Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αιχμάλωτοι τζιχαντιστές ομολογούν…

Κρατούμενοι μέλη του ISIS που συνελήφθησαν από τo YPG, μίλησαν στο ANF (Κουρδικό Πρακτορείο Ειδήσεων) και είπαν πως το λαθραίο πετρέλαιο τους, πωλείται στην Τουρκία και πως σχεδόν το σύνολο των ενισχύσεων που αποστέλλονται στην FSA καταλήγουν τελικά στο ISIS. Επίσης ότι «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, ομάδες, οργανώσεις και ενώσεις στην Τουρκία, που μας υποστηρίζουν».

Διοικητές και μέλη του ISIS που συνελήφθησαν σε συγκρούσεις ή πριν εκτελέσουν σαμποτάζ ή επιθέσεις αυτοκτονίας κρατούνται με ασφάλεια σε διάφορα μέρη της Ροζάβα. Τα μέλη που ακόμη ανακρίνονται κρατούνται σε απομόνωση, αλλά εκείνοι των οποίων η ανάκριση έχει ολοκληρωθεί, έχουν τεθεί σε προσωρινή κράτηση και επιτρέπεται μια εβδομαδιαία οικογενειακή επίσκεψη. Μία φορά την εβδομάδα από τις 9 το πρωί έως τις 14:00 τα μέλη ISIS μπορούν να δεχτούν επίσκεψη από τις οικογένειές τους από αραβικές ή άλλες χώρες. Εκτιμάται ότι υπάρχουν σήμερα περίπου 400 μέλη ISIS υπό κράτηση στην Ροζάβα. Μιλήσαμε με ορισμένους κρατούμενους σε μια στρατιωτική φυλακή στην Ροζάβα.

200 δολάρια την εβδομάδα αποστέλλονται
Οι δεσμοφύλακες είπαν πως δεν βλέπουν τα μέλη του ISIS ως εχθρούς, καθώς δεν είναι στο πεδίο της μάχης, αλλά ως ανθρώπινα όντα και ότι στη φυλακή δεν υπάρχει κακομεταχείριση ή βασανιστήρια. Είπαν πως οι κρατούμενοι τρώνε τα ίδια με εκείνους που εργάζονται στη φυλακή και ότι θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μαζί τους χωρίς κανείς από την φυλακή να είναι παρών. Οι δεσμοφύλακες είπαν ότι εκτός από τους Άραβες κρατούμενους (από πολλές αραβικές χώρες) υπάρχουν επίσης Τούρκοι, Κούρδοι, Αφγανοί και Τουρκμένοι κρατούμενοι. Είπαν ότι κάθε κρατούμενος παραλαμβάνει εβδομαδιαία 200 $ από την οικογένεια του.

«Επειδή οι Κούρδοι πιστεύουν στη δημοκρατία»!
Ο Σαμίν Εμίν Μαρό είναι 32 ετών και είναι από την περιοχή Ζεζάα της Συρίας. Αυτός ήταν επικεφαλής μιας συμμορίας του ISIS, αποκαλείται «εμίρης» και έχει συμμετάσχει σε πολλές συγκρούσεις. Λέει ότι είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης με το YPG στο Τελ Χεμίς και προσθέτει ότι μάχονται τους Κούρδους επειδή υποστηρίζουν την δημοκρατία: «Πρέπει να καταργηθεί, δεδομένου ότι είναι αντι-ισλαμική». Ο Μαρό λέει ακόμα ότι: «Το Ισλαμικό κράτος αντιτίθεται στη δημοκρατία, διότι η δημοκρατία είναι ένα σύστημα που είναι σε αντίθεση με τους νόμους του Αλλάχ. Οι Κούρδοι πιστεύουν στη δημοκρατία, γι αυτό και ξεκινήσαμε τον πόλεμο εναντίον τους. Δεύτερον, το ISIS θέλει να δημιουργήσει ένα χαλιφάτο που θα καλύπτει Συρία, Ιράκ, Σαουδική Αραβία, Ιορδανία και Λίβανο. Αυτή τη στιγμή ο πόλεμός μας ως επί το πλείστον διεξάγεται στη Συρία, στο Ιράκ και στον Λίβανο, αλλά οι Κούρδοι έχουν δημιουργήσει ένα φράγμα εναντίον μας».
Ο Σαμίρ Εμίν Μαρό πρόσθεσε ότι το Ισραήλ ήταν επίσης στο στόχαστρό τους, λέγοντας ότι δεν θέλουν το Ισραήλ στη Μέση Ανατολή. «Δεν το έχουμε ξεχάσει. Μόλις απελευθερωθούμε, η Παλαιστίνη θα επιτεθεί στο Ισραήλ», είπε.

«Αν υπήρχε κακομεταχείριση θα το έλεγα»
Ο Μαρό είπε πως αντιμετωπίζονται καλά, προσθέτοντας: «Αν υπήρχε οποιαδήποτε κακομεταχείριση θα το έλεγα. Μετά από την ανάκριση, μας έφεραν εδώ. Όλοι σχεδόν εδώ είναι Άραβες. Κάποιοι πιάστηκαν σε σαμποτάζ. Μας επιτρέπουν μια επίσκεψη την εβδομάδα. Σήμερα ήταν μέρα επισκεπτηρίου και ήρθε ο πατέρας μου από την Ζεζάα. Η δίκη μου συνεχίζεται και δεν ξέρω τι θα συμβεί».

«Νοσηλεύτηκα στην Ούρφα και μετά επέστρεψα»
Ο Κερίμ Ελ Μιχλέφ είναι γύρω στα 20 και συνελήφθη αφού τραυματίστηκε σε μια σύγκρουση στην Σερεκανίγιε.
Αρχικά εντάχθηκε στην FSA, αλλά περίπου ένα χρόνο μετά εντάχθηκε στο ISIS όταν κάποιες ισλαμικές ομάδες εντός της FSA αποσκίρτησαν και εντάχθηκαν στο ISIS.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές συγκρούσεις και πληγώθηκε στο στομάχι και στο δεξί χέρι. Όταν τραυματίστηκε στην Τελ Αμπιγιάντ, τον πέρασαν μέσω των συνόρων στο Ακτσάκαλε και μετά από δίμηνη νοσηλεία στην Ούρφα, επέστρεψε στην Συρία. Ο Μιχλέφ είπε: «Σε συγκρούσεις συλλάβαμε καθεστωτικούς στρατιώτες ή σιίτες Σύμφωνα με εμάς είναι άπιστοι και αξίζουν να πεθάνουν. Ο Αλλάχ εντέλει να πεθάνουν. Μέλη της ομάδας μου έκοψαν κεφάλια με μπαλτάδες και μαχαίρια, αλλά εγώ όχι. Οι αποκεφαλισμοί αυτοί βιντεοσκοπήθηκαν».

«Όλοι όσοι είναι αντίθετοι με εμάς είναι άπιστοι»
Το μέλος της ISIS υποστηρίζει πως ενεπλάκησαν σε έναν ιερό πόλεμο, στον οποίο όλοι οι αντίθετοι είναι άπιστοι και εξέφρασε την πίστη του για την εγκαθίδρυση του χαλιφάτου. Ο Μιχλέφ είπε πως η ISIS ήταν μια οργάνωση ομπρέλα, ότι υπήρχαν συνδεδεμένες οργανώσεις σε χώρες όπως η Συρία, το Ιράκ, το Λίβανο, την Τυνησία, την Ιορδανία και τη Λιβύη και ότι είχαν δώσει όρκο υποταγής στον «χαλίφη Αμπού Μπακίρ Αλ Μπαγκντάντι».

«Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε κουρδικό πετρέλαιο»
Ένας άλλος κρατούμενος, ο Αμπάντ Μααρούφ, πιστεύει πως όλοι όσοι αντιτίθενται στο ISIS είναι άπιστοι. Ο Μααρούφ λέει: «… Υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου στο Ριμελάν και σε άλλα μέρη στην κουρδική περιοχή. Θέλουμε να τα πάρουμε. Αυτή η περιοχή είναι πλούσια και αυτοί είναι άπιστοι, γι αυτό ξεκινήσαμε πόλεμο εναντίον των Κούρδων». Πρόσθεσε ότι το «ισλαμικό κράτος» μπήκε παντού στη Συρία και ότι ο στόχος τους είναι να καλύψουν ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Ο Μααρούφ είπε ότι υπήρχαν πολλοί άνθρωποι, ομάδες, οργανώσεις και οργανώσεις στην Τουρκία που τους υποστήριζαν, και ότι πολλοί άνθρωποι ήρθαν από την Τουρκία για να αγωνιστούν μαζί τους.

«Το πετρέλαιο πωλείται στην Τουρκία»
Ο Μααρούφ είπε ότι το ISIS στέλνει πετρέλαιο με βυτιοφόρα οχήματα από διάφορες περιοχές, που αρχικά μέσω Ράκκας περνάνε σε Ακτσάκκαλε και Κίλις και πουλιούνται στην Τουρκία. Πρόσθεσε ότι το πετρέλαιο ήταν επίσης αντλείται μέσω πρωτόγονων αγωγών και ότι στέλνεται και ντίζελ.



Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 12/12/2014
Πηγή «Τουρκικά Νέα»

Μετάνιωσαν για τα εγκλήματά τους, αλλά δεν τους πιστεύει κανείς

Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος, τώρα αιχμάλωτοι των Κούρδων κάπου στη βόρεια Συρία, οδηγήθηκαν με τα μάτια κλειστά σε δημοσιογράφο του CNN και του μίλησαν για το πώς είναι η ζωή ενός τζιχαντιστή που πολεμά για το Ισλαμικό Κράτος.

Ένας αιχαμάλωτος, ο Σουλεϊμάν, είναι Σύρος και ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος φοβούμενος για την ασφάλεια της οικογένειάς του.
Λέει ότι ποτέ δεν βρέθηκε σε εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος αλλά ομολόγησε ότι ήταν μέλος πυρήνα τζιχαντιστών, οι οποίοι σχεδίασαν και εκτέλεσαν βομβιστική επίθεση, με παγιδευμένο αυτοκίνητο, έξω από κουρδική βάση. Πιστεύει ότι αυτή η επίθεση σκότωσε τον ίδιο τον ανιψιό του ενώ ισχυρίζεται ότι πληρώθηκε 3.600 δολάρια για να εκτελέσει την αποστολή.
«Το Ισλαμικό Κράτος μας είπε ότι πολεμάμε για το Ισλάμ και Δικαιοσύνη», λέει ο Σουλεϊμάν στο CNN, «αλλά μας είπαν ψέμματα. Χρησιμοποίησαν τα μυαλά μας και τη φτώχεια μας».

Ο επόμενος αιχμάλωτος που συνάντησε ο δημοσιογράφος του CNN είναι μόλις 19 χρονών, τουλάχιστον έτσι λέει ο ίδιος.
Ο Καρίμ είπε στο CNN ότι πληρώθηκε 2.000 δολάρια για να πολεμήσει με το Ισλαμικό Κράτος στην πρώτη γραμμή των μετώπων στη Συρία για ένα χρόνο, και έχει και τραύματα από μάχες που το αποδεικνύουν.
«Τραυματίστηκα στο στομάχι τρεις φορές», λέει. Επίσης έχει άσχημες ουλές στο δεξί του χέρι από άλλο τραύμα από σφαίρα. Ισχυρίζεται ότι το Ισλαμικό Κράτος δίνει ναρκωτικά στους άνδρες του πριν τους στείλει στη μάχη. «Μας έδιναν ναρκωτικά», λέει ο Καρίμ. «Παραισθησιογόνα χάπια που σε κάνουν στη μάχη να μην νοιάζεσαι εάν θα ζήσεις ή θα πεθάνεις».

Ο Καρίμ λέει ότι πολέμησε για ένα ολόκληρο χρόνο με το Ισλαμικό Κράτος. Σε άλλους τζιχαντιστές το Ισλαμικό Κράτος υποσχόταν ότι θα τους δώσει γυναίκες. Οι περισσότεροι ένοπλοι, εκεί που πολεμούσε, ήταν ξένοι, λέει και υπήρχε σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας διότι δεν μιλούν την τοπική συριακή διάλεκτο της αραβικής. Ο Καρίμ μάλιστα αναφέρει ότι γνώρισε και τζιχαντιστή από την Κίνα (προφανώς Ουιγούρο Τούρκο).

Πριν αιχμαλωτιστεί από τους Κούρδους, ο Καρίμ είδε το Ισλαμικό Κράτος να αποκεφαλίζει πολλούς από τους αιχμαλώτους του.

«Όταν το Ισλαμικό Κράτος εισέρχεται σε μια περιοχή, οι άνθρωποι που δεν αποδέχονται τη Σαρία θεωρούνται αποστάτες», λέει. «Όλοι πρέπει να ακολουθήσουν το Ισλαμικό Κράτος. Όποια γυναίκα δεν καλύπτει το πρόσωπό της, χάνει το κεφάλι της».

Ο τελευταίος αιχμάλωτος που συνάντησε το CNN ήταν ο Τζαμπέρ, ένας πρώην δάσκαλος και πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος ομολόγησε βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Τζαμπέρ τι θα πάθαινε ο ίδιος εάν έπεφτε σε περίπολο του Ισλαμικού Κράτους. «Η μοίρα σου θα ήταν ο θάνατος», λέει ο Τζαμπέρ στον δημοσιογράφο. «Θα σε βασάνιζαν, σίγουρα, ίσως να σε αποκεφάλιζαν ή να σου έκοβαν τα χέρια. Δεν θα τελείωνες απλά με μια σφαίρα στο κεφάλι».

Και οι τρεις αιχμάλωτοι ισχυρίζονται,σύμφων με το tribune.gr, ότι μετάνιωσαν που εντάχθηκαν και πολέμησαν με το Ισλαμικό Κράτος και ζητάνε από τους Κούρδους να τους συγχωρέσουν. Οι Κούρδοι όμως είναι βέβαιοι, ότι εάν τους απελευθερώσουν θα επιστρέψουν τρέχοντας στο Ισλαμικό Κράτος.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]