Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι… Σκοπιανοί παραφρόνησαν και ψάχνουν τον τάφο του Μ. Αλέξανδρου με την βοήθεια των άστρων!

Ισχυρίζονται ότι βρήκαν στα μέρη τους τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθοδηγούμενοι από κάποιον αστερισμό! Πονάει πολύ, τελικά, η Αμφίπολη…

Τη στιγμή που η Ελλάδα πάλλεται στο θαύμα των αρχαιολογικών ανασκαφών της Αμφίπολης, στα Σκόπια ξαναγράφουν την δική τους ιστορία, με νέους όρους και ασυνήθιστες μεθόδους!

Τι κι αν τόσα χρόνια είχαν συντάξει την δική τους εκδοχή η οποία δεν συμπεριελάμβανε τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Όβτσε Πόλε, οι ανασκαφές στην Αμφίπολη τους έκαναν να αλλάξουν ρότα και μάλιστα να αναζητήσουν τον τάφο του Μακεδόνα στρατηλάτη οδηγούμενοι από τον αστερισμό της Κασσιόπης!
Βαδίζουν, δηλαδή, στα χνάρια των τριών μάγων, όταν αναζητούσαν τον Ιησού στη Βηθλεέμ…

Όπως υποστηρίζει το σχετικό δημοσίευμα τα εφημερίδας των Σκοπίων “Utrinski Vesnik”, που αποκάλυψε την είδηση, έχει συσταθεί μία διεθνής ομάδα ειδικών, με επικεφαλής τον ανεξάρτητο αρχαιολόγο Ντομαγκόι Νίκολιτς από την Κροατία, η οποία πραγματοποιεί αρχαιολογική έρευνα στην τοποθεσία Όβτσε Πόλε, με χρήματα του υπουργείου Πολιτισμού της ΠΓΔΜ.

Τι κάνει τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι εκεί;
«Μία εσωτερική ώθηση παροτρύνει τους ανθρώπους να θέλουν να ενταφιαστούν εκεί όπου έχουν γεννηθεί. Ο Αλέξανδρος ο Μακεδόνας έχει γεννηθεί στο Όβτσε Πόλε και εκεί βρίσκεται και ο τάφος του, ο οποίος καλύφθηκε εσκεμμένα» υποστηρίζει ο Ντομαγκόι Νίκολιτς.

«Την 21η Ιουλίου, ημέρα γέννησης του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι επιστήμονες εργάζονταν άγρυπνα στο μικρό γεώγλυφο. Διατείνονται ότι τις πρωινές ώρες της 21ης Ιουλίου ο αστερισμός της Κασσιόπης βρισκόταν ακριβώς πάνω από το γεώγλυφο της Μπέλα Ζόρα και ότι αυτό το στοιχείο είναι ενδεικτικό του γεγονότος ότι εκεί βρίσκεται ο τάφος κάποιας προσωπικότητας», σημειώνει, από τη μεριά του, το σχετικό δημοσίευμα.

Η ομάδα των Σκοπιανών ερευνητών δεν περιμένει να βρει τον Μέγα Αλέξανδρο ακολουθώντας μονάχα ένα άστρο, αλλά χρησιμοποιεί επιπλέον τη μέθοδο της «αρχαιοακουστικής», δηλαδή τη μελέτη της ακουστικής αρχαιολογικών χώρων, προκειμένου να δουν αν ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου κρύβεται κάτω από την τούμπα.

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]