Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι είπε η Μέρκελ στον Τσίπρα και έκανε την Ελλάδα να υποχωρήσει

Τι αποκαλύπτει το Bloomberg

«Καυτό» παρασκήνιο από τις θυελλώδεις διαβουλεύσεις της προηγούμενης εβδομάδας αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg, κάνοντας λόγο για καταλυτική παρέμβαση από την Ανγκελα Μέρκελ ώστε να κάνει πίσω η Ελλάδα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Γερμανίδα καγκελάριος είπε μερικές απλές αλήθειες στον Αλέξη Τσίπρα πάνω στα βασικά των ευρωπαϊκών χειρισμών της κρίσης και με τον τρόπο αυτό κάμφθηκε η επιθετική ρητορική της ελληνικής κυβέρνησης.

«Δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας και η Γερμανία δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κάτι για αυτό» φέρεται να δήλωσε η κα Μέρκελ στον Ελληνα πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της 50λεπτης τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν στις 19 Φεβρουαρίου.

Λίγη ώρα μετά από την επικοινωνία τους ο πρωθυπουργός έκανε το ακόλουθο tweet:



Στο δημοσίευμα, με τίτλο «Οι αλήθειες της Μέρκελ οδήγησαν την Ελλάδα σε μια αναπόφευκτη Ευρωδιάσωση» σημειώνεται, ακόμη, ότι τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Γιάνης Βρουφάκης μέσα σε έναν μήνα αποφάσισαν να ξεχάσουν μεγάλο μέρος από τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, γιατί ενοχλούσαν του Ευρωπαίους. Το αντάλλαγμα ήταν η τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.

Αναλυτές του Brookings Insitution, μάλιστα, σχολιάζουν στο Bloomberg ότι «Ήταν ερασιτέχνες αλλά προσαρμόστηκαν».

«Με μια απλή μπλούζα και χωρίς γραβάτα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετείχε στα Eurogroup που έγιναν τις τελευταίες ημέρες, περισσότερο σαν ακαδημαϊκός και λιγότερο σαν πολιτικός» σημειώνουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο πρακτορείο.

Πηγή iefimerida


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
  


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]