Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι 30, τι 40, τι 50!...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Πάλι χαθήκαμε στο δάσος!
Με την βοήθεια των ''έγκριτων'' δημοσιογράφων (που κάπως πρέπει να δικαιολογήσουν τον μισθό που παίρνουν στ' αφεντικά), χάσαμε αυτές τις μέρες την μπάλα συζητώντας αν ο υπουργός Οικονομικών συμφωνεί με το 67% ή το 70%, ή το 57,35% των μνημονίων!

Κι εκτός απ' την μπάλα χάσαμε και την κοινή λογική.

Την κοινή λογική που λέει, πως κάποιος ως αντιμνημονιακός σαφώς διαφωνεί με την ύπαρξη μνημονίων που καταλύουν την εθνική κυριαρχία και την λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος 100%!

Μέσα σ' αυτά όμως τα μνημόνια  έχουν συμπεριληφθεί και κάποια πράγματα που έπρεπε από μόνοι μας, και πολύ πριν την κρίση να είχαμε εφαρμόσει.

Πράγματα που αφορούν την σωστή λειτουργία κράτους και διοίκησης, που ελέγχουν το λαθρεμπόριο, την φοροδιαφυγή, και την αιώνια φορολογική ασυλία και ασυδοσία συγκεκριμένων μεγαλοεπιχειρηματιών και μεγαλοεταιρειών, το κλείσιμο της πόρτας στην κρατική, κυβερνητική και ατομική διαφθορά, στην ''μαύρη'' οικονομία και στο ''μαύρο'' χρήμα.

Πράγματα που δεν έγιναν και γι αυτό φτάσαμε ως εδώ.

Και είναι αυτά ακριβώς τα πράγματα που οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΑΠΕΦΥΓΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ, ρίχνοντας όλο το βάρος της ''εφαρμογής'' των μνημονίων στην εξαθλίωση των μικρών και μεσαίων οικονομικά κοινωνικών ομάδων!

Αν λοιπόν αυτά, αποτελούν το 30%, 50%,  ή οποιοδήποτε άλλο ποσοστό μέσα στα μνημόνια, σαφώς κάποιος συμφωνεί μαζί τους, χωρίς συγχρόνως να σημαίνει πως συμφωνεί με την ευρύτερη λογική των μνημονίων! Τόσο απλά!

Βέβαια τα απλά αυτά πολλές φορές (όλες) γίνονται  ''βουτυρο στο ψωμί''  των συστημικών μνημονιακών παπαγάλων-διαστρεβλωτών.

Αντιθέτως, ένα μείζον θέμα όπως αυτό της παράτασης κατά δύο και όχι κατά έξη μήνες της λήξης του τρέχοντος μνημονίου, ώστε να έχει τον χρόνο να διαπραγματευτεί καλύτερα η νέα κυβέρνηση, πέρασε στα ψιλά των διαπλεκόμενων εφημερίδων και καναλιών και δεν βρέθηκε ένας μεγαλοδημοσιογράφος-μεγαλογιουσουφάκι  να απευθύνει πρωτοσέλιδη ερώτηση στον πρώην ''πρωθυπουργό'': ''Τώρα που αποκαλύφθηκε η απάτη σας, τί θα κάνετε για να επανορθώσατε το κακό που κάνατε;''

Είπαμε:
Φτωχοί, είμαστε.
Δαρμένοι, είμαστε.
Αγαθοί, δεν είμαστε!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]