Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο τρόμος της πανούκλας απειλεί εκ νέου την Ευρώπη

Οι ισλαμιστές της Συρίας πρόκειται να δηλητηριάσουν τους χριστιανούς με τον ιό της βουβωνικής πανώλης

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή: “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!”


Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Συρία Abu Ali, οι μαχητές του «ισλαμικού κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε», έχουν προγραμματίσει την δημιουργία βιολογικών όπλων με βάση το ιό της βουβωνικής πανώλης. Το συμπέρασμα αυτό προήλθε μετά την τυχαία ανεύρεση ηλεκτρονικού υπολογιστή των ισλαμιστών, στα αρχεία του οποίου βρέθηκαν στοιχεία που καταδεικνύουν το γεγονός αυτό.

Συγκεκριμένα ο υπολογιστής διέθετε πάνω από 35 χιλιάδες αρχεία στα αγγλικά, γαλλικά και αραβικά. Όλα τα αρχεία ήταν αφιερωμένα στην τεχνική κατασκευής βιολογικών όπλων με βάση τον ιό της βουβωνικής πανώλης.

«Το πλεονέκτημα των βιολογικών όπλων είναι ότι δεν είναι τόσο ακριβά, ενώ την ίδια στιγμή το αποτέλεσμα από την χρήση τους, επιφέρει τεράστιες απώλειες στο ανθρώπινο δυναμικό, καταρρακώνοντας παράλληλα και το ηθικό. Εάν οι Μουσουλμάνοι δεν μπορέσουν να νικήσουν τους άπιστους με άλλο τρόπο, έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα όπλα μαζικής καταστροφής», ανέφερε έγγραφο 19 σελίδων στον ίδιο ηλεκτρονικό υπολογιστή. Εάν αποδειχθεί από δυτικές μυστικές υπηρεσίες η εγκυρότητα της πληροφορίας αυτής, η δράση του πολιτισμένου κόσμου πρέπει να είναι άμεση, ταχύτατη και αποτελεσματική. Τα βιολογικά όπλα αποτελούν μια από τις πιο επικίνδυνες μορφές πολέμου με θύματα πάντα τους αμάχους. Ο στρατός του ISIL αριθμεί ήδη 100.000 χιλιάδας στελέχη, πολλοί εκ των οποίων είναι γνώστες τέτοιου είδους «εδικών γνώσεων».

Το ζήτημα που τίθεται είναι εάν οι τζιχαντιστές, πιθανόν χρησιμοποιήσουν ένα τέτοιο άκρως επικίνδυνο βιολογικό όπλο, εκτός την Συρία και το Ιράκ και στην Ευρώπη. Το μετρό, τα λεωφορεία και σίγουρα τα πολυσύχναστα σημεία στις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, αποτελούν « λαμπρά πεδία προς δράση», με τα θύματα να πολλαπλασιάζονται ταχύτατα σε αρκετές χιλιάδες. Πρόκειται για ένα εφιαλτικό σενάριο, αλλά μήπως λόγω ενός τέτοιου πιθανού σεναρίου οι βρετανικές υπηρεσίες στο Λονδίνο, ευρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό και ίσως και πιθανόν και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις;

Η Βουβωνική πανώλη είναι μια βακτηριακή ασθένεια που μεταφέρετε από τους ψύλλους. Ο αιτιολογικός παράγοντας της διεισδύει στο ανθρώπινο δέρμα. Η ασθένεια χαρακτηρίζεται από φλεγμονή των λεμφαδένων και συστημική μέθη. Η περίοδος επώασης είναι συνήθως 2-6 ημέρες. Κατά τον προσδιορισμό των αρχικών σταδίων, η βουβωνική πανώλη μπορεί να θεραπευτεί με αντιβιοτικά. Ωστόσο, η αναπνευστική μορφή της νόσου συχνά οδηγεί στο θάνατο των ασθενών. Στην Ευρώπη τον μεσαίωνα χάθηκαν περίπου 30 εκατομμύρια κάτοικοι από την ασθένεια αυτή.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]