Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κινδυνεύει το κύρος εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας

Θα πληγεί το κύρος του νέου Προέδρου, αν εκλεγεί με πολιτικά διαβλητές διαδικασίες

Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος

Πρεπει να προσέξουν πολύ οι βουλευτές που αμφιταλαντεύονται, ή που έχουν δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο και ήδη έχουν αλλάξει γνώμη, ή που την τελευταία στιγμή θα επικαλεσθούν τον γνωστό λόγο της «σωτηρίας της πατρίδος» γιά να κάνουν άλλη μία «κωλοτούμπα», που θα είναι και η τελευταία της καρριέρας τους.

Ασφαλώς πολλοί απ’ αυτούς, και ίσως η συντριπτική πλειοψηφία τους, δεν πρόκειται να επανεκλεγούν σε τυχόν πρόωρες εκλογές, οπότε τους περιμένει η επιστροφή στην κατάσταση του απλού πολίτη, η αεργία και ίσως και η ανεργία. Μάλιστα, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ολόκληρα κόμματα ενδεχομένως να μην εισέλθουν στην επόμενη βουλή.

Ενώ, αντιθέτως, η παράταση της παρούσας βουλής τους διασφαλίζει μία διετία ακόμα παχυλού βουλευτικού μισθού, αυτοκινήτου με σωφέρ, αστυνομικής συνοδείας και λοιπών μεγαλείων.
Ά, και της πολύτιμης βουλευτικής ασυλίας.

Αν, λοιπόν, το σκέπτονται, βαθεια μέσα τους, να αλλάξουν γνώμη και να ψηφίσουν στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία Πρόεδρο, βλέποντας τον εφιάλτη των πρόωρων εκλογών να έρχεται με ορμή καταπάνω τους, ας γνωρίζουν τούτο: ότι η ασυνέπεια προς τις αρχικές τους διακηρύξεις όχι μόνον θα εξολοθρεύσει άμεσα τα υπολείμματα της όποιας αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας είχαν.
Όχι μόνον θα τους εξαφανίσει οριστικά από τον πολιτικό χάρτη της χώρας, πριν κάν η φαυλοκρατία της Μεταπολίτευσης παραδώσει οριστικά το πνεύμα. Αλλά και θα θεωρηθούν υπαίτιοι μέγιστης πολιτειακής ανωμαλίας. Διότι εάν η εκλογή του νέου προέδρου στηριχθεί στην Ασυνέπεια (δεν λέω αποστασία ούτε εκβιασμό συνειδήσεων ούτε κάτι άλλο), τότε το κύρος του θεσμού θα κλονισθεί ανεπανόρθωτα.

Θα ακολουθήσουν καταγγελίες περί αθέμιτου επηρεασμού (αντιλαμβάνεται κανείς τι θα εκτοξευθεί εναντίον όσων άλλαξαν γνώμη την τελευταία στιγμή και ψήφισαν τον υποψήφιο της συγκυβέρνησης).
Η αντιπολίτευση θα αμφισβητήσει την νομιμότητα της εκλογής ή εν πάσει περιπτώσει το αδιάβλητο της διαδικασίας και δεν θα αναγνωρίσει ούτε θα συγχαρεί τον νέο πρόεδρο.
Στις εκλογές που θα ακολουθήσουν αργά ή γρήγορα, ο Πρόεδρος θα έχει μειωμένη ή μηδενική επαφή με τα κόμματα που αμφισβήτησαν την διαδικασία της εκλογής του, το κλίμα θα είναι βαρύ, μαύρα σύννεφα θα πλανώνται πάνω από τον κορυφαίο πολιτειακό θεσμό και την Δεύτερη Ελληνική Δημοκρατία.
Και δεν είναι καιρός γιά τέτοια.

Το σωστό είναι, πέρα από τους τύπους, ο νέος Πρόεδρος να εκλεγεί με διακομματική συνεννόηση, όπως εξελέγησαν ο Παπούλιας και ο Στεφανόπουλος.
Αν αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί, ας εκλέξει η νέα Βουλή τον κύριο Δήμα (κανείς δεν αμφισβητεί την ακεραιότητα και το δημοκρατικό ήθος του ανδρός, δεν είναι εκεί το πρόβλημα).
Αλλά από αυτό το δηλητηριασμένο κλίμα και από την σύνθεση αυτής της βουλής, που δεν αντιστοιχεί πλέον στην βούληση του λαού, δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος.

Πηγή "KontraNews"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]