Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση και τους θεσμούς οι Τούρκοι

Ο στρατός παραμένει ο θεσμός που εμπιστεύονται περισσότερο

Το Ευρωβαρόμετρο δείχνει ότι το 48% των Τούρκων δεν έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Ερντογάν-Νταβούτογλου.
Ο τουρκικός λαός έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στην κρατική μηχανή, στα κόμματα, στη δικαιοσύνη ακόμη και στον στρατό αν και στον πίνακα των θεσμών ο στρατός εξακολουθεί να είναι ο πρώτος που συγκεντρώνει μια σχετική εμπιστοσύνη των πολιτών.

Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία των μετρήσεων του Ευρωβαρομέτρου τα οποία δημοσιεύθηκαν το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου με τίτλο «Δημόσια γνώμη για την Ευρώπη, Νοέμβριος 2014».

Το 71% των Τούρκων δεν έχει εμπιστοσύνη στα πολιτικά κόμματα – έξι ποσοστιαίες μονάδες λιγότερες από πέρυσι, το 49% δεν εμπιστεύεται την δικαστική εξουσία και το 48% δεν έχει εμπιστοσύνη στο κράτος.

Ο μέσος πολίτης της Τουρκίας φοβάται ότι το 2015 θα είναι χειρότερο από τον χρόνο που τελειώνει καθώς οι μισθοί και τα μεροκάματα θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα, ο τιμάριθμος θα εξακολουθήσει να ανεβαίνει και οι θέσεις εργασίας θα λιγοστέψουν. Συγκεκριμένα, το 63% των Τούρκων είναι απαισιόδοξοι για το μέλλον, ποσοστό κατά 18 μονάδες κατώτερο του 2013. Μονο το 25% πιστεύει ότι το 2015 θα είναι καλύτερο.

Το 48% των Τούρκων δεν έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Ερντογάν-Νταβούτογλου, το 40% βλέπει να διογκώνεται η ανεργία και δηλώνει ότι δεν είναι βέβαιο για συνέχιση της εργασίας που έχει σήμερα, ποσοστό 20% μεγαλύτερο από ότι πέρυσι.

Ο τουρκικός στρατός παραμένει ο θεσμός που εξακολουθεί να έχει την εμπιστοσύνη του λαού, συγκεκριμένα του 62%, αλλά κατά 8% μικρότερο ποσοστό από το 2013.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την αστυνομία--το 53% της έχει εμπιστοσύνη, 7% λιγότεροι από πέρυσι.

Έχει αυξηθεί και το ποσοστό των Τούρκων που δεν εμπιστεύονται την Ευρωπαϊκή Ένωση – έφθασε το 66%. αυξημένο κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2013. Το ποσοστό εκείνων που της έχουν εμπιστοσύνη περιορίστηκε στο 18%, μειωμένο κατά 7 μονάδες από πέρυσι.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]