Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αισθάνεσαι ότι "αδικείσαι" επειδή... πλήρωνες; Διαλέγεις και παίρνεις!

confronting-corruption
Tasos K.
Η απόσταση μεταξύ της συντήρησης (η του φόβου) και του Ριζοσπαστισμού, απέχει μία δήλωση-άποψη.
Θα επανεξετάσουμε και θα βελτιώσουμε τους όρους και τις προυποθέσεις για τις 100 δόσεις για να είναι δίκαιοι είπε ο βαρουφάκης.
Για παράδειγμα, δεν είναι σωστό, ένας συνεπής φορολογούμενος που πλήρωνε τους φόρους του μέχρι τώρα, να αισθανθεί οτι αδικείται οταν δει να ευνοούμε οσους δεν πλήρωναν και θα πρέπει να αμειφθεί, να πάρει μπόνους.
Μάλιστα.
Εγω λοιπόν επιμένω πέντε χρόνια μετά, ότι ο "συνεπής , ο νοικοκύρης , ο υπηρέτης του συνταγματικού και δημοκρατικού τόξου της τελευταίας τετραετίας" που πλήρωνε οτι άδικο, παράνομο, και αντισυνταγματικό επιβαλλόταν στη κοινωνία που πληττόταν απο τη βαρβαρότητα του μνημονίου, είναι συνυπεύθυνος και συνένοχος για ότι μας συνέβη (εφόσον νομιμοποιούσε διά της καταβολής των χαρατσιών τις κατοχικές συγκυβερνήσεις της υποταγής και της υποτέλειας) και θα πρέπει να νοιώσει πόσο κακό έκανε στη χώρα αλλά και στους υπόλοιπους συμπολίτες του και να καταλάβει πόσο Ραγιάς ήταν.

Αντίθετα όλοι όσοι είτε από ανέχεια, είτε απο συνειδητή επιλογή δεν υπέκυψαν στούς εκβιασμούς και Αντιστάθηκαν στη μνημονιακή λαίλαπα μη καταβάλλοντας τα χαράτσια, θα πρέπει να ανταμειφθούν και παράλληλα να επαινεθούν για τη σθεναρή τους στάση απέναντι στους εκβιασμούς, στον εκφοβισμό και τη βαρβαρότητα.

Πολύ απλά, θα πρέπει να διαλέξουμε τι ακριβώς ζητάμε απο τους πολίτες.

Ζητάμε να φέρονται σαν πρόβατα και Ραγιάδες με σκυμμένο κεφάλι και οτι τους λένε οι κυβερνήσεις να το "εκτελούν αδιαμαρτύρητα" , επειδή ….. "κάποτε θα ανταμειφθούν" , η θέλουμε οι πολίτες πλέον να είναι σκεπτόμενοι, ενεργοί και μάχιμοι και να αρνούνται να υποταχθούν σε οτι επιβουλεύεται τη χώρα και το λαό, προασπίζοντας τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, το Σύνταγμα, τη Περηφάνια και την Αξιοπρέπειά τους;

Διαλέγεις και παίρνεις!!
netakias.com


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. εισαι απίστευτος,φαιδρος θα ελεγα.θα σου εξηγησω λιγο μηπως και καταλάβεις...
    θεωρεις μαλακα οποιον πληρωνε το ΤΕΒΕ του ας πουμε και προσπαθουσε να ανταγωνιστεί τον σκατιαρη που κρατουσε μαγαζι χρωστώντας και στις πετρες
    .λες μαλακα τον νομοταγή και απενεχοποιεις αυτους που θα γινουν η αιτια να εκλειψουν οι ελ.επαγ\τιες ..εντελως!
    μαλλον εισαι από αυτους που νομιζουν ότι κανουν αντιπολιτευση με τα δεν πληρωνω,και μετα παν και ψηφηζουν νδ,ποταμια και συριζα.
    βρε ΟΥΣΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]