Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συμβούλιο συνεργασίας με απειλές πολέμου!

Φόβοι για πιθανά νέα κόλπα Νταβούτογλου στην Αθήνα
Ειδική σύσκεψη υπουργών στο ΥΠΕΞ για την προετοιμασία εν όψει των συναντήσεων του Δεκεμβρίου

Εν μέσω προκλήσεων, φραστικών επιθέσεων, απειλών (για λαϊκή κατανάλωση), αλλά και της διατύπωσης νέου casus belli σε βάρος της Ελλάδας σε περίπτωση που προχωρήσει στην ανακήρυξη ΑΟΖ, η Αθήνα προετοιμάζεται για τη σύγκληση του τρίτου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, το διήμερα 5-6 Δεκεμβρίου.
Με αυτό το αντικείμενο συγκαλείται σήμερα, στο υπουργείο Εξωτερικών, ειδική διυπουργική σύσκεψη, υπό την προεδρία του ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου, με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων υπουργών, προκειμένου να υπάρξουν ενημέρωση και συντονισμός, εν όψει των διμερών συναντήσεων και τη διαμόρφωση ατζέντας των συζητήσεων.

Ψυχροπολεμικό κλίμα
Και ενώ η Άγκυρα φροντίζει κατά την πάγια τακτική της να καλλιεργεί ψυχροπολεμικό κλίμα πριν από τις συναντήσεις Σαμαρά – Νταβούτογλου, η ελληνική πλευρά λαμβάνει μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε διπλωματική «εκτροπή» κατά την παρουσία της τουρκικής αντιπροσωπείας στην Αθήνα.

Ήδη καταγράφονται φωνές αναλυτών που προειδοποιούν για ενδεχόμενη πρόκληση –τύπου Αλβανού προέδρου στο Βελιγράδι- επισημαίνοντας ότι, ούτως ή άλλως, αποτελεί παρακινδυνευμένη ενέργεια η σύγκλιση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, με την Άγκυρα να καταπατά την Κυπριακή ΑΟΖ και να απειλεί εκ νέου με πόλεμο την Ελλάδα.
Η διυπουργική συνάντηση είχε προγραμματιστεί για τις 12 μ.μ. το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών.
Με το ίδιο θέμα της προετοιμασίας του τρίτου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας Τουρκίας, αλλά και στο πλαίσιο των τακτικών πολιτικών ελληνοτουρκικών διαβουλεύσεων, έχει προγραμματιστεί συνάντηση του γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Αναστάσιου Μήτσιαλη, με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, πρέσβη Φεριντούν Σινιρλίογλου, την Κυριακή.

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]