Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Ρίξτε την κυβέρνηση…»

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Οι εξελίξεις δείχνουν ότι τα συμφέροντα προσπαθούν να ρίξουν την κυβέρνηση. Ασφαλώς και μπορεί ο καθένας να αμφισβητεί την πιο πάνω σκέψη, όμως αξίζει να αναλογιστούμε:

– Γιατί οι γνωστοί – άγνωστοι, οι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές, «ξύπνησαν» ξαφνικά κι «έστησαν» σκηνικό κόλασης στην Αθήνα, σπάζοντας καταστήματα και οχήματα, ρίχνοντας εκατοντάδες μολότοφ, δημιουργώντας στους πολίτες το δυσάρεστο συναίσθημα της ανασφάλειας; Ποιος ήταν αυτός ο μηχανισμός που όχι μόνο τους ενεργοποίησε αλλά και τους εξόπλισε; Μήπως γίνεται προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας;

– Γιατί, ελάχιστες μέρες μετά την συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους – δανειστές πραγματοποιήθηκε κομματική συγκέντρωση στο Σύνταγμα με στόχο την καταγγελία της συμφωνίας; Γνωρίζει συγκεκριμένες πτυχές της που δεν γνωρίζουμε εμείς; Έχει αυτή η συμφωνία μέτρα ανακούφισης για τους πολίτες ή όχι; Αν έχει, έστω και ελάχιστα, αυτό δεν είναι θετικό;

– Γιατί, βουλευτές της αντιπολίτευσης, πολλοί δημοσιογράφοι, έντυπα, ΜΜΕ, εκφράζονται αρνητικά για το αποτέλεσμα της συμφωνίας; Μήπως θα έπρεπε να υπάρχει μια έστω συγκρατημένη κριτική μέχρι να φανούν τα πρώτα αποτελέσματα της συμφωνίας;

Αν στα πιο πάνω προσθέσουμε τη δήλωση ευρωπαίου αξιωματούχου στο Πρακτορείο Ρόιτερ για «οικονομική ασφυξία» της Ελλάδας βάσει σχεδίου, τα αρνητικά δημοσιεύματα κατά της Ελλάδας όπως το πρωτοσέλιδο της Bild, καθώς και τις δηλώσεις Λαγκάρντ, Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ κ.α., αντιλαμβάνεται κι ο πλέον καλόπιστος Έλληνας πολίτης, το σκηνικό που έχει μεθοδικά στηθεί.

Η συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Ελλάδας και εταίρων δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ακόμα ούτε επιτυχής αλλά ούτε κι αρνητική. Αποτελεί όμως αφετηρία είτε για πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη είτε αφορμή για να καταφέρει το αδίστακτο ευρωπαϊκό οικονομικό κατεστημένο, να δείξει προς κάθε κατεύθυνση, την δύναμή του.

Αν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πετύχει να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση, να βάλει θεμέλια ανάπτυξης, να πατάξει την φοροδιαφυγή και την διαφθορά, τότε το κατεστημένο θα έχει σοβαρό πρόβλημα.

Ποιος θα «σβήνει» με τροπολογία στη Βουλή τα δισεκατομμύρια ευρώ φόρους και πρόστιμα που πρέπει να καταβάλουν οι «φτωχές» εταιρείες πετρελαιοειδών; Βλέπετε μέχρι χθες, υπήρχαν πρόθυμοι πολιτικοί, που επέτρεπαν οι πλούσιοι να μην καταβάλουν φόρους, επέτρεπαν σε «άγνωστους» να πλουτίζουν είτε πουλώντας λαθραία τσιγάρα είτε αφορολόγητα πετρελαιοειδή!

Ποιος θα ξεπουλάει τον εθνικό πλούτο σε ημετέρους ή σε «επενδυτές» αρεστούς στους δανειστές αν παραμείνει η συγκυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ; Αν θυμηθούμε πόσο πουλήθηκαν τα φιλέτα της Αγροτικής Τράπεζας, του Ελληνικού, του ΟΠΑΠ κ.α. και αντίστοιχα αναλογιστούμε πόσο είχαν εκτιμηθεί, τότε θα κατανοήσουμε το μέγεθος του «πατριωτισμού» και της «έντιμης» διακυβέρνησης από Σαμαρά – Βενιζέλο και τους βουλευτές των κομμάτων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη, αν η συγκυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πετύχει στην δύσκολη αποστολή της, οι πολίτες της Ευρώπης, θα διαπιστώσουν πως υπάρχει ο δρόμος για να ξεφύγουν από τις δαγκάνες της λιτότητας. Μιας λιτότητας που επέβαλε η Γερμανία στην Ευρώπη και που της έχει αποδώσει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ κέρδος. Την έξοδο λοιπόν από το πρόγραμμα λιτότητας, δεν το επιθυμεί ούτε η Μέρκελ, ούτε ο Σόιμπλε αλλά δεν το θέλει κι η Αμερική για τους δικούς της γεωστρατηγικούς λόγους.

Αν αποφασίσουν τα κράτη – μέλη της ΕΕ, την έξοδο από το πρόγραμμα λιτότητας, τότε, η Γερμανία δεν θα υποστεί μόνο οικονομική ζημιά. Η απόφαση αυτή, θα σηματοδοτεί την πολιτική ήττα της Γερμανίας και του δίδυμου Μέρκελ – Σόιμπλε από τη μια και τη νίκη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και του Αλέξη Τσίπρα από την άλλη. Και οι ανατροπές στην Ευρώπη θα είναι ραγδαίες, θα είναι καταιγιστικές.

Όλοι γνωρίζουμε πως οι δανειστές – εταίροι, είχαν δέσει χειροπόδαρα την χώρα μας με συμβάσεις που υπέγραψαν Παπανδρέου, Παπαδήμος, Βενιζέλος, Σαμαράς και οι βουλευτές των κομμάτων τους. Οι ρήτρες που υπάρχουν στις συμβάσεις, απαγορεύουν «μαγκιές».

Γι’ αυτό, ας είμαστε, όσο μπορούμε, σοβαροί.

Μεγάλα λόγια όλοι μπορούμε να λέμε. Τους ήρωες μπορούν κάποιοι να τους παίζουνε γιατί γνωρίζουν ότι αυτοί ποτέ δεν θα πολεμήσουν, ποτέ δεν θα αγωνιστούν. Ήρωες όμως δεν θα γίνουν ποτέ γιατί δεν έχουν την ψυχή, την αρετή, να θυσιαστούν για τον λαό τους, για την χώρα τους.

Αυτή η συγκυβέρνηση δεν ψηφίστηκε για να «σώσει» τους έχοντες και κατέχοντες επιτρέποντας με την πολιτική της να συνεχίζεται η ίδια άδικη πολιτική σε βάρος των αδυνάτων.

Αυτή η συγκυβέρνηση ψηφίστηκε για να υπερασπιστεί τους αδύνατους, να δώσει ελπίδες σε έναν απογοητευμένο λαό, ακολουθώντας τον δρόμο της δικαιοσύνης, της σωφροσύνης, της ανάπτυξης.

Τα μεγάλα συμφέροντα, ντόπια και ξένα λένε: «ρίξτε την κυβέρνηση».

Ο λαός τι απαντάει;

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ποια συμφωνία ρε φιλε ;
    Την δανεική σύμβαση την εχεις διάβαση ;
    Ναι ...αυτήν που μέχρι τωρα ειναι 100% παράνομη και τωρα θελουν να την κάνουν 100% νόμιμη ψηφίζοντας την με 180 αληταραδες ;

    Προσχεδιασμενο το χαος , η λιμοκτονια , οι σφαγές κτλ κτλ .
    Η , μήπως να πιστέψουμε οτι το κ(Υ)νοβουλιο ειναι Ελληνικών συμφερόντων ;
    300+1 οι προδότες και σύντομα θα το δείτε ολοι όσοι είστε παγιδευμένοι στα κόμματα τους - μαντρια .

    Ακου ....κυβερνηση !
    Νομίζεις η λαομάζα ψήφισε κυβερνηση ;

    Εαν ναι και δεν εισαι ρουφιάνος του κατοχικου καθεστωντος , εισαι άσχετος επι παντος του επιστητου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]