Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Οι φωτογραφίες στο Facebook είναι αντίθετες με το Ισλάμ

«Οδηγία» χρήσης των κοινωνικών δικτύων από την Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας (Diyanet). Η κοινοποίηση προσωπικών φωτογραφιών στο Facebook και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ανάρμοστη και αντίθετη με το Ισλάμ, αναφέρει η Διεύθυνση.

Η Diyanet υπάγεται απευθείας στο πρωθυπουργικό γραφείο και είναι η ανώτερη αρχή σε ό,τι αφορά τα θρησκευτικά ζητήματα.

«Αντιβαίνει στη θρησκεία να εκθέτει ένα άτομο την ιδιωτική του ζωή στις εικονικές πλατφόρμες και να την μοιράζεται με άλλα άτομα» αναφέρει η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων.

Ζητά «προσοχή απέναντι σε αυτό τον κίνδυνο», τονίζοντας ότι «χρειάζεται προσευχή στο Θεό για να αποτραπούν οι αμαρτίες».

Και προσθέτει στις υποδείξεις, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα Haberturk, ότι οι πολίτες πρέπει «να ασχοληθούν με πιο χρήσιμα πράγματα».

Η Diyanet αναφέρει στη συνέχεια πως άνδρες και γυναίκες έχουν το ίδιο δικαίωμα να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, αλλά οι πολίτες πρέπει να προστατεύουν την ιδιωτική τους ζωή, και να ακολουθούν τον τρόπο ζωής του Ισλάμ.

Η Τουρκία βυθίζεται, πλέον, με πολυ γοργά βήματα στο αυστηρό Ισλάμ και τους κανόνες που αυτό επιβάλε, ελέω του "σουλτάνου" Ερντογάν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]