Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Έρογλου "καρφώνει" τον Αναστασιάδη για κρυφές συμφωνίες...!

Μεγάλες διαφορές στις θέσεις της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς διαπιστώνει ο Ντερβίς Έρογλου ο οποίος έκανε δηλώσεις σε τουρκικό κανάλι, από τη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Έρογλου ανέφερε πως από το 1974 η ελληνοκυπριακή πλευρά λέει στον κόσμο της ότι “όλοι οι άνθρωποι θα γυρίσουν πίσω, όλα όσα χάθηκαν θα επιστραφούν, θα φύγει ο

τουρκικός στρατός και η επανένωση θα γίνει στο πλαίσιο της Κυπριακής Δημοκρατίας”, που δεν είναι εφικτά.

Πρόσθεσε ότι η ελληνοκυπριακή ηγεσία δυσκολεύεται να πει στον κόσμο ότι όλα όσα θέλουν δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν και ότι δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία με “ακραίες απαιτήσεις”.

Είπε ότι μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέσω του πάρε – δώσε και μια προσέγγιση που θα είναι επωφελής για όλους (win – win).

Αναφέροντας ότι είχε προτείνει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να γίνει τριμερής συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, πρόταση που απορρίφθηκε από πλευράς του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση στη Γενεύη μετά την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Έκανε επίσης λόγο για “αλλεργία” της ελληνοκυπριακής πλευράς στον όρο “πάρε – δώσε” γιατί, κατά τον ίδιο, για τόσα χρόνια η ηγεσία των Ελληνοκυπρίων υποστηρίζει ότι “θα πάρουμε”, συμπληρώνοντας ότι για να υπάρξει συμφωνία πρέπει να γίνει πάρε – δώσε.

Υποστήριξε ακόμη ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τους είπε πως “γνωρίζω ότι θα γίνει πάρε – δώσε αλλά δεν επιθυμώ αυτό να γραφτεί στο ανακοινωθέν” και ότι αντί αυτού γράφτηκαν οι λέξεις προσέγγιση “επωφελής και για τις δύο πλευρές” (win – win).

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται από το 1968, ότι το Κυπριακό δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα και ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν δύο «κράτη» στα γεωγραφικά “όρια που δημιουργήθηκαν το 1974”.

Οπότε, το ζήτημα που προκύπτει είναι το γιατί ο κ. Αναστασιάδης (τονίζουμε πως είναι ο πρόεδρος της Κύπρου) απέκρυψε την αλήθεια περί των συμφωνιών του και πόσοι από τους συνεργάτες του ή τον πολιτικό κόσμο της Κύπρου γνώριζαν αυτό το "πάρε- δώσε"...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]