Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί ο Τσίπρας δεν ξεκαθαρίζει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ;

Για την τεράστια ζημιά που υφίσταται αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία από τις φημολογίες και τα διάφορα φθηνά κομματικά παιχνίδια καθώς και για την καλλιέργεια κλίματος φόβου και ανασφάλειας ευθύνονται κατά τη γνώμη μου και οι δύο αντίπαλες παρατάξεις, τόσο η συγκυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σαμαράς και Βενιζέλος αντιλαμβάνονται ότι δίνουν αγώνα επιβίωσης των σάπιων κομματικών μηχανισμών τους και δεν διστάζουν να μετέλθουν κάθε θεμιτού και αθέμιτου μέσου για να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία.
Επομένως και ο Στουρνάρας ως πρόσωπο που εξαρτάται άμεσα από τα πολιτικά αφεντικά του και οφείλει την αναρρίχησή του στις κομματικές του διασυνδέσεις θα κάνει υπάκουα ό,τι του ζητηθεί και θα παίξει όποιον ρόλο του ανατεθεί.

Ο Τσίπρας όμως αν ήθελε πραγματικά να βάλει τέλος σε όλη αυτή την κατασυκοφάντηση του κόμματός του και των θέσεών του, αλλά και να αποστομώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, θα μπορούσε πολύ εύκολα να βγει σε μία από τις πολλές διακαναλικές συνεντεύξεις που δίνει αυτόν τον καιρό, πλαισιωμένος από τα κορυφαία στελέχη του, και να πει καθαρά και ξάστερα τα ακόλουθα πολύ συγκεκριμένα πράγματα:

1) Ότι δεν τίθεται κανένα θέμα υποχρέωσης των καταθετών σε αναγκαστικό δάνειο προς το κράτος, και ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα σεβαστεί απολύτως και χωρίς καμία επιφύλαξη την κυριότητα του συνόλου των καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα χωρίς κατώτερο όριο και χωρίς να υποκρύπτει καμία σκέψη για περιορισμό της κίνησης κεφαλαίων.

2) Ότι όποια λύση του προβλήματος του δημόσιου χρέους επιδιώξει να βρει ο ΣΥΡΙΖΑ θα την πετύχει εντός του ευρώ, και πως δεν υπάρχει ούτε plan B, ούτε plan C ούτε οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική λύση εκ μέρους του η οποία να προβλέπει την επιστροφή της χώρας στη δραχμή, ακόμη κι αν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές μας δεν εξελιχθούν όπως θα ήθελε η ελληνική πλευρά.

Θα αρκούσε να βγει δημοσίως ο Τσίπρας και να αναλάβει αυτές τις πολύ κρυστάλλινες και ουσιαστικές δεσμεύσεις έναντι του ελληνικού λαού, παρόντων όλων των στελεχών του, και θα σταματούσε αυτομάτως όλη η ελεεινή σπέκουλα και παραφιλολογία που επιχειρεί να τρομοκρατήσει το εκλογικό σώμα αλλά και τους βουλευτές.

Γιατί όμως δεν το κάνει;
Γιατί επιτρέπει στα στελέχη του να δηλώνουν τη μια μέρα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη και την άλλη ότι η δραχμή δεν είναι ταμπού;
Γιατί έχει από τη μία πλευρά τον Σταθάκη, τον Παπαδημούλη και τον Μητρόπουλο να τηρούν μία ήπια και συνετή στάση ενώ ταυτόχρονα ο Βίτσας, ο Λαφαζάνης, ο Λαπαβίτσας και άλλοι αφήνουν σαφώς να εννοηθεί πως στη φαρέτρα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πάντα και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα;
Γιατί ο Τσίπρας δεν κατακεραυνώνει τον Γλέζο ή οποιονδήποτε άλλον κάνει λόγο για κούρεμα των καταθέσεων υπέρ του κράτους;

Είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που είναι αυτή τη στιγμή πανίσχυρος και δεν αντιμετωπίζει κανενός είδους εσωκομματική αμφισβήτηση, επομένως άνετα θα μπορούσε να "κόψει τα φτερά" όσων επιχειρούν εκούσια ή ακούσια να του φράξουν τον δρόμο προς την εξουσία.

Υιοθετώντας μια επιτηδευμένη ασάφεια, πολυγλωσσία και θολούρα στις προγραμματικές του δηλώσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μόνος του πυρομαχικά στους πολιτικούς του αντιπάλους για να βάλουν εναντίον του, συνεπώς δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να παραπονιέται και να εξανίσταται για την επικίνδυνη τροπή που παίρνει η πολιτική αντιπαράθεση.

Δεν υπάρχει πραγματικά άλλη λογική εξήγηση γι’ αυτό το φαινόμενο από το ότι η αοριστία αυτή βολεύει τον Τσίπρα για τους μετεκλογικούς πολιτικούς ελιγμούς του και γι’ αυτό δεν την τερματίζει αποφασιστικά.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Γιατί ο Τσίπρας δεν ξεκαθαρίζει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ;..........διοτι σαν αριστερος ειναι υπουλος και φυσικα αν ξεκαθαρισει τις θεσεις του συριζα,δεν θα τον ψηφισουν,πολυ απλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]