Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καλπάζει(!) η φτώχεια στην «πλούσια» Τουρκία

Το 13% των πολιτών ζει σε «μόνιμη» ανέχεια, σύμφωνα με έκθεση – σοκ

Προς τα έξω, φροντίζει με κάθε τρόπο να πουλάει την εικόνα της υπερδύναμης, τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.
Μιάς χώρας που «θέλει, αλλά και ταυτόχρονα μπορεί» να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο, ρόλο ειρηνοποιού, στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, η οποία ειδικά τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει τεράστιο γεωπολιτικό, όσο βέβαια και οικονομικό ενδιαφέρον.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας του Στατιστικού Ινστιτούτου της Τουρκίας, η κατάσταση που επικρατεί εντός των συνόρων είναι εντελώς διαφορετική, σχεδόν ζοφερή, για τους πολίτες της, που σε καμία περίπτωση δεν ζουν ζωή ανάλογη με αυτή που διαφημίζεται μέσω των τηλεοπτικών σήριαλ.

Μόνο δύο στους 10 τούρκους μπόρεσαν να κάνουν διακοπές μίας εβδομάδας, ένας στους δύο τούρκους δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει έκτακτα έξοδα και τα τρία τέταρτα του πληθυσμού αδυνατούν να αντικαταστήσουν τα φθαρμένα έπιπλα του σπιτιού και τα χαλασμένα είδη οικιακής χρήσης.

Και αυτά δεν είναι παρά μόνο μερικά από τα στοιχεία που περιγράφουν την οικονομική κατάσταση της Τουρκίας του παντοδύναμου πολιτικά Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Έρευνα

Πάντα σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε το 2013 αλλά δόθηκε μόλις προχθές στη δημοσιότητα, το 15% του τουρκικού πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, την ώρα που υπάρχει και το 13% των τούρκων πολιτών που ζουν σε κατάσταση «μόνιμης ανέχειας». Παράλληλα, το 40% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ζει σε σπίτι που παρουσιάζει προβλήματα τεχνικής φύσης, τα οποία όμως δεν μπορεί να επισκευάσει, ενώ από την έρευνα αποκαλύφθηκε ακόμη ότι κατά τους χειμερινούς μήνες 4 στα 10 νοικοκυριά παγώνουν, καθώς δεν έχουν χρήματα για θέρμανση. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 ένας στους τρεις τούρκους πολίτες δεν ήταν σε θέση να πληρώσει το ενοίκιο ή το στεγαστικό του δάνειο ή να έχει θέρμανση τον χειμώνα ή να καταναλώσει κρέας μία φορά την εβδομάδα.

Ως θετικό στοιχείο παρουσιάζεται το γεγονός ότι φαίνεται πως υπάρχει, παρ’ όλα αυτά, εντυπωσιακή βελτίωση της οικονομίας από το 2001 έως και σήμερα, δηλαδή κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον Ερντογάν, περίοδο κατά την οποία τριπλασιάστηκε το τουρκικό ΑΕΠ και ταυτόχρονα μεγάλωσε κατά 11 φορές ο αριθμός των πλουσίων.

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]