Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ό,τι πει ο σουλτάνος… έτσι δεν είναι Αντωνάκη μας;

Ο Ερντογάν ξέρει τι θέλει… Η Αθήνα όμως…

Φοβικό σύνδρομο απέναντι στην Τουρκία διακατέχει, δυστυχώς, την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, με αποτέλεσμα να μην τολμήσει να αναφέρει ρητά ότι οι αρνητές της Γενοκτονίας των Ποντίων, των Μικρασιατών και των Αρμενίων, θα έχουν την ίδια ποινική αντιμετώπιση με τους αρνητές του Ολοκαυτώματος και να κρυφτεί πίσω από έναν νόμο που είχε ψηφιστεί το 1995, επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου. Για άλλη μία φορά, συμμορφωθήκαμε…

Όταν «πείθεσαι τοις ρήμασι» του Νταβούτογλου και έχουν μετρήσει τις αντοχές σου, πώς να καταγγείλεις δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού και όχι του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, τις απειλές που εκτόξευσε ο σουλτάνος Ερντογάν, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της;
Και μιλάει ποιος; Ο «Αττίλας», που κατέχει σαράντα χρόνια τώρα το έδαφος ανεξάρτητης χώρας, της Κύπρου μας, και μάλιστα μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία θέλει να ενταχθεί.

Έχει μάλιστα το θράσος –και καλά κάνει, από τη στιγμή που δεν μιλάει κανείς- να θέτει όρους ακόμη και για το άνοιγμα της Σχολής της Χάλκης, που έχει γίνει παγκόσμιο αίτημα.
Θα πρέπει να φτιάξουμε τα τζαμιά που απαιτεί για να δώσει την άδεια για την επαναλειτουργία της, όταν τις εκκλησίες στα κατεχόμενα αλλά και στην Μικρά Ασία και στον Πόντο τις έχουν κάνει στάβλους…

Ο νέος σουλτάνος στην ενθρόνιση του οποίου τρέξαμε να παραστούμε σε υψηλότατο επίπεδο, με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών, όταν τις περισσότερες χώρες της Δύσης τις εκπροσώπησε ο πρέσβης τους- ξέρει τι θέλει. Εμείς;

Και ψεύτης…
Όταν κάτι δεν τον συμφέρει τον Ερντογάν, ακόμη και αν φαντάζει δευτερεύον, παραποιεί την αλήθεια. Απαντώντας στην ερώτηση που του τέθηκε κατά την… επιθεώρηση στα Κατεχόμενα για το αν πήρε την επιστολή που του έστειλε ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης μέσω του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, είπε ότι δεν έχει λάβει τέτοια επιστολή.
Η αλήθεια είναι, όμως, ότι του έχει επιδοθεί. Την παρέδωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Αναστάσιος Μητσιάλης την προπερασμένη Πέμπτη στον τούρκο υφυπουργού Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρίογλου. Εσκεμμένα ο νέος Πρόεδρος της Τουρκίας είπε ψέματα, γιατί αν έλεγε ότι την έλαβε θα αποδεχόταν έμμεσα την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για συγχαρητήρια επιστολή επί τη αναλήψει των νέων καθηκόντων του, με την ευχή να υπάρξει καλή θέληση από την πλευρά του για λύση του Κυπριακού.

Πηγή εφημ. «Το Παρόν»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]