Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ογκόλιθος και ο νάνος

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Ο καθένας έχει τις απόψεις του για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κώστα Μητσοτάκη και άλλους ογκόλιθους της ελληνικής πολιτικής σκηνής.
Και δεν τοποθετώ την λέξη ογκόλιθοι σε εισαγωγικά, διότι πιστεύω πως, είτε διαφωνεί κανείς μαζί τους είτε όχι, είχαν τα κότσια και τολμούσαν να πάρουν αποφάσεις. Και οι τρεις άφησαν το στίγμα τους στην πατρίδα μου, αλλά η ιστορία θα αποφασίσει αν έπραξαν καλώς…

Πιστεύω ότι ο Καραμανλής μπορούσε και έπρεπε να στείλει τον ελληνικό στρατό στην Κύπρο τον Αύγουστο του 1974, και υποστηρίζω πως ο κ. Μητσοτάκης δεν έπαιξε «καθαρό ρόλο» σε ό,τι αφορά το Κυπριακό.
Τους Έλληνες που γεννηθήκαμε στο νησί νιώθαμε πως μας είχε ξεγραμμένους.
Αντιθέτως, ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν πάντα ένας ισχυρός υποστηρικτής της Κύπρου και συνέδεσε το όνομά του με τους αγώνες της σε σημείο ταύτισης με τους Ελληνοκυπρίους.

Ο υιός του, ο Γιώργος Παπανδρέου, υποστήριξε παθιασμένα το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν, και σε αμερικανικό τηλεγράφημα αναφέρεται ότι συνομίλησε με τον αμερικανό πρέσβη για το «πως θα επιβληθεί» το ρατσιστικό κείμενο στους Έλληνες της Κύπρου.
Επιεικώς, ήταν μία απαράδεκτη πράξη.

Προς τι η εισαγωγή, θα αναρωτηθείτε. Απλώς μου έκανε εντύπωση ότι ο πρώην πρωθυπουργός οργάνωση εορτή για τον πατέρα του, με αφορμή την 3η του Σεπτέμβρη, ενώ δεν αποδέχθηκε ποτέ τις ιδέες του, που συνεπήραν εκατομμύρια Έλληνες.
Δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων σε κανένα θέμα του πατέρα με τον υιό και θα αποδεχθώ δημόσια διάψευση με στοιχεία. Αισθάνομαι επίσης πως όταν επιχειρήθηκε η φυλάκιση και η διαπόμπευσή του, ο Ανδρέας στηρίχθηκε μόνο από τους φίλους. Όχι από την οικογένειά του και θα δεχθώ ότι η όποια κόντρα τότε και η πίκρα του Γιώργου Παπανδρέου οφειλόταν στην απόφαση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ να αποκαταστήσει τη Δήμητρα Λιάνη.

Ο πρώην πρωθυπουργός επιχείρησε να χρησιμοποιήσει τον πατέρα του για να προετοιμάσει το δικό του «come back». Ήταν τραγικό το λάθος του, διότι φάνταζε πολύ μικρός μπροστά στον μεγάλο Ανδρέα Παπανδρέου, που ίδρυσε από το μηδέν το ΠΑΣΟΚ και το έφερε σε επτά χρόνια στην εξουσία.
Θα προσφέρει υπηρεσία στο Κίνημα, αλλά περισσότερο στην Ελλάδα, εάν αποφασίσει να ασχοληθεί με κάτι άλλο, όπως οι ομιλίες με τραπεζίτες, που του αποφέρουν και πολλά χρήματα.

Πηγή εφημ. «Έθνος»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Όλα τα τζάκια πρέπει να φύγουν από την πολιτική σκηνή της πατρίδας μας...Και ειδικότερα η συγκεκριμένη οικογένεια, προσωπικά δεν θέλουν ούτε να τους βλέπω, θεωρώ ντροπή να ζουν στο έδαφός μας...
    Δύο τετραετίες είναι υπεραρκετές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΡΥΟΣ ΠΕΣΟΥΣΗΣ... ΤΩΡΑ ΤΑ ΛΕΝΕ... ΠΡΙΝ ΟΤΑΝ ΔΙΕΠΡΑΤΤΑΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΙΓΗΝ ΙΧΘΥΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]