Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι τζιχαντιστές έκαναν χρήση βομβών διασποράς στην Συρία

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή: “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!”


Σύμφωνα με έκθεση της παγκόσμιας οργάνωσης HRW, οι τζιχαντιστές (ISIS), έχουν χρησιμοποιήσει πυρομαχικά διασποράς στη Συρία, σε μια τουλάχιστον επιβεβαιωμένη περίπτωση, σε κουρδική περιοχή. Επίσης το συριακό καθεστώς συνεχίζει να χρησιμοποιεί ευρέως αυτού του τύπου τα απαγορευμένα όπλα, καταλήγει η οργάνωση Human Rights Watch.

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, επικαλείται εκθέσεις κούρδων υπαλλήλων της, με αποδείξεις από φωτογραφίες, που αποδεικνύουν ότι οι τζιχαντιστές έκαναν χρήση βομβών διασποράς στις 12 Ιουλίου και στις 14 Αυγούστου 2014, στο συριακό έδαφος.

Οι ακραίοι ισλαμιστές χρησιμοποίησαν βλήματα διασποράς, ενώ πολιορκούσαν την πόλη της Ayn al-Arab στην επαρχία του Χαλεπίου, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, σε συγκρούσεις με τους Κούρδους ενόπλους.

Η οργάνωση Human Rights Watch πιστεύει ότι είναι η πρώτη φορά που ο στρατός του ISIS χρησιμοποίησε βόμβες διασποράς, εάν και δεν έγινε σαφές πώς και από πού προμηθεύτηκε τα πυρομαχικά αυτού του τύπου!

Τα πυρομαχικά διασποράς περιέχουν δεκάδες ή εκατοντάδες μικρά βομβίδια τα οποία μπορούν να εξαπολυθούν με ρουκέτες ή μέσω βομβών από αέρος. Σπέρνουν τα εκρηκτικά βομβίδια σε μεγάλες περιοχές, αποψιλώνοντας αδιάκριτα το φυσικό τοπίο, ακρωτηριάζοντας και σκοτώνοντας ότι ευρίσκεται στο πέρασμα τους.

Η οργάνωση HRW δήλωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας, έχουν χρησιμοποιήσει σε τουλάχιστον 249 περιπτώσεις πυρομαχικά διασποράς από τα μέσα του 2012, σύμφωνα με βίντεο, φιλμ, αποδεικτικά στοιχεία, μαρτυρίες, έπειτα από ενδελεχή έρευνα.

Η Συρία δεν αποτελεί συμβαλλόμενο μέρος στη Σύμβαση για τα Πυρομαχικά Διασποράς, την οποία επίσης δεν έχουν υπογράψει και οι Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στρατός της ακραίας ισλαμικής οργάνωσης του ISIS, αριθμεί τον εφιαλτικό αριθμό των 100.000 ανδρών, όπως αποκάλυψε ιρακινός αξιωματούχος ασφάλειας. Η δύναμη αυτή έχει μετασχηματιστεί σε κανονικές ένοπλες δυνάμεις. Διαθέτει μονάδες αρμάτων, μονάδες πεζικού, πυροβολικού, αντιαρματικών, ανιχνευτών κά. Αυτό καθιστά ακόμη πιο δύσκολο το έργο της δύσης για την εξόντωση του.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]