Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ας διορίσουν τοποτηρητές και να καταργήσουν τις εκλογές

Θέλουν να έχουν την Ελλάδα πιόνι τους
Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά κανένας μας
Έρχεται βομβαρδισμός απειλών, όχι μόνο για άδεια ΑΤΜ και φυγή καταθέσεων αλλά και για τα εθνικά μας θέματα

Οι μέρες είναι δύσκολες… Και μόνο το ότι επέβαλαν εκλογές και μάλιστα χριστουγεννιάτικα, αντίθετα με τις διαθέσεις του πρωθυπουργού, λέει πολλά για τις διαθέσεις των έξω. Των Ευρωπαίων φαινομενικά, αλλά επί της ουσίας των αμερικανών.

Όλα δείχνουν ότι πίσω από την εντολή τους να κλείσει εδώ και τώρα το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και αν χρειασθεί να στηθούν εθνικές κάλπες, δεν κρύβεται η ανησυχία τους για την έλλειψη πολιτικής σταθερότητας, την οποία πάντα επικαλούνται οι εκάστοτε κυβερνώντες κατά των αντιπάλων τους. Κρύβεται η επιθυμία τους να οδηγήσουν σε επόμενη ημέρα, η οποία θα είναι απόλυτα ελεγχόμενη, όχι τόσο από το Βερολίνο όσο από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού…

Και ήδη έριξαν στη μάχη όλα τα διαθέσιμα… μέσα. Δύο εβδομάδες πριν από την κρίσιμη, τρίτη εκλογή, τρεις ημέρες πριν από την Πρωτοχρονιά, στο… γραμμόφωνο έχει μπει ο ίδιος, παλιός δίσκος:
Φεύγουν οι καταθέσεις, τα κοράκια ανέλαβαν ρόλο και βουλιάζουν το Χρηματιστήριο –λες και οι άνεργοι και αυτοί που συνωστίζονται στα συσσίτια έχουν μετοχές-, τα ΑΤΜ θα αδειάσουν, οι ξένοι επενδυτές τα μαζεύουν και οι έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοβιομήχανοι μετακομίζουν σε άλλες χώρες. Έρχεται ο Αρμαγεδδών, το τέλος…

Έφθασαν στο σημείο να επιστρατεύσουν όχι μόνο ζώντες –επί των ημερών των οποίων έγινε το μεγάλο φαγοπότι, ενώ έχουν χρεωθεί και εθνικές ήττες (Ίμια)- αλλά και… τεθνεώντες, για να συνετιστούν οι… απροσάρμοστοι. Αυτοί που πιστεύουν ότι η χώρα δικαιούται να έχει λόγο και δεν θέλουν να είναι πιόνι στα σχέδια των ξένων.

Στο πακέτο περιλαμβάνονται και απειλές για τα εθνικά μας θέματα. Ο νέος γεωπολιτικός χάρτης της περιοχής περιλαμβάνει και εσάς, διαμηνύουν… Επισημαίνοντας τις… εκκρεμότητες από Βορρά και εξ Ανατολών…

Κατευθυνόμενες είναι οι διαρροές και από την παρέα Σόιμπλε, Μέρκελ κα ΔΝΤ, με παραλήπτη τον Αλέξη Τσίπρα: Όπως δεν δείξαμε επιείκεια στον Σαμαρά, δεν θα δείξουμε και σε εσένα. Παράταση πέραν του Φεβρουαρίου δεν θα δώσουμε. Ή υπογράφεις τα νέα Μνημόνια ή δεν παίρνεις ούτε ένα ευρώ…

Προηγείται το… ψάρεμα των βουλευτών που χρειάζονται προκειμένου να συμπληρωθούν οι 180 που απαιτεί το Σύνταγμα για να εκλεγεί νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ήδη ψήνεται το… πρόσχημα που ζητούν βουλευτές εκτός κυβερνητικού μπλοκ, για να αποδυναμωθεί η κατηγορία της αποστασίας. Κινδυνεύει η πατρίς. Βουλευτές που έχουν πει ότι δεν θα ψηφίσουν Σταύρο Δήμα δηλώνουν από προχθές ότι, αν προκύψει εθνικό θέμα, θα πουν «ναι»…

Και μαγειρεύεται το δεύτερο πιάτο: Κυβέρνηση εθνικού (ή ειδικού) σκοπού, με καθορισμένη την ημερομηνία των εκλογών στο τέλος του 2015, κάτι που έχουν βάλει ως όρο για να ψηφίσουν και βουλευτές που ψαρεύουν στα θολά νερά της πάλαι ποτέ Κεντροαριστεράς, οι οποίοι αποδεικνύουν ότι δεν τους χωρίζει τίποτε από τη Δεξιά.

Σε αυτή την επιδίωξη έσπευσε και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου να προσφέρει τις χρήσιμες υπηρεσίες του, όπως κάνει πάντα όταν οι εξελίξεις είναι κρίσιμες για την ΕΕ και την Ουάσιγκτον. Το ίδιο είχε πράξει και με το άνοιγμα της πόρτας της Ευρωζώνης στο ΔΝΤ. Στην προχθεσινή πεντασέλιδη επιστολή του (μανιφέστο χαρακτηρίσθηκε) μεταξύ αυτών που προτείνει, εκτός από την έξοδο Σαμαρά και Βενιζέλου από το Μαξίμου, είναι και ο σχηματισμός μιας άλλης κυβέρνησης. Και σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν πως σκέφτεται ο Γιώργος, στο νου του έχει μία κυβέρνηση τύπου Παπαδήμου, όπως αυτή που είχαν σχηματίσει τότε ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, με κινητήριους μοχλούς, μεταξύ άλλων, και δύο όμορφες βουλευτίνες του ΠΑΣΟΚ.

Όλα αυτά προκύπτουν από πληροφορίες, εκτιμήσεις και πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν πολλά.

Τι ζητούν οι εταίροι μας και οι σύμμαχοί μας;
Να έχουν τα κλειδιά της Ελλάδας και να διαχειρίζονται την πατρίδα μας σαν αποικία τους. Πέραν από δεσμεύσεις από το Σύνταγμα και τους νόμους. Με τη Βουλή απλώς να κυρώνει τις αποφάσεις τους. Οι οποίες, φυσικά, θα είναι προς το δικό τους συμφέρον και με το ζόρι θα αφήνουν καμιά μπουκιά για τους υπηκόους τους, τους Έλληνες.

Θα επαναλάβουμε: Οι μέρες είναι δύσκολες. «Γκαστρωμένες» θα έλεγε ίσως ο Χαρίλαος Φλωράκης.
Θέλουν τοποτηρητή στο Μαξίμου, τύποις πρωθυπουργό. Τοποτηρητή στο Προεδρικό Μέγαρο για να υλοποιείται ο τύπος του Συντάγματος, να υπογράφονται οι νόμοι και τα διατάγματα. Και εκλογές με δεδομένο το αποτέλεσμα.

Πρόθυμους πάντα βρίσκουν οι ξένοι. Η ιστορία είναι γεμάτη από τέτοιους…

Πάνω – κάτω, αυτοί είναι οι σχεδιασμοί. Και φροντίζουν, μάλιστα, να μην τους κρύβουν.
Υπάρχει, όμως, κι ένας παράγοντας που ποτέ δεν τον υπολογίζουν όπου αναμειγνύονται: Ο λαός. Κάνουν όμως το ίδιο λάθος. Θεωρούν δεδομένο ότι θα αποδεχθεί αυτά που έχουν αποφασίσει γι αυτόν χωρίς αυτόν.
Ο λαό, όμως, είναι αυτός που έχει την τελική ευθύνη, αφού δική του θα είναι η επιλογή της ψήφου. Αλλά και της αντίδρασής του. Όταν, μάλιστα, έξι χρόνια τώρα η ζωή του έχει καταντήσει μαρτύριο και πολλοί Έλληνες έχουν οδηγηθεί στην αυτοκτονία.
Σε μία τέτοια κατάσταση, καμία Μέρκελ, κανένας Σόιμπλε και καμία Λαγκάρντ δεν μπορούν να κλείνουν τα μάτια. Και να αγνοούν την απόφαση ενός λαού που στέλνει το μήνυμα: Δεν αντέχω άλλο…

Ευθύνες έχουν όλοι οι μετέχοντες στη σημερινή Βουλή. Αλλά το βάρος, κακά τα ψέματα, πέφτει όλο στις πλάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, που κανείς δεν αμφιβάλει ότι θα είναι ο νικητής των εκλογών –αν γίνουν…-, γι αυτό και αποτελεί τον κύριο στόχο. Μόνη του, όμως, αγωνία, θα πρέπει να είναι οι επιλογές που θα έχει στη φαρέτρα του για να ξεπεράσει τις παγίδες, που ενδεχομένως να οδηγήσουν την Ελλάδα και τον λαό σε περιπέτειες. Και αυτό είναι ευθύνη όχι μόνο του Τσίπρα, αλλά όλων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όποια θέση κι αν έχουν.

Πηγή εφημ. «Το Παρόν»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]