Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ουάσινγκτον καλεί την Άγκυρα να σεβαστεί τα “δημοκρατικά θεμέλιά” της

Οι ΗΠΑ κάλεσαν σήμερα την Τουρκία, σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ, να σεβαστεί την ελευθερία του Τύπου, την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και τα “δημοκρατικά θεμέλιά” της, μετά το νέο κύμα συλλήψεων, κυρίως δημοσιογράφων, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).


“Η ελευθερία του Τύπου, ο σεβασμός της διαδικασίας και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης είναι θεμελιώδη στοιχεία σε όλες τις υγιείς δημοκρατίες και κατοχυρώνονται στο τουρκικό Σύνταγμα”, υπογράμμισε σε ανακοίνωση η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τζένιφερ Πσάκι.

“Ως φίλοι και σύμμαχοι της Τουρκίας, καλούμε τις τουρκικές αρχές να διασφαλίσουν ότι οι ενέργειές τους δεν παραβιάζουν αυτές τις βασικές αξίες και τα ίδια τα δημοκρατικά θεμέλια της Τουρκίας”, τόνισε η εκπρόσωπος.

Η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα νέα μεγάλη επιχείρηση κατά των υποστηρικτών του αντιπάλου του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, στοχεύοντας κυρίως την εφημερίδα Zaman που στηρίζει τον αυτοεξόριστο μουσουλμάνο ιερωμένο.

Αυτή η νέα έφοδος πραγματοποιείται δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση από τον τούρκο πρόεδρο μιας νέας επιχείρησης κατά των “δυνάμεων του κακού” τις οποίες κινεί από τον εξορία του στις ΗΠΑ ο εχθρός του, όπως δήλωσε ο Ερντογάν, ο οποίος κατηγορεί τον Γκιουλέν ότι χειραγώγησε πέρυσι την έρευνα για διαφθορά σε βάρος μελών του πολύ στενού περιβάλλοντος του.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί επιχειρήσεις σε δεκατρείς τουρκικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης, προχωρώντας σε τουλάχιστον 27 συλλήψεις, κυρίως δημοσιογράφους, Ανάμεσά τους, ο Εκρέμ Ντουμανλί, διευθυντής της Ζαμάν, μιας από τις μεγαλύτερες εφημερίδες στην Τουρκία, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]