Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απόπειρα δωροδοκίας καταγγέλει ο Π. Χαϊκάλης (video)

Σε καταγγελίες περί δωροδοκίας προχώρησε ένας ακόμη βουλευτής των ΑΝΕΛ υποστηρίζοντας ότι κάποιοι προσπάθησαν να εξαγοράσουν την ψήφο του μέσω της προεδρικής εκλογής.

Σε δήλωσή του είπε: «Μου πρότειναν 700.000 ευρώ μετρητά ως πρώτη δόση και μετά διακανονισμό των δανείων μου», ενώ έκανε λόγο και για ύπαρξη οπτικοακουστικού υλικού.

«Το υλικό υπάρχει, είναι κατατεθειμένο στον εισαγγελέα, υπάρχει διπλό υλικό, χρειάζεται λεπτός χειρισμός γιατί πραγματικά είναι πολύ σοβαροί διάλογοι, δεν έχουν καμία σχέση με ο,τι μπορεί να φανταστεί κανείς από πλευράς διακωμώδησης», τόνισε. Ειδικότερα επισήμανε ότι οι συζητήσεις έγιναν το πρώτο πενθήμερο του Δεκεμβρίου.

«Έξι του μηνός του Αγ. Νικολάου έγινε η προσέγγιση όπου έγινε η καταγραφή του υλικού και στις 13 του μηνός έγινε το δεύτερο υλικό. Υπήρχε μια προσυζήτηση, ξεκίνησε από πλάκα και έγινε πολύ σοβαρή, ενημέρωσα τον πρόεδρο ο οποίος το ήξερε», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «το πρόσωπο αυτό βρίσκεται μέσα σε κόλπο χρηματοοικονομικούς, όχι κυβερνητικός».

Ερωτηθείς ειδικότερα για το πρόσωπο που τον πλησίασε είπε ότι «φέρεται και μιλάει ως εκπρόσωπος κάποιων πραγμάτων αλλά δεν μπορώ να σου πω αυτή τη στιγμή γιατί είναι πολύ λεπτό, μπορούν να τιναχτούν πράγματα στον αέρα».

«Δεν κατηγορούμε κανέναν, θα αφήσουμε τη δικαιοσύνη και κάνει τη δουλειά της γιατί αυτά που ακούγονται είναι σοβαρά, θα γίνει συνέντευξη Τύπου», ανέφερε.

Για το θέμα αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου, στη 1 το μεσημέρι, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Νωρίτερα, σε άλλες δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ανέφερε: "Μου έδιναν από δύο εκατομμύρια μέχρι τρία για να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας".

Ο βουλευτής υποστήριξε ότι του προσφέρθηκαν 700.000 ευρώ σε μετρητά, διακανονισμός του τραπεζικού του δανείου και συμβόλαια με διαφημιστικές εταιρείες. Προσθεσε ότι για το θέμα είναι ενήμερος ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, ενώ είχε ενημερώσει και τον φίλο του ηθοποιό, Λάκη Λαζόπουλο.

Ο κ. Λαζόπουλος στον ίδιο σταθμό είπε, μεταξύ άλλων, ότι δεν προκύπτει ότι ο δωροδοκών έχει σχέση με κάποιο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Καμμένου

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις Καμμένου για υλικό που είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης και τώρα αποστέλλεται στον υπουργό Δικαιοσύνης και τον Πρόεδρο της Βουλής για δημοσιοποίηση.
Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε εισαγγελική άδεια για να καταγραφεί σε ήχο και εικόνα η επιχείρηση χρηματισμού.

Επί μία ώρα και 14 λεπτά ο μεσάζων πίεζε τον Χαϊκάλη, που κατέγραφε με κάμερα – ρολόι ο βουλευτής, να ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας, εξασφαλίζοντας τον οικονομικά και πολιτικά. Τα πρόσωπα που παρακολουθούσαν τη συνάντηση, βρήκαν και δεύτερο μηχανισμό καταγραφής συνομιλίας και μηχάνημα «τζάμερ» που απέκλειε τη μετάδοση της συνομιλίας μέσω ήχου.
Ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας κ. Ντογιάκος και ανήμερα του Αγίου Νικολάου, παρεδόθη το οπτικό υλικό στην εισαγγελία. Ο κ. Ντογιάκος παρέλαβε αυτό το υλικό και το ενέταξε στη δικογραφία.

Έγινε και δεύτερη συνάντηση διαρκείας περίπου 15 λεπτών, όπου κλείστηκε νέα συνάντηση για την «εξασφάλιση» του Παύλου Χαϊκάλη, η οποία επίσης μαγνωτοσκοπήθηκε.

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «συγκλονιστικά» τα στοιχεία, ενώ ανέφερε ότι έχει δώσει και σε άλλους χρήματα για τον ίδιο σκοπό.
Ο κ. Καμμένος δεν απέκλεισε τα χρήματα αυτά να είναι προϊόν εγκληματικής ενέργειας, ίσως από την απαγωγή του εφοπλιστή κ. Παναγόπουλου.
Πρόσθεσε ότι έχει καταθέσει 2 αντίγραφα σε συμβολαιογράφους του εξωτερικού, ενώ ο Π. Χαϊκάλης εγχείρισε το υλικό στον Λάκη Λαζόπουλο.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε την εμπιστοσύνη του στον κ. Παναγιώτη Στάθη, ώστε να πραγματοποιηθεί η σύλληψη. Δυο λεπτά, όμως, πριν από τη συνάντηση ο μεσάζων τηλεφώνησε στον Π. Χαϊκάλη και ακύρωσε τη συνάντηση. Ο κ. Χαϊκάλης μετέβη στη ΓΑΔΑ κι έδωσε κατάθεση για τα γεγονότα.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι γνώρισε τον μεσάζοντα στο γραφείο του Aντ. Σαμαρά, και πρόσθεσε ότι ο μεσάζων έλεγε πως εργαζόταν στη Ντόιτσε Μπανκ. Ο κ. Σταμάτης τον συνέστησε στον Π. Καμμένο ως άνθρωπο που γνώριζε πρόσωπα και πράγματα στα CDS. Ο μεσάζων έγραψε στο διαδίκτυο με το ψευδώνυμο «δευκαλίων» κι έτσι κέρδισε την εμπιστοσύνη του Π. Καμμένου. Το 2013 διεκόπη η συνεργασία του μεσάζοντα με τον Π. Καμμένο λόγω εργασίας του σε τράπεζα, από την οποία αργότερα απελύθη.

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε στη συνέχεια ότι η δικογραφία πήγε στον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο, για να διατάξει τα περαιτέρω. Το υλικό αυτό βρίσκεται στα χέρια του Πάνου Καμμένου.

Στη συνέχεια είπ ότι υπάρχει η νομική άποψη ότι «αν το υλικό δοθεί στη δημοσιότητα συνιστά κακούργημα» κι άλλη νομική άποψη που λέει ότι «το έγκλημα είναι διαρκές», προσθέτοντας ότι θα στείλει (ο Πάνος Καμμένος) ένα αντίγραφο στον Υπουργό Δικαιοσύνης κι ένα άλο στον Πρόεδρo της Βουλής.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι μέχρι τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, αν η κυβέρνηση κάνει πίσω και αποκρύψει το υλικό, θα αναλάβει προσωπικά το κόστος να το δημοσιοποιήσει με οποιαδήποτε ευθύνη προσωπικά δική του.
Τέλος ζήτησε άδεια από τον εισαγγελέα να μεταδώσει live το υλικό στους δημοσιογράφους, ενώ κατήγγειλε ότι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι έλεγαν ότι ο Χαϊκάλης δεν θα ψηφίσει, άρα γνώριζαν τον εκβιασμό.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]