Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τραγική εικόνα από μια διαλυμένη κυβέρνηση


Αντi να διαπραγματεύονται με την τρόικα, προσπαθώντας να περισώσουν ότι είναι δυνατό, τσακώνονται μεταξύ τους.

Σε οπερέτα εξελίχθηκε η πρώτη μέρα των απ` ευθείας επαφών κυβέρνησης και τρόικα, με αρνητικό πρωταγωνιστή, τον περιβόητο Χρύσανθο Λαζαρίδη. Αιτία της ιλαροτραγωδίας, που εξελίχθηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των τροϊκανών και δείχνει την εικόνα διάλυσης του κυβερνητικού θιάσου , ήταν η επιμονή του εξ απορρήτων του πρωθυπουργού, στις διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου και των συναρμόδιων υπουργών με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Ελα, όμως, που, προηγουμένως, είχε απορριφθεί αίτημα του ΠΑΣΟΚ, να παρίστανται εκπρόσωποί του στις διαπραγματεύσεις, οπότε η παρουσία του κ. Λαζαρίδη, έστω και με την ιδιότητα του πρωθυπουργικού συμβούλου, θεωρήθηκε, περίπου, casus belli.

Η παρουσία αυτή προκάλεσε τη δυσφορία του Ευάγγελου Βενιζέλου, που ενημερώθηκε σχετικά από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ενώ ενόχληση υπήρξε, σύμφωνα με πληροφορίες και απ` την πλευρά των τροϊκανών.

Στη σκιά αυτού του επεισοδίου, προκάλεσε εντύπωση και ποικίλα σχόλια, η νέα αναβολή στη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου, που, εκτός άλλου απροόπτου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα. Είναι η πρώτη φορά, ωστόσο, που οι δύο ηγέτες δε συναντώνται, πριν από την έναρξη των συνομιλιών με την τρόικα, ώστε να χαράξουν τη διαπραγματευτική γραμμή κι αυτό από μόνο του δείχνει το αλαλούμ και την εικόνα εμφυλίου, στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Ηταν, δηλαδή, που ήταν βαρύ το κλίμα... το έφαγε κι ο γάιδαρος. Το βαρύ κλίμα επιβάρυνε και η δήλωση-βόμβα του επικεφαλής του ESM, του Μηχανισμού Στήριξης δηλαδή, Κλάους Ρένγκλινγκ, που φρόντισε να... τινάξει στον αέρα την όποια διαπραγμάτευση για το χρέος, πολύ πριν αυτή ξεκινήσει, δηλώνοντας καθαρά ότι δεν υπάρχει καμιά ανάγκη ελάφρυνσής του, αφού είναι βιώσιμο!
Κι όλα αυτά, ενώ τα αδιέξοδα στις καθαυτό διαπραγματεύσεις με την τρόικα, με κορυφαίο σημείο διαφωνίας, το ύψος του δημοσιονομικού κενού, με την απόκλιση των δύο πλευρών, να υπερβαίνει το ένα δις, ενώ αντίστοιχη διαφωνία υπάρχει και ως προς το χρηματοδοτικό κενό.

Οι δυσκολίες, άλλωστε, δεν περιορίζονται μόνο στα ασφαλιστικά και εργασιακά, αφού, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της «Kontranews», στη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, οι εκπρόσωποι της τρόικας ζήτησαν επιτακτικά, περαιτέρω περικοπές, στις δαπάνες υγείας, αλλά και το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών.

Τα «greek statistics» του Σημίτη

Και μέσα σ` όλο αυτό το χαμό, προέκυψε ζήτημα πλαστών στατιστικών στοιχείων, όχι από τις κυβερνήσεις Καραμανλή, σύμφωνα με την κυρίαρχη προπαγάνδα της μνημονιακής εποχής, αλλά, κυρίως, της εποχής Σημίτη!

Εφτασε, μάλιστα, στο σημείο, ο ίδιος ο υπόδικος πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, να αναγνωρίσει ότι η χώρα μας, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς», ξαναμπαίνει στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών στατιστικών αρχών, εξ αιτίας της καθυστέρησης αποστολής των επίσημων στατιστικών στοιχείων, για τις δύο τελευταίες δεκαετίες (1995 έως 2013), το μεγαλύτερο και πιο κρίσιμο σημείο των οποίων αφορούσε την περίοδο της κυβέρνησης Σημίτη.

Γι` αυτό και στο ρεπορτάζ επανέρχεται, με αφορμή αυτή την καθυστέρηση, η συζήτηση για το βαθμό (δεν αμφισβητείται η παραποίηση αυτή καθαυτή) η παραποίηση των στατιστικών στοιχείων, από την κυβέρνηση Σημίτη και η σύνδεσή τους με την ένταξη της χώρας μας στο ευρώ….

Πηγή KontraNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]