Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ένταση μεταξύ Δύσης – Ρωσίας αυξάνεται ραγδαία

Γράφει ο Μιχάλης Τρίκκας

Ο νέος Ψυχρός Πόλεμος στην Ευρώπη γίνεται όλο και πιο θερμός στο ουκρανικό μέτωπο, με τη Μόσχα να κλιμακώνει και να κάνει όλο και πιο εμφανή την εμπλοκή της στον αιματηρό εμφύλιο και το ΝΑΤΟ να εκμεταλλεύεται τις περιστάσεις για να επεκτείνει την επιρροή του μέχρι τα ρωσικά σύνορα.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένο Γιατσενιούκ συνόψισε καλύτερα από όλους την Παρασκευή τις πρόσφατες εξελίξεις με την ανακοίνωση ότι η χώρα του προτίθεται να εγκαταλείψει το καθεστώς ουδετερότητας και να αρχίσει άμεσα τις διαδικασίες ένταξης στο ΝΑΤΟ.
Είχε προηγηθεί ένα 24ωρο καταιγιστικών εξελίξεων με την Ουκρανία να καταγγέλλει την ανάπτυξη ρωσικών δυνάμεων στο έδαφός της και το ΝΑΤΟ να επιβεβαιώνει με δορυφορικές φωτογραφίες που θύμισαν σε πολλούς τις αεροφωτογραφίες με τα όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ Χουσεΐν στο Ιράκ.

Την σκυτάλη πήρε την επόμενη ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, με ένα ιδιαίτερα επιθετικό διάγγελμα. Παρότι απέφυγε να χαρακτηρίσει ευθέως τις ενέργειες της Ρωσίας ως «εισβολή», κατηγόρησε τη Μόσχα ως υπεύθυνη για την αναταραχή και την «συστηματική παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας της Ουκρανίας».
«Οι αυτονομιστές υποστηρίζονται, εκπαιδεύονται, εξοπλίζονται και χρηματοδούνται από τη Ρωσία», ανέφερε και υποσχέθηκε νέες κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας. Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να αναλάβουν στρατιωτική δράση για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης, υπογράμμισε, προσθέτοντας ωστόσο, με νόημα, ότι «μία σειρά κρατών που βρίσκονται κοντά» στην Ουκρανία και τη Ρωσία είναι μέλη του ΝΑΤΟ.
«Παίρνουμε στα σοβαρά τις δεσμεύσεις μας που απορρέουν από το άρθρο 5 για να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλο και αυτό περιλαμβάνει από τα μικρότερα ως τα μεγαλύτερα μέλη», είπε.

Πηγή εφημ."Αυγή της Κυριακής"

Σχόλιο ιστολογίου: Είναι προφανές πως κανείς δεν μπορεί να σταθεί σοβαρά στις «καταγγελίες» του ουκρανού υπουργού, κ. Γιάντσενιουκ, αφού μετέχει σε μία κυβέρνηση η οποία επιτίθεται με στρατιωτικά μέσα κατά πολιτών του ίδιου του κράτους που υποτίθεται πως προστατεύει…! Επίσης, οι εμφανισθείσες από τους αμερικανούς φωτογραφίες κινήσεων ρωσικών στρατευμάτων μέσα στο Ουκρανικό έδαφος, καταρρίφθηκαν –σημαντικότατο, χωρίς να υπάρξει καμία απολύτως απάντηση από την πλευρά του ΝΑΤΟ- από τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών κ. Λαβρόφ, ο οποίος τις χαρακτήρισε ως φωτογραφίες από παιχνίδι που παίζεται σε υπολογιστές…! Γεγονός, όμως, είναι πως το «θερμόμετρο» ανεβαίνει στην περιοχή, τόσο για το ΝΑΤΟ (που [παρ’ όλα αυτά δεν πρόκειται να κάνει καμία κίνηση, πέρα από τις λεκτικές επιθέσεις και τις κινήσεις εντυπωσιασμού) όσο και από τη Μόσχα, που έχοντας σαν σύμμαχο τον χρόνο, γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι ο επερχόμενος χειμώνας πιθανότατα θα ρίξει σε «παγωμένο τάφο» την κυβέρνηση του Κιέβου, η οποία είναι ξεκάθαρα ένα πιόνι στο γεωπολιτικό παιχνίδι των ΗΠΑ…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Από το Σχόλιο του ιστολογίου :
    Γεγονός, όμως, είναι πως το «θερμόμετρο» ανεβαίνει στην περιοχή, τόσο για το ΝΑΤΟ - δεν πρόκειται να κάνει καμία κίνηση, πέρα από τις λεκτικές επιθέσεις και τις κινήσεις εντυπωσιασμού - όσο και από τη Μόσχα, που έχοντας σαν σύμμαχο τον χρόνο, γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι ο επερχόμενος χειμώνας πιθανότατα θα ρίξει σε «παγωμένο τάφο» την κυβέρνηση του Κιέβου, η οποία είναι ξεκάθαρα ένα πιόνι στο γεωπολιτικό παιχνίδι των ΗΠΑ

    κχ
    Όταν θα ανοίξει ο "παγωμένος τάφος" - τον χειμώνα - για τους Ουκρανούς του Ποροσένκο, τότε θα αρχίσουν να παρεμβαίνουν οι ανθρωπιστικές ΜΚΟ, προκειμένου να καταγγείλουν το αδίστακτο καθεστώς της Μόσχας. Θα βλέπουμε θερμοκοιτίδες με νεκρά και παγωμένα νεογνά στα παγωμένα Νοσοκομείων του Κιέβου και άλλων πόλεων.

    Ότι το ίδιο συμβαίνει και αλλού, σε θερμότερα κλίματα, με τα οικονομικά μέτρα ΔΝΤ και ΕΚΤ σε βάρος μιας χώρας "συμμάχου και φίλης", πχ, Ελλάδα, αυτό δεν τους λέει τίποτα. Ότι έχουν ρημάξει μια χώρα, πχ. Ελλάδα, με την ανεργία, τους λαθραίους εισβολείς και τη φορολογική ληστεία που ασκούν τα κοράκια των τοκογλύφων, ούτε κι αυτό τους λέει τίποτα.

    Θα αρχίσουν λοιπόν να μας δείχνουν τα πτώματα των Ουκρανών από το κρύο, όπως και τις θερμοκοιτίδες - γνωστή παλιά ιστορία - με τα νεκρά και παγωμένα βρέφη στα Νοσοκομεία της φασιστικής Ουκρανίας του Ποροσένκο και των συμμάχων του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]