Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιλαροτραγωδία

Γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς

Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν σε δικαστικούς κύκλους ο εισαγγελέας Ντογιάκος προσφωνείται με παρατσούκλια όπως «παναθηναϊκάκιας», «ψηλέας», «γυαλάκιας» ή κάπως έτσι. Επειδή όμως πολλά ακούγονται, έστω και σε επίπεδο αναπόδεικτου πολιτικού κουτσομπολιού, ο συγκεκριμένος λειτουργός της Δικαιοσύνης, μετά και την προαγωγή του, θα έπρεπε να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικός ώστε να μην κατηγορηθεί για χρήση δύο μέτρων και δύο σταθμών.

Δυστυχώς, σε αντίθεση με άλλες «πολύκροτες» υποθέσεις, ο κύριος Ντογιάκος στην απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή Χαϊκάλη που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο επέδειξε ανακλαστικά θαλάσσιου... ελέφαντα σε χειμερία νάρκη. Aντί να δώσει εντολή, με το που αποκαλύφθηκε το όνομα του μεσάζοντα, να ανοίξουν τα τηλέφωνα και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του, τον κάλεσε να απολογηθεί σαν κύριος και να προβάλλει ανενόχλητος τους παιδαριώδεις ισχυρισμούς του. Τώρα δε ακούγεται ότι η υπόθεση οδεύει για το αρχείο!

Τολμούν κάποιοι και ισχυρίζονται ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών και ο υφιστάμενός του εισαγγελέας Παναγιωτόπουλος, που χειρίζονται την υπόθεση, «έχουν τα χέρια τους δεμένα, γιατί το ελληνικό νομικό πλαίσιο απαγορεύει τη χρήση προϊόντων υποκλοπής». Αυτά να τα πουν αλλού! Σε οποιοδήποτε ευνομούμενο κράτος, ανεξαρτήτως νομικού πλαισίου, θα είχε βρεθεί τρόπος για να ξεσκονιστεί από πάνω μέχρι κάτω ο «μεσάζοντας», ώστε να αποκαλυφθούν οι όποιες διασυνδέσεις του. Εφόσον βεβαίως υπήρχε και η ανάλογη πολιτική βούληση...

Στην Ελβετία θα είχε ήδη μπουκάρει στο σπίτι του το σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος και θα είχε κατασχέσει σκληρούς δίσκους και ό,τι άλλο θα μπορούσε να αποτελέσει πειστήριο στην υπόθεση.

Η δε ελληνική Δικαιοσύνη, στις μέρες τουλάχιστον αυτής της κυβέρνησης, έχει αποδείξει ότι μπορεί να προσαρμόζεται σε εξαιρετικά διασταλτικές ερμηνείες της νομολογίας. Κοινώς να την κάνει λάστιχο! Αρα ας αφήσουν τα ψόφια...

Η υπόθεση Χαϊκάλη δεν μπορεί και δεν γίνεται να αρχειοθετηθεί προτού αποκαλυφθεί αν ο «μεσάζοντας» λειτουργούσε μόνος ή με εντολέα. Και αυτό ας το χωνέψουν καλά και η κυβέρνηση και ο κ. Ντογιάκος. Στο όνομα της γραφικότητας του βουλευτή Χαϊκάλη και της επιπολαιότητας, αν θέλετε, του αρχηγού των ΑΝ.ΕΛ., που από υπερβολική βιασύνη ή έλλειψη στοιχειοθέτησης έχει «κάψει» σοβαρά πολιτικά χαρτιά, δεν μπορεί η απόπειρα χρηματισμού εν όψει προεδρικής εκλογής να ονομάζεται «κωμωδία». Κωμικοτραγική αντιθέτως είναι η προσπάθεια συγκάλυψής της...

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]