Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ΟΗΕ ζήτησε από την Άγκυρα να αποσύρει το «Barbaros»

Έρογλου: «Απαράδεκτο να αναμένει ο ΟΗΕ από την Άγκυρα ο ΟΗΕ να τερματίσει τις μελέτες»

Ο Ντερβίς Έρογλου, σε δηλώσεις του για την επίσκεψη του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Άγκυρα, είπε ότι οι «απαιτήσεις του δεν ήταν θετικές» και ότι «είναι απαράδεκτο να αναμένει από την Άγκυρα ο ΟΗΕ να τερματίσει τις μελέτες στην περιοχή και να αποσύρει τα πλοία της».

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης υποστήριξε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά προωθεί παρελκυστική πολιτική και τακτική, με σκοπό να φύγει από το τραπέζι του διαλόγου και κάλεσε τον ΟΗΕ να το αντιληφθεί αυτό και να αντιδράσει.

Ο κ. Έρογλου υποστήριξε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν επιθυμεί «ισότιμο συνεταιρισμό στη βάση πολιτικής ισότητας».

Ανέφερε ακόμη ότι, αν οι Ελληνοκύπριοι λάβουν μέτρα στο θέμα των υδρογονανθράκων, αντίστοιχες κινήσεις θα κάνει και η τουρκική πλευρά, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα διεξάγει σεισμικές έρευνες στην περιοχή, «κατόπιν αιτήματος της τουρκοκυπριακής πλευράς».

Ακόμη, ο κ. Έρογλου είπε ότι οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες μπορεί να εξυπηρετούν την τακτική της ελληνοκυπριακής πλευράς να κερδίσει χρόνο, κατά την έκφρασή του, αλλά οι Τουρκοκύπριοι θέλουν να επιστρέψει η ελληνοκυπριακή πλευρά στο διάλογο.

Σε ερώτηση για το πώς φαντάζεται το ψευδοκράτος σε 20 χρόνια, ο Ερογλου είπε ότι, όσο η ελληνοκυπριακή πλευρά συνεχίζει να έχει την ίδια στάση και να μην επιθυμεί λύση, παρά τις προσπάθειες των Τουρκοκυπρίων, όπως υποστήριξε, το ψευδοκράτος «θα πάρει τη θέση που του αξίζει στη διεθνή κοινότητα και θα αναγνωριστεί».

Σχόλιο ιστολογίου: Φυσικά σε όλους είναι αντιληπτή η διαφορά μεταξύ των λέξεων "ζήτησε" και "απαίτησε". Δυστυχώς, ο ΟΗΕ, ενισχύοντας τα σενάρια εκείνα που αναφέρονται πως η τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα οφείλεται σε υπόγεια στήριξη (ή και συμφωνία) της Τουρκίας από συγκεκριμένες χώρες της Δύσης (ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία). Κι αυτό, επειδή ο ΟΗΕ "ζήτησε" αλλά δεν τόλμησε να "απαιτήσει" (με απειλή άμεσων βαρύτατων κυρώσεων) από την Τουρκία την απομάκρυνση του "Μπαρμπαρός".


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]