Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιός κερδίζει τον πόλεμο;

Γράφει ο Νίκος Μελέτης

Η μεγάλη σύγκρουση, η μητέρα των μαχών, το μπρα ντε φερ, το λημέρι των λεόντων. Ο διεθνής Τύπος έχει εξαντλήσει το λεξιλόγιό του για να αποτυπώσει την κατάσταση στην οποία οδηγούνται οι σχέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.

Με αγωνία και οργή η κοινή γνώμη παρακολουθεί τον τρόπο με τον οποίο οι Γερμανοί και λοιποί δανειστές επιχειρούν να στριμώξουν στη γωνία τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Να της επιβάλουν τιμωρητικά και ταπεινωτικά αυτό που γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να δεχθεί ως έχει. Το 70% των πολιτών, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις στηρίζει την κυβέρνηση στη σκληρή γραμμή στις διαπραγματεύσεις, είναι λίγο αν αναλογιστούμε την αγριότητα των δανειστών.

Μην μπερδευόμαστε: η διαπραγμάτευση δεν γίνεται με όπλο μόνο το δίκιο μας ή τη μαζικότητα μιας συγκέντρωσης και τις δημοσκοπήσεις.

Αν ήταν έτσι, θα είχε λυθεί το Σκοπιανό σύμφωνα με τα δίκια μας από την εποχή των μεγάλων συλλαλητηρίων του 1992. Δεν στοίχιζε και τίποτα στον Γερμανό φορολογούμενο. Αμ δε.

Οσο για τις δημοσκοπήσεις, απλώς να διευκρινίσουμε ότι το 70% δεν λέει ακριβώς «ναι» στη σύγκρουση και ό,τι είναι να γίνει ας γίνει... Οι δύο πλευρές, έστω κι αν κάθονται στην ίδια μεριά του τραπεζιού -όπως θέλει ο κ. Βαρουφάκης- συμφωνούν σε ένα πράγμα: να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Και διαφωνούν σχεδόν σε όλα τα υπόλοιπα τα οποία απαιτούνται για να μη φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη.

Συνεπώς, για να μην καταλήξουμε εκεί που όλοι δηλώνουν τουλάχιστον δημοσίως ότι δεν πρέπει να φθάσουμε, θα πρέπει μέσα σε ασφυκτικό πλαίσιο να γίνουν θετικές κινήσεις. Οχι δογματισμοί, όχι απειλές, όχι τελεσίγραφα. Και αυτό αφορά πρωτίστως τους Γερμανούς. Ούτε όμως απειλές πυρηνικού πολέμου όταν ξέρουν όλοι ότι το οπλοστάσιό μας φθίνει μέχρι καλάσνικοφ. Ούτε θεωρίες παιγνίων, ούτε προσωπικά στοιχήματα, ούτε ρίξιμο της γέφυρας πίσω σου στον «δρόμο χωρίς επιστροφή».

Γιατί ενίοτε ο πόλεμος ξεκινά από ένα τυχαίο γεγονός. Και σε κάθε πόλεμο δεν έχει τόση σημασία ποιος έχει το δίκιο με το μέρος του. Κερδίζει αυτός που μένει ζωντανός.

Πηγή
Επικοινωνία με τον συντάκτη
nmeletis@pegasus.gr



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]