Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καταχθόνιο σχέδιο για νέο μνημόνιο

Ανεβάζουν στα ύψη τα spreads για να μην μπορέσει ποτέ η χώρα να βγει στις αγορές. Μας θέλουν αιχμάλωτους για πάντα

Η Τρόικα μαζί με τα ισχυρά λόμπι των δανειστών, εκτίναξαν στην κυριολεξία τα spreads των ελληνικών ομολόγων που έφτασαν ήδη στις 683 μονάδες, αποκλείοντας την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και προετοιμάζοντας το έδαφος για νέο μνημόνιο, που θα αποτελειώσει το λαό και την οικονομία.

Στην ουσία το κλίμα που δημιουργείται στις αγορές, παραπέμπει ευθέως σε κατάσταση χρεοκοπίας. Γιατί η άνοδος των spreads, συνδυάζεται με το συνολικό εσωτερικό και εξωτερικό χρέος της χώρας, που εκτιμάται στα 730 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά και την ασφυξία που προκαλεί στη χώρα η έλλειψη ρευστότητας και η απουσία κάθε επενδυτικής δραστηριότητας.

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου δείχνει να τα έχει χαμένα. Στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στην εναγώνια προσπάθειά τους για να διασωθούν, ρίχνουν στην πιάτσα σενάρια για κυβέρνηση εθνικής ανάγκης, αλλά οι εξελίξεις έρχονται και είναι καταιγιστικές.
Το μνημόνιο έφερε την απόλυτη χρεοκοπία, γιατί εκτός από το δημόσιο χρέος, που εκτινάχτηκε στα ύψη σε σχέση με το ΑΕΠ, δημιούργησε και ένα γιγαντιαίο ιδιωτικό χρέος, που παραλύει στην κυριολεξία κάθε οικονομική δραστηριότητα.

Τράπεζες, επιχειρήσεις, μικρομεσαίοι επαγγελματίες και δημόσιο, είναι εγκλωβισμένοι σε ένα φαύλο κύκλο, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη κάθε υγιής οικονομικό δραστηριότητα. Όλοι χρωστάνε σε όλους και το κράτος εισπράττει κάποια χρήματα μόνο από τα χαράτσια που βάζει στα ακίνητα.

Η ασφυξία που έχει προκαλέσει στην αγορά η έλλειψη ρευστότητας, τσακίζει ό,τι απέμεινε όρθιο από μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ τα λουκέτα έχουν γενικευτεί, 6,5 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ζήτηση ακόμα και σε προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Χαρακτηριστική στην κατεύθυνση αυτή, είναι η μείωση του τζίρου κατά 40% που σημειώθηκε στις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ, σε όλη την Ελλάδα.
Την κατάσταση αυτή που δημιούργησαν οι ξένοι τοκογλύφοι, εκμεταλλεύονται τώρα η τρόικα και τα κοράκια, προκειμένου να αλυσοδέσουν για πάντα τη χώρα. Γιατί ένα νέο μνημόνιο σημαίνει παράδοση άνευ όρων και γενικευμένη λεηλασία δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.
Σημαίνει φτώχεια, πείνα και δυστυχία για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών για πολλές δεκάδες χρόνια.
Σημαίνει αφρικανοποίηση της Ελλάδας. Το πολιτικό προσωπικό που πίστεψε τις υποσχέσεις της Μέρκελ για δήθεν γενναίο κούρεμα του δημόσιου χρέους, έρχεται τώρα αντιμέτωπο με τη σκληρή πραγματικότητα.

Παγιδευμένη η κυβέρνηση στα επικίνδυνα αδιέξοδα, εξακολουθεί να ροκανίζει χρόνο επιδεινώνοντας καθημερινά το οικονομικό κλίμα και προκαλώντας κοινωνικές εντάσεις που μπορεί να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Eφτασε σε σημείο να υπονομεύει η ίδια η κυβέρνηση την οικονομική σταθερότητα και την ασφάλεια του τραπεζικού συστήματος, με τις αθλιότητες στελεχών τους που προέτρεπαν δημόσια τον κόσμο να πάρει τις καταθέσεις από τις τράπεζες, στην περίπτωση εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα βουλιάζει στην απόλυτη σήψη και ανυποληψία, αλλά ακόμα δεν έχει αποφασίσει να προχωρήσει στο αυτονόητο που είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, γιατί έχει ακόμα να τακτοποιήσει εκκρεμότητες και απαιτήσεις της τρόικας.

Προφανώς επιδιώκουν να ολοκληρώσουν την καταστροφή και πριν την πολιτική τους συνταξιοδότηση, είναι πρόθυμοι να βάλουν την υπογραφή τους για την απόλυση δέκα χιλιάδων υπαλλήλων, τη νέα μείωση μισθών και συντάξεων, τις ομαδικές απολύσεις και άλλες απαιτήσεις των τοκογλύφων.
Μόνο που κάθε μέρα γίνονται και περισσότερο επικίνδυνοι φτάνοντας σε σημείο γελοιότητας.

Οι σκηνές απείρου κάλλους που διαδραματίστηκαν χθες στο υπουργείο Οικονομικών όπου η συνάντηση με την τρόικα καθυστέρησε για 2,5 ώρες γιατί πλακώθηκαν, ο Χαρδούβελης με τον Λαζαρίδη, δείχνουν την απόλυτη σήψη στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
Eνα άλλο γεγονός που δείχνει την αναξιοπιστία της κυβέρνησης, είναι η παραίτηση τριών γενικών γραμματέων προκειμένου να συμμετέχουν στις εκλογές.

Οι τρεις γενικοί γραμματείς θεωρούν βέβαιο ότι θα προκηρυχθούν αιφνιδιαστικά οι εκλογές, γιαυτό παραιτήθηκαν και ετοιμάζονται για τη μάχη του σταυρού.

Πηγή KontraNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]