Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η καταστροφική πολιτική νοοτροπία της χώρας μας

Γράφει ο Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντ/γος ε.α.

Την περίοδο αυτή πάλι το ίδιο έργο παίζεται στην κομματική κονίστρα της χώρας μας. Ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι, εάν τα πολιτικά κόμματα συνεργάζονταν με την εκάστοτε κυβέρνηση για το καλό της πατρίδας μας, και είναι τόσο απαραίτητη στην παρούσα διεθνή κατάσταση η συνεργασία τους, θέτοντας ως κύριο σκοπό τους την επίλυση των προβλημάτων του τόπου –εθνικών, Παιδείας, οικονομικών, οργάνωσης του Δημοσίου, κοινωνικών κ.α.-, θα είχαμε ως Ελλάδα και ως έθνος τεράστιες επιτυχίες.

Παρ’ όλα αυτά, τα κόμματα κάνουν το ακριβώς αντίθετο. Διότι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν υπάρχουν προτάσεις, κάτι που είναι το μεγαλείο της Δημοκρατίας, αλλά μόνο καταστροφολογία και παρεμπόδιση κάθε προσπάθειας της κυβέρνησης, με μοναδικό σκοπό την πτώση αυτής, όποια κι αν είναι στην εξουσία.

Έναντι λοιπόν αυτής της επιβαλλόμενης απλής λογικής, αναγκαίας, βασικής και απαραίτητης πολιτικής συμπεριφοράς, κάθε τόσο εμφανίζεται και ένα θέμα απάτης, κομπίνας, ελλείψεως ηθικών αρχών, που ταλανίζει τον πολιτικό –και όχι μόνο- χώρο, συμπαρομαρτούντων και των σκεπτόμενων αποκλειστικά εμπορικών ΜΜΕ.
Και το ανεπίτρεπτο του όλου θέματος είναι ότι υπάρχουν κόμματα στο Κοινοβούλιο που πολλές φορές καλούν τον κόσμο σε ΑΝΥΠΑΚΟΗ στους νόμους του κράτους. Έλεος! Ο Πυθαγόρας έφυγε από τη Σάμο διότι δεν μπορούσε να υπομείνει την τυραννία του Πολυκράτη, αλλά έφυγε και από τον Κρότωνα της Ιταλίας διότι δεν άντεχε την οχλοκρατία της Δημοκρατίας.

Το ρεπερτόριο της ενημέρωσης των ΜΜΕ, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι γύρω από τα θέματα που πουλάνε, κατά τη συμπαθή ορολογία αρχιεκδοτών και υπευθύνων ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών. Έχει ενημερώσει κανείς τον Ελληνικό λαό για τα παρακάτω εθνικά θέματα; Έχει επαναστατήσει κανείς για τα ραπίσματα που δέχεται συνεχώς η χώρα μας;
Λόγου χάρη:
Πρώτον: Η Τουρκία κατάφερε στο Συμβούλιο της Ευρώπης να ονομάζεται τουρκική η μουσουλμανική μειονότητα και στον όρο αυτό περιλαμβάνονται οι Πομάκοι και οι Ρομά.
Δεύτερον: Οι Σκοπιανοί, στην προσπάθειά τους να προπαγανδίσουν ότι είναι Μακεδόνες και ότι το όνομα Μακεδονία τους ανήκει, δεν διστάζουν να οργανώνονται συνεχώς και να μιλάνε για μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα, αλλά και για την ύπαρξη άλλων μειονοτήτων, όπως τουρκική, αλβανική, κ.λ.π. Αλλά δεν ίδρωσε κανενός το αφτί, όπως τουλάχιστον προσωπικά διαπίστωσα…

Θα ήθελα να κλείσω υπενθυμίζοντας τη ρήση του Ισοκράτη, που διδάσκει την ανθρωπότητα ανά τους αιώνες:
«Το της πόλεως όλης ήθος ομοιούται τοις άρχουσιν».
Δηλαδή, η ηθική όλης της Πολιτείας είναι όμοια με την ηθική των αρχόντων της…

Πηγή εφημ. «Το Παρόν»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]