχος Akın Öztürk, θέλοντας να κάνει επίδειξη δύναμης στο εναέριο χώρο του Αιγαίου όπου τα τελευταία χρόνια έχουν χτυπήσει «κόκκινο» οι αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, πραγματοποίησε προκλητική πτήση στην περιοχή συνοδευόμενος από επτά τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Όπως αναφέρεται, με επιδεικτικό τρόπο ο πτέραρχος Akın Öztürk μαζί με τον τουρκικό αεροπορικό στόλο επί πενήντα λεπτά της ώρας πετούσε πάνω από τον εναέριο χώρο δυτικά των ελληνικών νησιών Λέσβου και Χίου, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καταδείξει στην ελληνική πλευρά ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να επιβάλει τις διεκδικήσεις της στην περιοχή παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο που ορίζεται στα δέκα ναυτικά μίλια. Μάλιστα τα τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν με έμφαση ότι η κίνηση αυτή έγινε για να δείξει για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τα δέκα ναυτικά μίλια του ελληνικού εναέριου χώρου, αλλά μόνο τα έξη, ισχυρισμός που έχει απορριφτεί επανειλημμένα από την ελληνική πλευρά και είναι η βασική αιτία των αεροπορικών εμπλοκών μεταξύ των μαχητικών αεροσκαφών των δυο χωρών τις τελευταίες δεκαετίες.

Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται και σαν αντιπερισπασμός στην πριν από λίγες μέρες κατά την επέτειο της κρίση των Ιμίων πτήση που πραγματοποίησε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας στην περιοχή, για να ρίξει στην θάλασσα ένα στεφάνι στην μνήμη των πιλότων που έπεσαν το βραδύ της κρίσης το 1996.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Σηκωθηκαν ελληνικα μαχητικα ή την κοπανησαν εγκαιρως οι αβαπτιστοι;


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα τους συνετίσει ο ΠΑΝΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ . ( Άλλο ενα κεφαλι της Λερναιας Υδρας , για οσους δεν το ξέρουν ακομη ......)

    Αλλα και τι φταίει ο Τούρκος ;
    Τα συμφωνηθέντα διεκδικεί .....

    Ακουστικε τίποτα απο την ......ας πούμε κυβερνηση ;
    Αλλα τι να πούνε ; Απλα αμολανε ασύδοτους ολους τους φιλους μουσουλμάνους .....δίδοντας τους και ιθαγένεια .

    Κατάντια ενός λαου που πριν μερικα χρονια διάλούσε τα πάντα και τους πάντες στο όνομα της Πατριδος της θρησκεια και της οικογένειας με την ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΨΗΛΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας μην τρεφουμε πλεον αυταπατες, η παροιμια λεει: η καλη ημερα απο το πρωι φαινεται. Ψηφισαν χωρις ντροπη συνεχιση του μνημονιου στις Βρυξελλες βαφτιζοντας το διαφορετικα, μετα απο φθηνες μαγκιες και θεατρο του παραλογου, χωρις καμμια προταση ουσιας για λυση των προβληματων μας και οι Καμμενος/ΑΝΕΛ δεν εβγαλαν αχνα. Περιμενετε να σταθουν στο υψος των περιστασεων με την Τουρκια;;;; Νεα ομαδα εθνοπροδοτων ηλθε στην εξουσια, με τα ιδια χαρακτηριστικα της προηγουμενης αλητοσυμμοριας ΓΑΠ, Σαμαροβενιζελου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτέ δεν υπήρξε αυταπάτη .
      300+1 οι προδότες .
      Όσοι έκαναν υπακοή και πέταξαν τα διαβολοκουτια , ήξεραν και δεν το έκρυβαν .....
      Αλλα ο λόγος τους .....φωνή βοωντος έν τη ερημω .

      Οι εκλογες πχ , έλεγαν οτι το μονο που κάνουν ειναι να νομιμοποιουν την κυνοβουλευτικη συμμορία και τον εκάστοτε πρόεδρο της συμμορίας τους .

      Ολα οσα εχουν κάνει απο το ´ 74 ειναι προδοτικα και παράνομα διοτι νομοθετούσαν εναντια στο καλο του Εθνους της Πατριδος και του γένους .
      Απόδειξη η κατάντια της Πατριδος .



      Στις μερες μερες λένε να αγνοήσετε ολα αυτα που ακούτε και να ετοιμαστήτε επείγοντος για καταστάσεις ανορθόδοξες και προγνωρες .
      Μας κομμάτιαζουν υπόγειος και ενόσω ολοι οι ραγιάδες παρακολουθούσαν τον γελοίο Γιάνη , όλες αυτές τις μερες , το πρωτο που έκαναν ήταν να αφήσουν ελεύθερους τους λαθρεποικους .
      Τα λέει ολα ....και αν προσθέσεις και την εικόνα του έκτρωματος Πάνος τσιπρας ...βλέπεις τα κεφαλια της Λερναιας Υδρας και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ .
      ΑΚΡΙΒΩΣ οπως το έκτρωμα Βαγγέλης σαμαρας ......
      Δηλαδη το ΠΑΣΟΚ -ΝΔ ¨ κυβερνα¨ οτι και να ψηφιζουν οι σκλάβωμενοι .

      Την Ορθοδοξια και τον Ελληνισμό πολεμά ο σατανας ο ίδιος και ολα τα αλλα ειναι παραμύθια για να κοιμηζουν τους μελλοθανατους .

      Γρηγορουμε .

      Μαλλον τελευταν η μη καλώς ζην .

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]