Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έχουν μπερδέψει τα μπούτια τους!

Η μπάλα έχει χαθεί κάπου μεταξύ τζιχαντιστών, Κούρδων, Τούρκων, Ιρανών και του… Μπασάρ αλ Άσαντ. Μπορεί οι ΗΠΑ να συσπειρώνουν συμμάχους για το νέο πόλεμο με το «άγνωστο», το τοπίο όμως γίνεται όλο και πιο χαοτικό όταν αντιλαμβάνεται κανείς την… απολύτως ρευστή εξέλιξη σε όλα τα υπόλοιπα, γνωστά, μέτωπα που απασχολούσαν τη Δύση μέχρι πρόσφατα.

Μέσα σε λίγες μόλις ημέρες από την έναρξη των βομβαρδισμών κατά θέσεων των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους», το ντόμινο των γεωπολιτικών ανακατατάξεων δεν έχει τέλος, ενώ οι τεχνικές / πρακτικές δυσκολίες –με όλα τα «λάθη» που αυτές συνεπάγονται- της εναέριας εκστρατείας, συμβάλλουν με «το κατά δύναμη» στη δημιουργία ενός ακόμη μεγαλύτερου χάους…

Τι να πρωτοπιάσει κανείς;
Σε επίπεδο συμμαχιών και περιφερειακών ισορροπιών, τα τελευταία μόνο 24ωρα παρακολουθούμε την Τουρκία να ζητάει από τη Βουλή το «πράσινο φως» για να συγκρουστεί με το «Ισλαμικό Κράτος», την ίδια στιγμή που η Σαουδική Αραβία στέλνει ενισχύσεις στους «μετριοπαθείς» αντάρτες του Λιβάνου, μία «ομάδα» την οποία ενισχύει με όπλα και το Ιράν!

Επίσης, και μέσα σε όλο αυτό, οι ΗΠΑ προσπαθούν να ψελλίσουν δια στόματος της πρέσβη τους στον ΟΗΕ Σαμάνθα Πάουερ ότι η ανατροπή του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία (του οποίου οι εναπομείνασες δυνάμεις συγκρούονται με τους τζιχαντιστές) παραμένει ο ένας από τους βασικούς στόχους της επέμβασης στην περιοχή…

Φυσικά, ουδεμία σημασία έχει το γεγονός ότι η κατάσταση στο έδαφος είναι τόσο χαοτική που πριν από λίγες ημέρες οι συμμαχικές δυνάμεις παρ’ ολίγον να βομβαρδίσουν ένα από τα βασικότερα αρχηγεία των αντικαθεστωτικών και συμμάχων τους στη Συρία (με αποτέλεσμα ορισμένες ομάδες αντικαθεστωτικών που μέχρι πρόσφατα λάμβαναν βοήθεια από τη Δύση να φτάσουν σε σημείο να καταδικάζουν την εκστρατεία ως παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας!), ούτε το ότι ο ιρακινός στρατός (τον οποίο εκπαιδεύουν, υποτίθεται, πυρετωδώς τους τελευταίους μήνες) έριξε πακέτο… τροφίμων και πυρομαχικών στους μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους»!

Πώς απαντάει η Ουάσιγκτον σε όλες αυτές τις εξελίξεις;
Ανακοινώνοντας την κλιμάκωση των «αποτελεσματικότατων» βομβαρδισμών… και την ίδια ώρα αναγνωρίζοντας διαμέσου υψηλόβαθμων στρατιωτικών αξιωματούχων της πως «είναι ξεκάθαρο σε όλους πως αυτός ο πόλεμος δεν μπορεί να νικηθεί μόνο με βομβαρδισμούς».

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε…

Πηγή εφημ. «Το Ποντίκι»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]